Datalabb

Har precis kommit hem, haft datalabb hela eftermiddagen. Fysiologi, muskler.
Riktigt roligt, undersökte reaktionerna på stötar framförallt. Kul, men mina armar/händer känns lite skumma för tillfället :p

Ska tillbaka till skolan kl 21 och jobba på kravall HELA natten. Funderar på att sova lite innan, eller är det kanske bäst att låta bli?



Helvete

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men allt är åt helvete. Min värsta mardröm verkar bli sann och jag vet inte vad jag kan göra åt det- hatar att känna mig hjälplös. Som en fullständig överraskning kom det också, jag vet att de menar väl men jag vill veta när det är dåligt.

Ett citat jag av någon anledning kom att tänka på inatt när jag till slut lugnat mig och fått ordning på tankarna tillräckligt mycket för att slappna av:

"Vi bevarar bara det vi älskar,
vi älskar bara det vi förstår,
vi förstår bara det vi lärt oss"


Har för mig att det kommer från Jane Godall, men är inte säker.

En vecka i hjärtats tecken

Ja, det är väl lite det vi har den här veckan vad det gäller pluggande...
Inga föreläsningar utan labb, seminarium, grupparbeten med kort uppsats och muntligt framförande ang. hjärtat och en hjärtsjukdom. Inte direkt nåt jag kommer ha nytta av som biolog iom att jag ska inrikta mig på ekologi, men faktiskt väldigt intressant. Hade behövt mer tid dock, vår grupp lyckas inte träffas förrän 3 timmar imorgon förmiddag för att fixa hela den muntliga delen. Smådålig planering, men vi får göra det bästa av det, dvs att alla skriver ihop så mycket de kan hemma nu i eftermiddag.

Har dissikerat hjärta och lungor från får i förmiddags, roligt! =)
Tog sen en promenad men nu kom tröttheten ikapp så det får bli en kopp kaffe och lite slappande innan jag börjar plugga...

Hur tänker dem???

Hörde precis på radio "rykten" (lyssnarmail) om att släckning av en brand i Malmö försvårats av att ungdomar kastat sten på brandmännen, sprunit in i det brinnande huset etc. Är de helt dumma i huvudet? Förstår de inte vad de gör?
Är det sant så är det ju helt stört...

Lalalala

Jag är på bra humör! Flummar runt lite, har precis pratat läääänge med H. Saknar Stockholm nu...

Blev inte så mycket shopping, en julstjärna och ett gäng pepparkaksformar, hann inte så mycket mer. Och storhandlade en massa mat.
Sen iväg på box, vi var lite sega men kul i alla fall! Min matlust har äntligen återvänt efter typ en vecka så jag har lagat ordentlig, jättegod middag.

Kunde ju inte sova inatt och är inte ett dugg trött nu heller. Jag som alltid brukar vara död efter träningen...

Förvirrad och klantig- Jenka i ett nötskal

Njae... Så speciellt förvirrad brukar jag väl inte vara, men nu är jag det! Blir inte klok på det här kursupplägget alls... Suttit på seminarium och diskuterat/lyssnat på en ganska flummig fri diskussion om nån hjärtsjukdom som ingen har en aning om. Förhoppningsvis blir det bättre, hela veckan ska ägnas åt det här, labb imorrn, redovisning på onsdag och skriftlig inlämning fredag. Inte så mycket schemalagt men mycket att göra med gruppen. Ganska intressant men, som sagt, jag blir förvirrad över upplägget.

Hann inte gå till skolan i förmiddags utan det fick bli cykeln- efter att ha varnat J för halka. Jag ramlade efter 1-2 kvarter, cykeln bara försvann under mig. Gjorde iaf inte illa mig och kom fram utan fler missöden. Nyss lyckades jag skära mig i fingret när jag skar blodpudding- på den trubbiga änden av bladet. Hur lyckas jag? Klantighet är däremot en ganska typisk egenskap för mig.

Aja, lunchdags och sen shoppa lite =)

Sömnlös och inredning

Kunde inte sova inatt, satt och tjattrade på msn till 4-tiden. Har väl sovit 3-4 timmar inatt.

Är fortfarande lite inne på det här med rummet/lägenheten. Har länge funderat på att ha mer "färg" i rummet, kuddar etc och även byta ut klädseln på fåtöljen, överkast osv. Har bara inte vetat vilken färg, förrän imorse. Tanken nu är mörkt, mörkt lila, nästan åt vinröda hållet. Vet inte hur jag ska förklara färgen bättre, men tror att det blir mycket bättre än det låter. Ska försöka låna en tumstock och mäta lite ikväll och se om min lilla (svaga) plan på ny möblering/inredning kan fungera. Ja, nu är jag taggad!

Idag seminarium 10-12. Funderar på att åka och köpa lite julsaker sen, vi får se.
Snön ligger kvar, och det är snorhalt ute. Funderar på att gå till skolan, om jag hinner? Där har vi visserligen något som talar emot att åka till Tornby och handla, måste nästan åka buss i så fall.

Snö

Snön som kom i fredags smälte inatt (natten mot söndag).
När jag gick hem precis, har det kommit ny =)

Ny nationalsång?

Hörde på radio för en stund sedan om att det fanns förslag att byta ut nationalsången. Jaja, fine.
Ett förslag på ny var "Kung i baren". Får väl hoppas att han skämtade, skitbra låt men kanske inte som nationalsång. Fördelen, påstod radioprataren, var att en stor del av befolkningen redan kan den. Visst, men ändå.

Fick jätteont i nacke och axlar tidigare, la mig och vilade en stund med värmekudde men det blev inte så mycket bättre =( Nu håller jag på att fixa middag, kycklingfilé med ugnsstekta rotfrukter. Till det tomat och en "sås" av keso, pesto och vitlök. Ska bli gott!

Hittade ett småkul tidsfördriv till spel. Borde ju bli tråkigt så småningom men kul ett tag. Perfekt när man inte kan sova på nätterna:
http://www.ferryhalim.com/orisinal/g3/bells.htm

Ny säng?

Jag vill ha en ny säng, en stor säng. Saknar 160-sängen, har bara plats för en 90-säng som å andra sidan står helt perfekt i min lilla lägenhet.

Men om jag ställer den åt andra ledden, med nån vikvägg eller liknande vid fotändan, ett sängbord på ena sidan... Då borde det inte se så tokigt ut. Om jag tar bort ena bokhyllan får man nog plats att gå förbi. Frågan är om det blir för trångt i resten av lägenheten?

Suck... Jag trivs, men den är ganska "svårinredd". Får nog nöja mig med säng som det är. Men helt fel hade det inte varit.

Helgen

Så är helgen redan så gott som slut... Trist!
Har visst inte blivit så mycket bloggande i helgen, inte varit hemma.
I fredags alltså tackfest, tokroligt! En kompis sov över efteråt för att slippa åka in till stan, vaknade tiiiiiidigt (okej, inte så överdrivet, men enligt mig efter fest), hon gick, sen sov jag några timmar till.
Skulle ta en kort promenad, vi bestämde oss för att gå fram och tillbaka till Gamla Linköping (blir ganska ofta, men det är ju så mysigt). Möter en till kompis vi får med oss på vägen, sen mellanlandade vi på McDonalds och åt pommes. Gott! En kompis som stod i kassan, han såg trött ut.
Nåja, människan vi dragit med oss skulle in till stan, så vi följde med honom, hade inget bättre för oss. Min telefon ringde och medan jag pratade lyckades jag gå in i en vägskylt. Jag är bra på att lyckas med konstiga saker ibland. Gick runt i lite affärer och slökollade, sen hamnade vi på ett café och drack varm choklad. Gott men mastigt. Så gick vi hem, kollade på film och slöade innan jag kom på att det började bli dags att gå hem och äta och fixa inför festen även lördagkväll. Sagt och gjort, födelsedagsfest i lokalen som hör till ett av studentlägenhetsområdena. Skitkul och mycket folk, både de man knappt känner och sånna man känner bra.
Skitkul, tror klockan var 4 innan jag la mig. Idag är jag trött och seg men det är det värt.
Måste plocka undan i lägenheten och fixa nåt att äta, annars tänker jag inte göra någonting. Skippade filmdan med massa folk utan tar en mys-dag istället. Kanske borde tvätta också? Äh, får nog vänta någon dag till.

Jag sa ju det!

När vi gick hem från skolan tidigare idag sa jag något i stil med "förra festen snöade det ju... Tänk om det gör det ikväll också". För några timmar sen började det snöa. Ibland är jag läskigt bra på att ha rätt =p (läskigt eftersom det inte bara gäller snö).
Nu har snön precis lagt sig lite, mysigt. Lite värre iom att det lär bli lekar utomhus ikväll men men.
Folk påväg hit för förfest nu, har städat klart, bytt om och så...

Klippt klorna på Tuffe också. Myskillen somnade på rygg i knät- saknat uppmärksamhet senaste dagarna? Såhär såg det ut strax innan, han låg lite bättre sen:



Ha en bra kväll nu, det tänker jag ha!

Ett citat

"Änglar finns, det är bara det att det inte alltid är så att de har vingar, och då kallas dom vänner"

Så sant som det är sagt, så ta hand om era vänner!

Dagen so far

Fyra timmars föreläsning. Första två var helt ok, även om jag känner mig lite småförvirrad över kursupplägget eftersom jag missade introduktionen igår. Men men, får ta och höra mig för bland folk så löser det sig.
De sista två var så seeeega. Seeeeg föreläsare, det gick låååångsamt och kolla-prep-på-projektor-apparaten fick han knappt att fungera. Inte var det svårt att hänga med i alla fall... Nästan så man i längden föredrar den första varianten, ibland lite svårt att hänga med.

Jaja, ledig resten av dagen i alla fall, ska beställa kursboken eftersom den är slut i båda skolans bokhandlar (braa planering. Internetaffärerna har de tydligen inte heller i lager). Sen ska jag städa, förfest här i eftermiddag/kväll och det ser minst sagt förjävligt ut, massvis av disk, kläder och papper som ligger överallt. Måste handla åt kaninerna också, i alla fall springa till hemköp och köpa lite pellets och grönsaker. Får åka till Granngården någon annan dag när jag kan få skjuts, verkade inte som att det gick idag... Typ... Måndag?
Sektionsfest ikväll, tackfest för oss fadderister! Ska bli jättekul, men ska ta det lite lugnt i alla fall... Ska se till att ta rätt skjorta idag också, dvs den som hör till fadderistkläderna och inte min privata. Det är otroligt att den har blivit ren efter höstens kravaller.

Drömmar

Godmorgon!
Jag brukar drömma konstigt, men nu var det ett tag sen jag kom ihåg drömmarna. Det brukar inte vara någon nackdel. Idag kommer jag dock ihåg, och det var ingenting obehagligt heller, bara sjukt.
Till att börja med kunde jag inte somna, sen har jag uppenbarligen somnat men börjat drömma istället:
Drömde att jag satte på datorn, insåg att klockan gick mellan två och fem timmar fel, ställde om den och gick och la mig.
Sen nästa dröm, vår ballongresa blev tydligen aldrig av i höstas utan nu skulle vi till USA och flyga av någon anledning. Även två av mina kusiner och allas flick/pojkvänner skulle med. Både min kusin och min bror hade dock bytt flickvänner till folk jag kände för några år sedan. Hur som helst, vi åkte till någonstans i USA, bodde på nåt halvsjaskigt hotell och av någon anledning lämnade vi i princip inte hotellrummet. Inte var ballongflygningen bokad heller, utan vi var där i flera dagar utan att göra ett skit. När vi väl fick en tid bokad skulle J ha tenta och var tvungen att flyga hem. Jag hade jättedåligt samvete.
Lite inblick i mina drömmar sådär...

Morgonens tankar: Mörkt, kallt, trött, orkeslös.

Jag har varit sjuk i två dagar, var helt utslagen i onsdags och missade därför tentan. Känns surt, speciellt eftersom det kändes riktigt bra när jag gick och la mig. Jaja, det är väl sånt som händer antar jag, får skriva den i januari istället. Därför brist på bloggande de senaste dagarna också.
Missade även kursstarten igår och ser inte jättemycket fram emot kursen... Har två föreläsningar nu på morgonen, är å andra sidan ledig resten av dagen.

Nu under morgonen har jag fått tre samtal. Två medan jag stod i duschen och en som verkar ha ringt upp från fickan eller så. Har inte pratat med de på flera månader någon av dem. Skumt.

Aja, dags att äta frukost. Ha en bra dag.


Dagen är slut...

Och bra är väl det. Har varit på ganska dåligt humör hela dagen, mår inget vidare.
Hur som helst, fick ordning på det muntliga föredraget under förmiddagen och fick riktigt bra kritik på det så jag är faktiskt nöjd. Dålig planering av lärarna bara att ha det dagen innan tentan- 2 pluggdagar har i princip försvunnit.
Tenta imorgon, känns inget vidare men lite ordning tror jag faktiskt jag fått. Skulle behöva plugga några dagar till men nu får det gå som det går.
Nästa kurs börjar visserligen på torsdag, men jag ska ta det lugnt nästa vecka, njuta av kvällarna och låta bli att stressa mig igenom dagarna. Behöver några dagars paus från press för tillfället.

Godmorgon

Jag är helt död... Efter träningen igår (som gick riktigt bra, har lite träningsvärk här och var idag) gick vi hem till P som fyllde år och överraskade honom med present och fika.
Sen satt vi och pratade, filosoferade och diskuterade länge, var väl hemma vid halv två tror jag. Så idag är jag trött.
Har dessutom en sån dag då jag bara känner mig värdelös. Tentan imorrn känns inget vidare, vi måste få ihop det sista till föredraget nu under förmiddagen och sen tentaplugga. Tänkte vara i skolan kl 9 imorse men orkade inte, åker väl dit vid 10 förmodligen. Ska försöka tvinga i mig lite frukost men är inte alls hungrig.
Förlåt, lite klagande från mig bara.
Hoppas er dag har börjat bättre än min!


Mysdag

Har precis kommit hem från stan. Jag och Frida gick runt ett tag, köpte födelsedagspresent till P som blir 20 idag, sen köpte jag en mössa till mig, försenad födelsedagspresent till en annan kompis, och födelsedagspresent (byxor) och julklapp (tröja+skjorta) till min 2åriga lillebror.
Sen satte vi oss uppe på cafét på berget och fikade och skrev vårat muntliga föredrag inför imorgon. Ska handla om kaniners fortplantning utifrån dissektionen förra veckan. Det är fortfarande för kort, och då har vi även tagit med en del som inte direkt har med dissektion eller morfologi att göra. Suck... Men det löser sig förhoppningsvis under kvällen.

Tenta på onsdag, börjar känna mig lite stressad för jag har pluggat på tog för lite. Ikväll ska jag på box och sen fika, sen blir det pluggande!
Fick precis mail om häfvbastu på torsdag, sen är det fest fredag och lördag och filmdag söndag. Skönt att kunna slappna av!

Söndagkväll

Igår var jag helt säker på att det var söndag, men ändå känns det nu som om helgen gått fort. Jag är i och för sig ledig imorgon också (precis som i fredags), inläsningsdagar till tentan.
Powerstep:en gick sådär... Koreografin var lite svår att hänga med i och jag hade träningsvärk innan men i slutet kändes det ändå helt ok. Motion har man ju fått rejält i alla fall.
Nu har jag ätit middag och ska strax hem till J =)

Vattenflaska

Har kommit på att jag dricker betydligt mer vatten när jag använder vattenflaska (gammal Ramlösa-flaska) än glas. Skumt egentligen.

Dags för lite lunch, eller vad det nu kan kallas såhär dags. Åt ju frukost vid halv ett, då borde det väl vara lunch nu?
Ska iväg och träna om en timme, powerstep =)

Magnus Uggla- helg och lördagkvällen

De har Magnus Uggla- helg på Rix FM. Nyss spelades "4 sekunder" och sen säger radioprataren något i stil med "det är säkert många som känner igen sig i den låten". Undrar just vad hon menar med det? :p
Jag tycker om hans låtar. Hemma hos pappa kunde/kan man vakna av att någon ledsnar på att vara ensam vaken och sätter på "kung i baren" på hög volym, sen är större delen av familjen uppe och dansar. Humörshöjande!

Lördagskvällen spenderades med att kolla på dåliga filmer (The Good Girl rekommenderas INTE), baka dumlekakor och plugga. Fast det förstås, pratade med en hel del gammalt folk på MSN som jag inte hört av på länge, så det var en helt ok kväll i alla fall.
Blev äntligen av med de två extra fåtöljerna någon släpade hit under en förfest för några veckor sen. Det tog bara drygt 2 veckor men nu kom de i alla fall till nytta.

Lite verkar ju fastna

Har äntligen kommit igång med pluggandet, läser nu om Arthropoder (leddjur). Känns bra att jag känner igen det mesta från föreläsningarna, trots att jag inte ens gått igenom de anteckningarna än. Kanske finns hopp för den här tentan också =)

Blev kassler och sallad (tomat, fetaost, isbergssallad och vinegrette-dressing) till middag. Riktigt gott!

Verkar ha fått en hel del nya besökare till bloggen senaste dagarna- roligt! Hoppas ni tycker om den. Kommentera gärna också.

Tänk vad mycket man kan hitta i en väska

Jag har samma väska/ryggsäck varje dag i skolan etc och städar ur den hyfsat ofta- men bara facken jag använder, uppenbarligen.
Packade nyss upp efter gårdagskvällen och hittade lite smycken, klosaxen (vilket inte kaninen lär bli överlycklig över), 4 Ibuprofen (bra, kan jag vänta med att köpa nya), och mina 4 laddningsbara batterier.
Så nu sitter batterierna på laddning, och jag fick igår igång min ordinarie mobil för första gången på några månader, och den har inte stängt av sig en enda gång! Så snart har jag både kamera och mobilkamera (som tar helt ok bilder, den andra mobilens bilder ser man knappt vad de föreställer).
Är övertygad om att tekniken lever ett eget liv. Både mobil och dator fungerar när de själva känner för det, finns ingen logik. Men senaste tiden är de på min sida så då är jag nöjd och glad- och väntar ett tag till med att köpa nytt...

Skrev rent min att-göra-lista då det inte fanns någon plats på den gamla kvar. Till på köpet har jag både fått upp namnskylt på dörren och skrivit rent min önskelista jag lovat i över en vecka att maila till mamma.
J föreslog att jag skulle skriva vilka som INTE bodde här på dörren (har hänt flera gånger att folk ringer på fel dörr). Riktigt kul idé men dels brukar jag inte fråga vem de söker, dels skulle inte en sån skylt uppfylla sitt syfte i alla fall.

Nu ska jag dricka upp latten och börja plugga, har fortfarande inte kommit igång.

Hemma igen

Nu har jag precis kommit hem från gårdagens filmkväll. Riktigt mysigt.
Vi var totalt 13 personer, drog ihop tre sänger och några få stolar och satt i. Hann väl med runt 4 filmer, de flesta ganska halvdanna tyvärr. DVD-spelaren ville inte ta de bästa så vi får ta en till skräckkväll på "hemmaplan".
Framåt fyratiden började humorn bli ganska låg, och det märks att man tentapluggat en hel del sista tiden. Man blir helt sjuk i huvudet. Kul var det i alla fall.
Inte så långt utanför Linköping, men ändå mycket mer snö (läs: hyfsat vitt på marken). Jag vill ha tillbaka snön!

Är riktigt pigg trots brist på sömn. Kanske har att göra med det helt underbara vädret ute? Tanken är att jag ska plugga resten av dagen men det känns inte så frestande att börja läsa om mollusker just nu.
Funderar på att baka också, men har inte så mycket idéer om vad. Tips?

Dagens I-landsproblem: Mina laddningsbara batterier är borta. Dvs, jag kan inte få igång kameran =( Vill fota!
Var kan de vara?

Hittade en skiva med foton från sommaren 2006 som jag fått av min moster , vet ärligt talat inte om jag någonsin kollat igenom den. Tyvärr får jag den inte att funka, den läser skivan men fönstrena den ska öppna bilderna i hänger sig. Tekniken är inte på min sida idag.

Jag är glad i alla fall. På riktigt gott humör, utan att riktigt veta varför.

Kondition och beslutsamhet

Precis varit ute och sprungit en runda. Så härligt när jag nu märker att konditionen blir bättre och bättre, underbart.
Märker också att jag inte ger upp lika lätt längre, kämpar mer.

Har pluggat i princip hela dan, nu ska jag äta, duscha, plugga lite å sen iväg å möta folk.

Hur kommer det sig att...

... Man har som mest tid på sig när man är ledig?
Jag brukar börja vid 9 eller 10, men inte har jag såhär gott om tid på mig när jag har föreläsning klockan nio. Klar med allt 08.20.
Ska strax iväg till D, känns bra att vara uppe i tid även om man är ledig, hinner jag få lite gjort också.

Köpte förresten julklapp nr 2 häromdan- fler blir det nog i helgen tror jag.

Nya favoriten

Förra veckan var jag smått galen i mitt hembakade bröd, som blev helt underbart gott.
Den här veckan har jag övergått till naturell yoghurt med blåbär och hallon i. Oförskämt gott.
Ikväll tillsammans med en kopp vaniljte.
Nu ska jag bara läsa klart de sista få sidorna och sen sova. Börjar ju bli riktigt duktig på att gå och lägga mig i tid. Jag är dessutom ganska stolt över mig själv, tre kapitel på en eftermiddag (och korta stunder av kvällen) är bra för att vara mig. Dessutom fixat lite smått och gott här hemma i övrigt.

Imorgon ska jag plugga hela dagen, förmiddagen hos D och eftermiddagen hemma. Ska nog försöka hinna med en joggingtur också.
På kvällen är vi ett gäng som ska på skräckfilmskväll/natt på en kompis landställe (eller nåt sånt). Ska bli kul!


Kyla

Kom precis hem efter en promenad för att mata kaninerna.
Trots tre tröjor, halsduk, vantar, jacka och strumpbyxor under jeansen fryser jag. På vägen mötte jag en cyklist ikväll shorts. Okej, killen kom förmodligen från motionsspåret, men ändå. Snacka om att frysa ihjäl, det är minusgrader ute!
Nu har jag i alla fall en varm lägenhet att komma hem till! =)
Fyllde på kaffeburken med nytt kaffe tidigare i eftermiddags med ett nytt märke, luktar kaffe i lägenheten nu, riktigt hemtrevligt faktiskt av någon anledning.

Kom precis på att jag är ledig i några dagar nu, närmare bestämt fram till tisdag eftermiddag. Inte helt fel. Okej, det är inläsningsdagar inför onsdagens tenta men ändå...

Nu ska jag ta och laga lite middag, sen kommer jag förmodligen tillbringa resten av kvällen med pluggande och lite TV-tittande.

Äntligen värme!

Haha, reparatören har precis varit här. Inte så skrattretande egentligen kanske, men kommentaren
"Ja, du verkar ju vara ganska... pratsam, av dig" fick mig att skratta högt.
Okej, jag är inte så tyst av mig, men det brukar mest vara med människor jag känner. Är väl positivt att upplevas så hur som helst.

Så nu är ny "moj" till kylskåpet beställd, och elementen fixade så att de fungerar som de ska. Äntligen kan lägenheten bli lite varm =)

Dissektionen gick bra, surt bara att de tre kaninerna på labbet alla var hanar, när vi skulle undersöka fortplantningsorganen. Men men, sånt händer väl. Vi får nog ihop en hyfsad redovisning tills på tisdag också, bör inte vara så svårt.

Godmorgon godmorgon

Sitter och dricker lite kaffe och äter upp det sista av frukosten. Ska snart iväg till skolan och dissikera kanin. Ska bli intressant!
Häromdagen råkade min lärare höra att jag var bra på kaniner, han blev eld och lågor och ville lära sig hur man såg skillnad på könen. Så jag var där igår också och försökte lära honom. Nu är det alltså vår tur att dissikera.
Boxen igår var kul i vanlig ordning, och gick helt ok.

Har inga större planer idag... Dissektion till 12, kommer skippa vår fullkomligt onödiga föreläsning i eftermiddag och tentaplugga istället.

Usch då...

Slutade 12 idag, var hemma vid ett-tiden. Sen dess har jag ätit lunch och inte fått någonting alls gjort.
Ångestkänslorna är tillbaka, vet inte ens varför... Ingen idé att plugga när man är på det här humöret. Ska nog ta att göra lite andra, mindre ansträngande saker på att-göra-listan.
Om några timmar är det dax för box, och måste laga mat innan dess...


Box!

Kvällens träningspass var riktigt, riktigt kul =) Känns bra att ge allt man har.
Så trött nu dock, som alltid efter träning... Har lagat mat, ätit och duschat, ska ta och lägga mig i sängen och läsa/plugga lite.

Nu har nästan all snö smält, så tråkigt! Hoppas på att den kommer tillbaka snart. Det är kallt så det räcker och blir över, gjorde misstaget att gå för att köpa kaffe utan jacka på rasten idag- kallt! Har precis plockat fram mössa och varmare vantar, brukar inte tycka om mössa men får väl använda den ibland i alla fall. Blir strumpbyxor under jeansen imorrn, hatar att frysa.

Gonatt på er!

Tänk er en rolig rubrik

Jag var verkligen inte trött igårkväll, vilket ledde till att jag inte somnade förrän vid halv tre eller så... Läste faktiskt lite Harry Potter innan jag väl somnade, börjar komma in i den. Har ju knappt tid att läsa, lite tråkigt.
Att jag somnade så sent ledde till att jag inte kom upp ur sängen förrän vid 20 över 9... Började inte förrän 10.15 men tycker om att ha mer tid på mig.
Sen föreläsning om amfibier- jag jättetrött! Piggnade dock på mig efter en kopp kaffe vid lunch innan dissektion av pigghaj. Skitkul!

Nu har jag nyss kommit hem, äter lite knäckebröd innan jag snart ska iväg på boxpass. Känner mig stressad utan någon egentlig anledning, ska bli skönt att träna!

Hämtade ut ekologitentan till slut idag... Jag blev godkänd i alla fall =)


Julstämning

Nu längtar jag efter julen!
Varit på promenad medan det snöar, gått runt i Gamla Linköping, kollat på julklappar och haft mig. Köpte en adventskalender som jag ska posta till min mormor, det kommer hon bli glad för.
Sen var vi på hemköp, nära på att köpa pepparkakor och glögg men det får vänta lite till... Men nu börjar jag längta, älskar julen =)

Blev visst inget tvättande idag heller *suck*. Måste försöka hinna med det imorrn, hur nu det ska gå med dissektion och träning. Men det får funka.
Snart ska jag iväg på middag, blir säkert trevligt. Försöka komma i säng hyfsat tidigt, vända tillbaka dygnet efter de senaste dagarna.



Redan söndag

Den här helgen gick fort! Jag har faktiskt nyligen vaknat och håller på att fixa frukost. Blev ganska sent igår så jag har i alla fall en anledning att sova bort halva dagen.
P kom över igår och socialade lite, sen följde jag med honom hem och åt pizza och kollade på film (med två till). Sen drog vi iväg till fest hos D, vi kom väl ungefär när de flesta började fundera på att dra... Satt och spelade lite spel och hade rätt trevligt en stund, sen skulle vi hem och sova. Då börjar P prata om efterfest, vilket blev filmtittande hos en tjej som inte ens varit med på festen. Kom väl hem vid halv fem, då var P+L med och flummade lite innan de gick hem och jag fick sova.
Ganska lugn, men trevlig lördag.

Nu ska jag snart iväg på en promenad med Frida mfl till chokladboden i Gamla Linköping, är ganska mysigt. De skulle dit och ville gärna ha sällskap, får väl se om jag får med mig massa choklad hem också :p

Kallt...

Okej, jag fryser i princip alltid dagen efter fest, har ingen energi... Men nu är det KALLT- minusgrader ute och ingen värme i elementen.
Dags för hyresvärden att sätta på värmen kanske? I november, med snö och minusgrader, är det dags! Det är varmare i korridoren utanför, än i lägenheten.


Vinter =)

Äntligen kom snön! Jättemysigt. Såg inte ut som om den skulle lägga sig först, men nu ligger ett tunt lager snö på marken även om det sticker fram ganska mycket gräs och löv...
Sen att det är kallt att gå till fest på campus i kortbyxor när det snöar är en annan sak.

Festen igår var iallafall jätterolig! Fördrink, sen gick vi en tipsrunda med lite stationer. Skulle följa ett snöre och ha med oss en ögla från början till slut. Inte det lättaste, snöret gick minst sagt på knepiga ställen stundtals. Sedan sittning och dans på slutet. Blev ingen livespelning, människan ifråga körde i diket och hamnade på akuten. Hoppas iaf att det gick bra, vi hade lika kul i alla fall. Kul att träffa alla andra man inte sett på ett tag heller.

Är lite småseg idag, planerna är väl mest att ta det lugnt... Får se om jag får något vettigt gjort lite senare. Ska nog äta frukost i alla fall (bara varit vaken... några timmar sisådär)

Äntligen fredag!

Så skönt... Visst, knappast haft ett ansträngande schema den här veckan och nu mår jag äntligen bra igen, men helger är ändå alltid skönt...
Föreläsning i förmiddags, sen har jag gått och plockat lite här hemma och pluggat. Inte kommit så långt men lite är väl bättre än inget?
12 dagar till tenta, har väl 4 föreläsningar kvar tror jag det är. Ligger efter med läsandet så jag måste ta tag i det. Snart tre kapitel lästa.

Ikväll blir det tackfest, läste inte inbjudan förrän igår men det verkar bli riktigt roligt =) Sittning, liveband, disco m.m. Ska gå om 2 timmar så nu borde väl folk snart komma och förfesta (jag ska dock inte dricka förrän vi kommer dit). Kanske borde byta om?

Lite besviken...

Varför ska jag alltid ta kontakt och driva allting för? *suckar*

Har iallafall varit lite duktig och läst en hel del idag. Nu är det snart sovdags.

Underbara självdiciplin

Okej, nu har jag:
- Diskat
- Matat fiskarna
- Fotat lite
- Bett mamma maila över recept på pepparkaksdeg
- Pratat med en kompis om födelsedagspresenter
- Slösurfat (webbutiker, forum, bloggar...)
- Fixat en latte med massa kanel och druckit den
- Läst ca 1½ kapitel zoomorfologi

Det var ju plugga jag skulle göra hela eftermiddan. Min självdiciplin är ju enorm...
Nu ska jag läsa lite till, sen är det väl dags för middag. Efter det måste jag verkligen tvätta...

Nyss ringde telefonen, en kompis:
- Hej, är du hemma?
- Jaa?
- Ska du vara hemma länge till?
- Ja, det hade jag väl tänkt.
- Okej, hejdå *klick*

10 sekunder senare ringer samma person och frågar nåt mer, avslutar samtalet lika snabbt. Jag undrar vad han planerar för djävulsskap? =P

Plugga i en snurrande värld

Föreläsning avklarad (var visst om ryggsträngsdjur, inte just ryggradsdjuren) och jag har precis ätit lunch. Jag har inte pluggat på nästan en vecka så nu är det verkligen hög tid! Var och handlade på vägen hem, har laddat upp med nytt te (ett vanilj och ett frukt+cocos, det senare ska testas nu!) och mandariner. Nu ska här läsas!

 

Yrseln kom tillbaka under föreläsningen, blir spännande att plugga när det snurrar och man har huvudvärk. Kankse.

Vi fick information om det muntliga framträdandet som ska göras den 21a så nu har jag i alla fall lite bättre koll, fast långt ifrån tillräckligt känns det som. Så lottade vi ut vilken grupp som ska ha vilket ämne- ur en stor svart hatt. =P Harry Potter- känsla?
Jag och Frida ska i alla fall dissikera kanin, framförallt undersöka fortplantningen. Jag tycker faktiskt det ska bli intressant! Trots att jag fött upp kaniner i flera år- eller just därför?

Mina små monster ska vi iallafall inte göra nåt med, och så länge det är så, så är det lugnt.

 

Snön lyser fortfarande med sin frånvaro, kom aldrig någon igår =( Jag vill ha VINTER! (fast helst sommar, förstås. Jag är nog en riktig sommarmänniska). Fredagkväll, enligt SMHI... Så länge det inte blir halv snöstorm på väg från festen bara.

Torsdagmorgon

Eller om det borde räknas som förmiddag? Hur som helst så sitter jag och äter frukost, ska snart iväg till skolan på föreläsning- vertebrater (ryggradsdjur). Nu börjar vi ju närma oss intressantare djurgrupper här...
Frida erbjöd sig att ta anteckningar åt mig som jag kunde låna hela helgen, men jag mår faktiskt bra idag. Och så blir jag ju dessutom galen av att bara vara hemma själv en hel dag.

Fick ett mail om förfest inför tackfesten imorgon. En kompis upplyste alla (vi är 9 st som ska gå tror jag) om att det var förfest hos mig. Jag som precis städat sen sist... Jaja, vi får väl se hur det blir med den saken. Kanske bara ett tecken på att jag borde städa oftare?

Tuffe (kaninen) fick nyss frukost, han springer runt i buren, tar en tugga av moroten, springer ett varv, tar en tugga, springer ett varv osv. Igår var han lös i lägenheten, satte sig i fåtöljen när jag hade gått därifrån och kollade på tv. Speciell och halvgalen? Nejdå, bara lite.


15 dagar

Nu är det 15 dagar sen vi skrev ekologi-tentan. Jag tycker vi borde få resultaten snart!
Jag börjar faktiskt bli lite nervös- tänk om jag inte klarade den? Men egentligen borde jag inte känna så, jag VET att den gick bättre än någon annan tenta hittills, jag vet att jag var på strålande humör efteråt och tyckte den bara var kul att skriva. Jag är säker på att jag klarade den, men jag vill se det svart på vitt.

Vi har en kurs som handlar om vetenskaplig metodik som går parallellt med biologikurserna hela terminen. Tanken är bra, men utförandet är väl inte riktigt lika genomtänkt... Om knappt två veckor ska vi ha ett muntligt framförande, fine. Igår hade vi en föreläsning om vad man ska tänka på, bra.
Framförandet ska handla om en dissektion, kort sammandrag, som vi utfört och ska göras två och två. Vad kommer vi egentligen tjäna på det? Hälften av allt föreläsningen igår handlade om kommer vi inte kunna tillämpa genom att berätta om en dissektion. Suck.

Idag ska jag ta tag i saker här hemma, mår nu på eftermiddagen äntligen lite bättre. Ska dammsuga, våttorka golvet, städa badrummet och städa ordentligt till djuren, både kaninburar och akvarium. Heja mig!

Ljus i sikte

Enligt SMHI ska det snöa imorrn förmiddag! Hoppas hoppas, är trött på höstrusket... Iof lär den bara ligga kvar över dan men ändå...

Jag är ruskigt sugen på att träna imorrn... Men jag får väl vara hemma och sällskapa med värmekudden imorrn igen (sorry för klagandet... Men jag börjar lessna på magont som aldrig går över)

Kräftan Dumbo

Jodå, vi har ganska kul på dissektionerna... Synd att det är alldeles för kort schemalagd tid för det bara, så man knappt hinner med. Har några få bilder, lägger nog in nån sen.

Precis ätit lite naturgodis och tyckt synd om mig själv- fortfarande ont och illamående =(
Trött och omotiverad också, men nu börjar jag faktiskt få liite saker gjorda också även om det går segt.

Fick ett mail med en artikel (eller liknande) om Madagaskar-projektet, där jag var omnämnd. Lite kul.
(Väldigt kort beskrivning av projektet
här. Finns nu även flera delar, snart en stiftelse och en ungdomsgrupp).

Seg morgon

Har fortfarande ont i magen, vägrar gå över. Har precis tvingat i mig lite mat för att kunna ta en ipren, har absolut ingen matlust och mår illa. Hoppas det går över tills föreläsningen som börjar om en timme.
Sen dissikera kräfta i eftermiddag.

Jag har i alla fall fått lite gjort här hemma nu under morgonen. Diskat det mesta, bäddad och börjat plocka lite så jag kan städa ordentligt i eftermiddag! Kunnat bocka av lite på min sega att-göra-lista också.

Hade hoppats på att det skulle snöa inatt. Börjar bli trött på höst och mörker, snön lyser upp lite i alla fall. Ser fram emot jul, snart dags att börja julhandla och baka... Mmm... Ska ha adventsfika här också i december, mys.

Provrums-shopping?

Finns det uttrycket? Annars får vi nog ta och instifta det.
Jag och Frida har varit inne i stan hela eftermiddagen. Var bara tänkt att bli en kort sväng, jag skulle kolla klänning lite halvseriöst och fixa lite andra småsaker. Blev någonstans mellan 20 och 30 klänningar provade, varav säkert hälften var rätt ok. Några som jag tyckte riktigt bra om, men väntar lite med att köpa.
Kollade lite barnkläder också som födelsedagspresent och julklapp till min lillebror (blir 2 år nästa vecka). Bestämde med min andra bror att gå ihop om present och att jag ska köpa- så nu ska det handlas =) Finns så mycket fint.
Testade lite svarta stuprörsjeans också, brukar inte tycka om det men nu tyckte jag det var riktigt snyggt så ett par sånna ska jag nog köpa nästa gång också. Till slut var vi inne på teaffären och kollade lite te och choklad. Hittade inte teet jag letade efter men god choklad, har hört om den länge så nu smakade jag en bit. Dolphin kanel och choklad, god!

Tanken är att träna ikväll, box, men min mage envisas med att göra groteskt ont så vi får se hur det blir med den saken.

Ny design

Sova var det ja...
Jag fastnade istället med att experimentera lite med en ny design på bloggen... Vad tycks?
Allting är inte klart, men det får räcka för idag. Är inte så insatt i hur allt fungerar utan jag får prova mig fram.

Dags att sova

Ja, för ett bra tag sedan egentligen, med tanke på att jag ska upp vid 6 imorgon bitti. Men men, sover man länge så blir det lätt så.

Har fått på tok för lite gjort i helgen, haft skitkul och njutit av att kunnat ta det lugnt dock och det är väl alltid värt något det med. Får ta igen pluggandet och städandet imorgon, kanske åka in till stan en sväng också. Min pappa ska ha 50-årsfest om en månad så jag måste hitta nån snygg klänning eller så.

Nybakat bröd

Sitter precis och äter nybakat bröd- jättegott! Morotsbröd med solrosfrön.

image59

Pratade precis med Hanna. Våra samtal är alltid fullkomligt normala. Varannan mening är "men NU får han väl faktiskt ta och svara". Samtalsämnena i övrigt handlade om att vi är ganska brutalt ärliga- som vanligt.
Vi är i alla fall ganska överrens om att vi inte tycker om folk som inte svarar på sms- helst innan man skrivit dem.

Sen frukost

Ja, nu har jag precis ätit frukost... Sov lääänge och segade mig sen innan frukost.
Men nu känner jag mig lite piggare! Ska nog baka bröd idag tänkte jag, hittade ett recept på morotsbröd som låter riktigt gott!

Gårdagskvällen var riktigt trevlig! Tyvärr lite tråkig musik på krogen så det blev segt efter ett tag... Var väl hemma vid halv tre.

Känns som om Linköping börjar återgå till det normala... Det ska helt enkelt inte vara lugnt här!

Nu går solen ner

Med höstfärger och fint väder är det riktigt fint utanför mitt fönster:image57image58

Ja, jag är väldigt uttråkad idag. Har ingen lust att göra saker som måste göras (typ städa). Känner för att baka, men inte för att handla. Dagens I-landsproblem :p


Citat

"Så länge man inte röker så"
Om att sitta och äta massa god efterrätt framför TVn en fredagkväll.


Jag är GLAD idag. Det känns som om livet till slut håller på att ordna upp sig till det bästa. Hoppas att det fortsätter så bara.
En liten nackdel är ju att systemet visst har stängt idag. Det är alla helgons dag, så långt tänkte ju inte jag...
Aja, det löser sig!

Lördag =)

Jaha, så är det lördag redan.

I torsdags var det UV-kravall som sagt. Skitkul! =) Markeringspennor är underbara, de lyser väldigt bra ska ni veta.
Finns en del bilder, får se om jag lägger in någon senare.
Hade ju förfest här, första riktiga festen i nya lägenheten. Vi var 17 personer totalt, jag bor som sagt i en etta på 25 kvadrat. Men det funkade bra det också.

Igår tog jag det mest lugnt. Idag lyser solen, jag tänkte sticka ut på en joggingrunda och sen cykla in till stan, måste hinna till systemet bla. Sen ska jag väl försöka plugga och städa lite, så blir det utgång ikväll =)
Vad har ni för planer för idag?

Dagens citat och planer för kvällen

UV-kravall (dvs festande) ikväll så därför festtema. Citatet kommer från min kompis under en diskussion på lunchen idag.

"Numera tar jag det lugnt när jag festar".
Jaha, vet du hur man gör sånt?
"Njae... Men jag har läst mig till det!"

Inte så illa som det låter, hon brukar ta det ganska lugnt men klockren kommentar tycker jag.

Dissikera daggmask gick bättre än väntat, visst, vi fick jobba under stereolupp men annars så.
Ikväll alltså festande, förfest här så nu har jag precis ätit middag och borde fixa iordning lite innan folk kommer.

Hur dissikerar man en daggmask?

Alltså... En daggmask är jätteliten, kommer ju behövas mikroskåp för att se något!
Jag ska alltså dissikera daggmask i eftermiddag. Föreläsningen om dem igår var intressant, vi får väl se hur dissektionen blir. (De är faktiskt inte så olika oss i byggnaden :p) Ser dock fram emot när vi kommer in på lite större djur, det är mer min grej.

Tränade box igår, riktigt kul men det blev väl kanske inte riktigt 100% eftersom jag fortfarande var trött från i tisdags. Men men, det ger ju ändå något. Och hjälp vad trött man blir efteråt! Perfekt för mig som brukar ha så svårt att sova- tränar jag till strax innan 9 så går jag och lägger mig vid halv 11.

Men eftersom jag lagt mig tidigt två dagar i rad förstår jag inte varför jag är så trött! Försov mig till och med i morse... Ingen idé att komma 20-30 min sent till föreläsningen så jag åker dit lagom till efter första rasten, så får jag skriva av någons anteckningar sen.
Känner mig i alla fall lite mer vaken nu efter en ordentlig frukost och en kopp kaffe...