Torsdag

Nu är ny hembiljett bokad, åker tillbaka till Linköping imorgon eftermiddag. Nu är jag redo för livet igen =)
Gör labben väl i Linköping tillsammans med en klasskompis så den behöver jag inte tänka på nu heller, sen blir det troligen sektionsfest och kravall på kvällen.

Har varit i Vällingby en sväng idag, handlat lite smått och gott. Nu är jag barnvakt åt yngsta brorsan under kvällen och har en kompis jag inte sett sen i början av januari på väg.


Dagen i min version

Dagens lärdom: Tillsammans är vi starka (jag som alltid ska vara så jävla stark själv. Vad hände med det?)
Dagens citat: "Vissa visar sin skönhet för att de vill att hela världen ska se den. Andra döljer sin skönhet och vilka de är för att visa världen något annat" (från filmen systrar i jeans. Kanske inte helt ordagrant)
Dagens fundering: Kan föräldrar avskaffas?
Dagens sjukaste: Att världen är som den är.
Dagens insikt: Vi har inte gråtit på två dagar (helt förundrade)
Dagens "sorg": Han inser inte ens att/vad han förlorat.

Jätteskumt inlägg, skumma tankar, men helt ok dag. Nu ska jag sova, gonatt.

Trodde jag ja...

Boken hämtad, men så ringer en kompis och säger att hon kommer om 10 min. Och tar med sig mango-te. Lät spännande.
Blir väl inte så mycket pluggande ikväll då, men som sagt, jag har inte så mycket att göra så det är ingen fara. Blir nog en trevlig kväll hoppas jag.

Statistik, träningsbrist och msn

Jag har öppnat labbhandledningen, konstaterat att jag kan lösa första uppgiften "för hand" (dvs utan att öppna excel eller annat program), men att jag behöver kursboken eftersom jag inte kommer ihåg exakt hur man gör. Så långt har jag kommit. Sen har jag ätit middag, tittat på TV och konstaterat precis samma sak gällande statistiken. Gud vad ambitiös jag känner mig idag då :p
Skämt åsido, kanske dags att få något gjort? Eller i alla fall hämta boken, som ligger en halvtrappa upp? Ja, det får nog bli planen.

Efter lite styrketräning här hemma är i alla fall större delen av obehagskänslorna borta från kroppen. Skulle behöva en rask promenad, men det regnar ute så det känns inte jättelockande. Har inte tränat på snart en vecka och inte promenat lika mycket som vanligt heller. Inte likt mig som jag varit senaste tiden, börjar känna mig lite rastlös :P Men som sagt, jag tror det är just det här jag behöver för tillfället.


MSN vägrar fungera. Jag hatar det lika mycket som vanligt. Kanske är lite msn- beroende?


Ny mobil

Det blev en ny mobil igår =)
Nokia 5610 är nu min nya vän, och hittills är jag nöjd. Får väl recensera lite senare när jag hunnit testa den mer.

Är fortfarande i Stockholm och stannar till torsdag åtminstonde, kanske längre. Har fått lite frågor om jag hoppat av utbildningen, vilket absolut inte är fallet. Det har jag inga tankar på, men jag har en lugn vecka, det lilla plugg jag har att göra kan jag göra här och jag känner att jag behöver vara här ett tag, ta det lite lugnt och som sagt, en paus från livet, för att komma ikapp. Livet är helt sjukt för tillfället men det får man väl acceptera.
Och även om jag för tillfället sitter med obehagskänsla i hela kroppen, och inte mår helt bra i övrigt, så är faktiskt de värsta tankarna borta för tillfället.

Nu ska jag börja lite smått på datalabben, väntar på att det ska bli matdags för vi är jättehungriga alla tre här hemma.

Måndag

Skriva lite nomineringar, läsa lite forskningsetik, ta det lugnt, umgås en hel del med C och småbröderna.
Jag håller mig flytande även om jag kanske inte mår helt bra. Om en liten stund ska jag iväg och köpa ny mobil =)
Jag som brukar vara så välplanerad när det gäller sånt, men den här gången får vi se vad det blir för telefon. Abonnemanget har jag hyfsad koll på men inte luren, blir spännande.


Stockholm

Det blir några dagar till i Stockholm. Har ingenting i skolan jag absolut MÅSTE gå på. Däremot behöver jag en "paus från livet" och några dagar att fundera och bara vara.

Har blivit lite bortskämd i helgen. Blev bjuden på både cider och nattmat från en kompis i fredags, fick en tröja av samma vän igår och dessutom bli bortskämd av mamma och C hela helgen eftersom jag är hemma så sällan.

Klimat och miljöhot

Läste en insändare i DN idag, med rubriken "Jag tänker inte bara se på".
Väldigt bra och tänkvärd text, speciellt med tanke på att skribenten är 15 år gammal. Handlade om miljöproblemen och klimathotet, och att alla måste dra sitt strå till stacken. Det stämmer så bra. Det behöver inte vara stora saker: lämna bilen korta sträckor, åk kommunalt, stäng av apparater när du inte använder de (släck lampor, lämna inte TV i standby osv). Dessutom så innebär många av sakerna man kan göra för miljön, också minskade kostnader för en själv. Att slå två flugor i en smäll, helt enkelt.

"Ingen kan göra allt- men alla kan göra något"

En sammanfattning

Har som sagt verkligen haft fullt upp senaste veckan, här kommer en sammanfattning:

- Humörssvängningar dag och natt
- Statistik-kursen fungerar hyfsat, lite segt men jag förstår det mesta =)
- Fick tentaresultatet från evolutionen. Gick jättebra, näst bäst i kursen och drygt 87%.
- Valberedningens arbete är i princip klart. Och det blir bra!
- Jag är i Stockholm över helgen.
- Jag har ridit nu i förmiddags.
- Etikredovisning avklarad- om ekofeminism. Lite för filosofiskt för min del, men nu är det gjort.
- Utgång igår, smått kaotisk och konstig kväll men på nåt sätt ändå ganska trevlig.
- Att prata och analysera hela nätterna måste vara en naturbegåvning! But I like it...
- Det finns en person som ser rakt igenom mig. Saker jag lyckas dölja för de som jag anser känner mig bäst, inser denna människa. Och vi går genom eld och vatten för varandra.
- Som det ser ut har jag 2 veckors påsklov =) En tenta på mitten, men ändå. Kanske blir fjällenresa?
- Krokusarna blommar i trädgården här.
- Jag slipper revisorspost nästa år då ersättare är hittade. Skönt!

Nattrafik

Gah, de verkar inte ha hört talas om vad nattrafik på bussarna är i den här stan!
Jag åker nästan aldrig buss, men ska ju till Stockholm idag (drar hemifrån om 10 min). Det blåser och regnar ute och jag tänkte ta bussen som gick i bra tid, och slippa cykla i ovädret när jag har 3 timmars resa framför mig. Men nej, då jag kommer tillbaka såpass sent på söndag (23.40) så har sista bussen gått. Suck!

Har haft fullt upp senaste dagarna, tänkte skriva in en sammanfattning här ikväll. Har hänt en del =)

På bra humör!

Jag är på ovanligt bra humör denna onsdagskväll. Känns som om saker och ting flyter på ganska bra just nu. Mycket roliga planer ligger framför mig och jag börjar hitta tillbaka till mitt fullt-upp-hela-tiden-massa-att-göra-men-jag-gillar-det tillstånd. Har saknat det!
Närmast på schemat är dock att diska, byta om och sticka iväg och dansa. Afro Power en timme, missade ju i fredags så det ska bli kul!
Gjorde korv stroganoff med nudlar till middag. Blev faktiskt en riktigt lyckad kombination.

Hej svejs så länge.

Besök nästa vecka?

Det verkar som om min bror och hans kompis kommer på besök några dagar nästa vecka. Väldigt roligt!

Försvunnet och mötesförberedelse

Har suttit ett tag och förberett dagens möten. Jag tror vi kommer få ihop ett bra förslag till ny sektionsstyrelse =) Känns skönt! Funderar faktiskt på att söka själv också (fast självklart inte via valberedningen då).

Jag förstår inte det här med hur saker bara kan försvinna! Jag hade mitt evolutionsblock i torsdags eller fredags, inför tentan. Sen dess är det spårlöst försvunnet (och var även när lägenheten var välstädad). Har letat överallt där det kan tänkas vara. Har även etikanteckningarna där så jag skulle behöva det... Nyss! Några synska personer som kan tala om var det tagit vägen?

Bombnedslag

Haha, lägenheten ser verkligen ut som ett bombnedslag. Det var välstädat när jag kom hem i söndags kväll, sen har jag nog inte gjort nånting för att snygga upp. Diskar nu i alla fall, varmvattnet var tillbaka när jag kom hem för en stund sen =)

Ska snart iväg till L, ska bli trevligt. Ganska seg dag annars, kort möte, satt sen i sektionsrummet och snackade om allt möjligt fram till föreläsningen som var seg den med...

Var är varmvattnet?

Hmm... Dålig start på morgonen: Jag har inget varmvatten! Tur att jag duschade igårkväll i alla fall... Ge tillbaka mitt varmvatten, tack! Jag måste diska...

Det är riktigt vårväder ute- nu även med värme! Snödroppar i rabatterna, knoppar som börjar slå ut på buskarna, sol och fick ta av både vantar och halsduk för det blev varmt i bara tunn jacka.

Nya böcker

Wee, nu har mina böcker kommit från Adlibris. Tog en vecka den här gången, helt okej tycker jag. Blir väl lite etikpluggande och en promenad ikväll då...
Är inte på så bra humör... Inget speciellt som hänt, mest tankar som kommer upp ibland, när jag inte kan hindra dem. Jobbigt, men så länge det inte blir för ofta så funkar det väl i alla fall.
Det är rätt otroligt vad djur kan göra för att muntra upp en, och hur mycket de märker. Åkte förbi kaninerna hos D påväg från träningen och matade, Pova märkte att jag var nere, lät bli att äta och stod och "pratade" med mig ett bra tag. Lite uppmuntrad blir man faktiskt i alla fall. "Bara" kaniner, visst, men det är inte klokt hur mycket man kan få tillbaka.

Potatis

Här har vi anledningen till att jag nästan aldrig äter potatis:
Den tar hysteriskt lång tid att bli klar.

Ska steka potatis till middag, kokade den nu så det ska gå fort sen efter träningen.


Statistik, möten och promenad

Har haft en ganska vettig dag såhär långt. Statistikföreläsning (hann självklart inte köpa kaffe innan), lunchmöten med intervjuer och valberedningsjobb, datalabb och sen en promenad till gamla linköping.
Om kursen blir som den verkar och som den börjat, så kommer jag inte ha så mycket plugg närmsta månaden. Ska ju plugga in biokemin också är ju tanken, men ändå. Blir nog rätt skönt.

Planerar veckan och packar upp nu, om en stund ska jag trotsa träningsvärken och sticka iväg på box.

En underbar helg

Nu är jag hemma efter en helt underbar helg! Ja, jag kom ju hem igårkväll, helt slut. Har blivit långa, aktiva dagar och inte så mycket sömn. Har gått och lagt oss vid 3 och upp vid 8.
Jag som inte suttit på en häst har ridit två hästar om dagen, så ja, jag har lite träningsvärk nu :p Framförallt häst nr 2 igår var helt underbar.
I lördags åkte vi in till stan med några av As klasskompisar. Åt italienskt (restaurang Vivaldi, mysigt, trevligt och god mat). Sen gick vi vidare, hamnade på ett café där vi åt efterätt och drack kaffe. Jag och A måste fått någon knäpp där, vi var jätteflummiga, skrattade konstant, avslutade varandras meningar... Väl på bion fick väl all energi någon urladdning för då blev vi jättetrötta :P
Såg Sweeny Todd. Inget att rekommendera, en skräckfilm som inte var läskig utan mest skabbig. Seg på sina ställen och alltihop i form av en musikal.
Kom hem vid 22.30 igårkväll, somnade väl strax därpå och tog mig inte upp förrän vid 9. Då hade jag dessutom sovit drygt 3 timmar på bussen från Göteborg. Jag har nog en del sömn att ta igen.

Så mycket som inte går att sammanfatta här, men men. Börjar fundera på att hitta en häst att rida igen, fått blodad tand vid det här laget :p
Nu ska jag snart iväg på statistikföreläsning. Måste komma ihåg att köpa kaffe på vägen, jag är fortfarande ruskigt trött och har ingen mjölk hemma =(

"Failure is not an option"

Det går en reklam på radion om ett gymnasium. Reklam avslutas "...where failure is not an option".
Personligen så skulle jag bli lite avskräckt av just den kommentaren. Man måste väl tillåtas att misslyckas, för att våga prova fullt ut? Självklart ska man göra sitt bästa, men FÖR mycket press är faktiskt inte bra utan direkt skadligt.

Vad tycker ni?

En härlig dag

Tentan tog, som väntat, inte så lång tid. Började 8, fem över 9 var vi på ett av caféerna på campus och då hade vi stått utanför tentalokalen och pratat en stund innan. Det kändes som att det gick bra, men några frågor/påståeenden gick att tolka på olika sätt och man blir ju alltid mer och mer osäker ju mer man diskuterar med andra (i alla fall blir jag det). Men jag blir nog godkänd, får se så småningom.
Blev tentafika med scones och latte tillsammans med några vänner och vi satt och snackade i 2 timmar innan vi började fundera på att åka därifrån. Väldigt trevligt!
Jag har inte så mycket att göra nu fram tills jag måste åka, allt är packat och klart. Funderar på att ta en promenad i solen (och kylan).
Har precis bläddrat igenom massa reklam och kataloger i jakt efter ny mobil, har flera förslag nu så jag funderar på att åka till stan lite tidigare också och spana in några av de på phone house. Blir ju en ny nästa vecka troligen =)
Det här blev en härligt avslappnad dag.

Fredag

Godmorgon godmorgon =)

Varför kan man aldrig sova innan en tenta för? Inte så illa inatt dock, somnade rätt tidigt, vaknade bara en gång under natten och låg i 10 min och väntade på att klockan skulle ringa.

Fullspäckad dag planerad idag, men så brukar det ofta vara men inte bli när jag har tenta. Brukar inte sitta och skriva så länge. Tror inte den här tar så lång tid. Dagens planer hur som helst:
- Tenta
- Luncha med några klasskompisar
- Packa det sista, fixa djuren
- Cykla till stan
- 13.55 går bussen till gbg
- Framme hos min kompis strax innan halv sju
- Sen så... tja, vi lär ha en del att ta igen :p

Lär väl hinna slänga in nåt inlägg här under dagen också tror jag...
Vad ska ni göra idag?

Nämen titta, det krävdes en rubrik idag också

Usch, träningen gick inte alls bra idag. Musklerna sa emot och jag hade varken ork eller motivation. Tror jag ätit för dåligt idag helt enkelt. Men men, nu har jag i alla fall ätit en hel del till middag, sitter med en kopp te framför Du är vad du äter och kopplar av innan det är dags för ett sista ryck med pluggandet.

Koncentrationen har väl inte varit på topp idag, men kunde varit sämre också. Har i alla fall fått en del gjort och bland annat övningstentan som kändes väldigt enkel. Blir tentan liknande (fast fler frågor, så mycket vet jag) så bör det inte vara några problem.

Minnen och avtryck

Jag hörde en låt på radion förut och kom och tänka på en kille jag var tillsammans med några månader. Det är länge sen, ganska precis 5 år sen vi gjorde slut . Vi var 15 år gamla, förhållandet inte överdrivet seriöst och det är ingenting jag saknar. Vi har inte haft kontakt sedan dess, han vägrade svara efter jag gjort slut.
Nu hörde jag låten vi båda älskade, jag älskar den fortfarande. Låten vars text jag fick i ett sms som avslutades med "jag älskar dig" när han var bortrest. Alla människor man möter, eller i alla fall som man lär känna, lämnar ett avtryck någonstans hos en. Man har kvar minnen, och en känsla av hur allt var då.
Innan mitt liv blev så krångligt, dessutom... Avtryck och minnen som man kan se tillbaka på, ibland med glädje, ibland med sorg, ibland med likgiltighet. Men man minns dem.
Eller är det bara jag som känner så?

Hur som helst, efter ett lite filosofiskt inlägg så vill jag mest önska er en trevlig alla hjärtans dag.

Franska örter till frukost

Som jag skrivit tidigare, så är knäckebröd med färskost, och en kopp kaffe till, en otroligt god del av en frukost enligt mig. Tänkte att jag skulle återgå till färskosten häromdagen, men variera mig lite så jag köpte med vitlök och franska örter. Brukar tycka att det är gott, men just den här är det dels inget särskilt med och framförallt så passar det inte till frukost. Så nu vet ni det :p

Underbart ute idag! Sol, fågelkvitter och snödroppar i rabatterna. Att det sen är kallt och frost på marken är en annan sak- man kan väl inte få allt? (inte sommar och förmodligen inte full vår i februari i alla fall).

Tentaplugg som gäller hela dagen nu!

Greys anatomy

Har precis kollat på GA, säsongsstart ikväll. Antingen var jag bara okoncentrerad (pratade i telefon halva programmet) eller så har jag börjat tröttna på serien. Sånt brukar hända mig ibland :p Men kul att se i alla fall.

Box ikväll, så härligt att det verkligen känns att träningen ger resultat! Att sen mitt knä krånglar lite är en annan sak...

Nu väntar jag på att L ska komma förbi på väg från jobbet, dricka lite te och snacka en stund. Ska bli trevligt, var väl en vecka (länge sen :P) vi sågs.
På fredag åker jag till Göteborg! Ska bli jättetrevligt.

Statistik- kursstart och sista seminariet

Jättehärligt väder med sol ute, men svinkallt att cykla! Har precis kommit hem från skolan och det blir till att plocka undan lite och dricka en kopp varm choklad (bra mot både godissug och kyla) innan tentapluggandet fortsätter. Tror inte att tentan blir några problem egentligen, men börjar känna att jag läst lite väl lite.

Hade kursstart imorse i statistik-kursen. Statistik är långt ifrån vad jag tycker är roligast att hålla på med, men det är nödvändigt. Verkar i alla fall som en helt ok lärare och kursupplägg. Lite komiskt bara att han avslutar varje mening med "mm" och min tidning jag hade framför mig är lite fint (mycket) ritad på- för att kunna lyssna och sysselsätta mig samtidigt, var inte så mycket att anteckna.
Sedan några timmars pluggande innan evolutionskursens sista seminarium- Evolution, människa och samhälle. Inte mycket fakta utan mest funderingar och allmänt funderande/filosoferande. Roliga och ivriga diskussioner hade vi i alla fall! Kommer sakna den här kursen, är inte schemalagd nåt mer förutom tentan på fredag.

God morgon?

Ska jag fortsätta min nya vana att gå och lägga mig tidigt får jag nog börja stänga av mobilen... Samma sak igår, gick och la mig vid 10, halv 11 ringer en kompis och frågar om han kan komma över. Sa nej, och hade inte ens släckt lampan än så ingen skada skedd hur som helst. Tycker inte om att ha mobilen avstängd.

Jag är verkligen inte van vid att börja kl 8 längre. Tror att vi gjort det max 5 gånger sen oktober, och det är inte mycket!
Jag kan snooza hur länge som helst på mornarna, om jag vet att jag har tid. Idag var jag förvånad när mobilen (som ligger några meter från sängen) började pipa för en timme sen. Insåg varför för ett tag, jag har väckarklocka också men den stänger jag av utan att lägga märke till det- trots att den låter som ett brandlarm. Men upp kom jag iaf  =)
Jag är helt död på mornarna (och ibland ganska otrevlig :P) men får jag bara tid vakna så går det bra oavsett klockslag. Jag tar gärna en promenad, en dusch och frukost med gott om tid så jag kan kolla mail (och blogga) och dricka kaffe samtidigt ett tag. Sen är jag vaken och redo för full fart hela dagen! (nåja, oftast i alla fall).

Hur ser era morgonrutiner ut? Och stänger ni av mobilen när ni sover?

500-kiloskliniken

Sitter och tittar på tv, 500-kiloskliniken heter programmet. Har inte sett början eftersom jag inte var hemma, men handlar i alla fall om sjukt överviktiga människor, om de väger just 500 kg tvivlar jag däremot på eftersom de flesta verkar kunna gå.

Det jag blir förvånad, nästan fascinerad över, är hur man kan bli så extremt fet. Borde man inte "vaknat upp" tidigare och försökt göra något åt det? Nu vet jag inte just dessa personers bakgrund som sagt, men det är min fundering över många människor med olika sorters problem.
Hur kan de förneka sina problem så grovt?

Bättre sent än aldrig

Min dator har krånglat hela dagen fram tills nu, igen. Börjar lessna, men men.

Beställde kurslitteratur igår, statistik som har kursstart imorgon och så etikböcker i kursen vi läser parallellt hela terminen (men inte behöver förrän nu). I senaste laget men som sagt, bättre sent än aldrig...

Har fått en hel del gjort idag, både pluggande, städning, förläsning osv.
Försöker förbereda seminarium och tentaplugga nu, men jag är ruskigt trött! Förstår inte varför...
Gick och la mig innan kl 22 igår, sen ringde C och vi pratade till strax efter 23, men jag somnade ändå vid halv 12 och sov fram till 8-9 nånting. Trots massa drömmar borde jag väl vara ganska utvilad? Uppenbarligen inte.

Känns i alla fall bra att jag har fått massa saker strukna från att-göra-listan senate dagarna! =)

Underbart, jobbigt, svettigt...

... och jag är helt slut i alla muskler som finns! Nästan i alla fall... Ja, så kan man beskriva kvällens boxpass.

Nu ska jag laga middag, kolla lite tv (är det något bra ikväll?) och så plugga, såklart.

Vårväder

En härlig dag såhär långt! Dagens första föreläsning var visserligen ganska värdelös, men den andra var intressant även om det blev lite väl mycket om enbart lärarens forskning.
Men det är så underbart, det här är inte bara något jag vill ha för att jag måste jobba med något. Det är dessutom nånting jag är väldigt intresserad av så det känns verkligen som helt rätt val =)
Svengelska föreläsningsanteckningar igen... Första föreläsningen på engelska och andra på svenska med engelsk powerpoint. Nåja, det spelar inte så stor roll, förstår ju oavsett. Fast föreläsningar helt på engelska tycker jag lätt blir lite segt.

Det är jättehärligt väder, soligt och det känns verkligen som vår. Jag och F tog en promenad runt Valla friluftsområde, pratade lite med hästar och getter och njöt av solen på lunchen.
Nu i eftermiddag åkte jag förbi kaninerna och tog ut de en stund. Sassa har lagt på sig lite och påminner mest om en rund boll, sprang runt i sele för första gången på länge och verkade tycka det var riktigt kul, även om hon blev förbannad på andra honan, Pova, efter ett tag. Pova var ute i hagen och vägrade komma in till en början, men efter lite mutor så =)
En liten kaninpromenad och en Pova som luktar vår efter att ha ätit gräs och blad- det är helt underbart!

Pova i vintersolen för drygt ett år sedan
image119

Inte mig emot

Man bör inte bre smör på knäckebröd samtidigt som man står och smådansar till "alla som inte dansar är våldtäktsmän". Då spricker brödet i tre delar, men låten är ju hur bra som helst.

Fick ett mail från träningshallen. De hade klantat sig lite, men var så snabba att fixa det att jag inte märkte nåt förrän efteråt. Men såklart, vid ett annat tillfälle hade det kunnat bli lite jobbigt. Hur som helst fick jag en gratis träningsmånad som kompensation, gärna för mig =)

Datorn behöver väl också semester ibland

Jag har skrivit förut att min dator lever sitt eget liv. Den bestämmer själv när den ska fungera och inte, men hyfsat ofta är vi överrens. Igår tog den semester och vägrade starta. Någon som vet hur man botar den? :P
Tanken är väl att köpa en ny... nångång...

Dagen igår var lugn. Sov bort halva dan (blir lätt så när klockan är närmre fem när man kommer hem... igen), pratade i telefon, pluggade, gymmade och letade mig bort till andra sidan stan för att kolla på film.
Spännande historia det där med att hitta förresten... Har aldrig varit i den delen av stan, mitt lokalsinne är inget vidare och det jag har att gå efter var en muntlig vägbeskrivning, som jag fick cyklandes, två gånger. Jaja, efter lite krångel ("Men, du måste vara fel för det ska inte finnas någon T-korsning. Oj, förresten, de kanske byggt om") m.m. så hittade jag faktiskt rätt. Och hem igen kom jag utan att köra fel =)

Två föreläsningar idag, full fart mot tentan. Framförallt föreläsningen i eftermiddag låter intressant: "Evolution ur en ekologs perspektiv".

Träningsvärk...

Haha, misstänkte ju att jag skulle få träningsvärk igår efter allt dansande, och mycket riktigt. Nedre av delen protesterar mot rörelse, minst sagt. Det är ju framförallt Afron som tränar ryggen, men vem vet, dansandet halva natten kanske gjorde sitt till också? :P Sånt brukar jag ju däremot inte känna av dagen efter direkt.

Har klarat av promenad och handlande, men annars inte fått så mycket gjort idag. Precis druckit kaffe, kollar på "Du är vad du äter" och nu är det väl dags att plugga.

Lördag

Sovit länge, ätit god frukost, kollat lite tv och pratat med lite folk på msn. Dagen börjar bra och fortsätter rätt lugnt...
Ska väl plugga och städa lite, ta en promenad, handla lite mat... Och ikväll är det fest igen. Ska ta det lugnt och kolla på film imorrn, sen är det återgå till pluggande för fullt inför tentan som gäller.

Hur som helst, precis som jag skrev inatt så var kvällen igår helt underbar. Bra musik på hg hela tiden vi var där (ja, klockan var väl närmre ett tror jag...), billig bar och roliga människor.
Studentställen är billiga, I like! Speciellt när det gäller drinkar (40 kr) och shots (30), jag som mest håller mig till cider väl på krogen. Tråkigt i längden. Hur som helst, chokladmints-drink (bailys, minttu och mjölk) och kanelshots. Jättegoda båda två!
J har en kompis här i helgen som påstod sig vara riktigt imponerad. Haha, får väl se om vi uppfyller det ikväll också.

Jag tror det togs en del bilder, måste försöka få tag på de också... Jag älskar foton!

En lugn mellandagsfest?

Hmm ja... Lugn kväll är ju upp till var och en att tolka fritt :p
Förfest/ hyfsat lugn hemmakväll med några klasskompisar och några till. Lite "jag har aldrig" och en hel del pratande. Trevligt, framförallt eftersom det är folk som jag inte känner så jättebra.
Sen var vi några som drog vidare till hg. Förutom lite korta stunder i baren har vi dansat nästan konstant, bra musik hela kvällen och helt underbart!
Hg stänger vid tre, då gick vi till statoil och sen på efterfest. Nu har jag nyss kommit hem.
Kanske inte jättelugn eller tidig kväll, men riktigt kul och det är det som är huvudsaken.

Att jag sen måste prata med en kompis någon dag och reda ut lite är en annan sak... Men det har ingenting med ikväll att göra.
Nu ska jag strax sova...

Biljetter bokade!

Nu har jag bokat bussbiljetter: Göteborg nästa helg och Stockholm helgen efter det. Ska bli skitkul!

Nu ska jag iväg till några klasskompisar... Ha en bra kväll!

Övertaggad i 180

Alla eventuella bakis-känningar byttes efter halva danspasset ut mot världens adrenalinkick! Jag hoppar runt, studsar och det känns som om livsgnistan kommit tillbaka.
Har verkligen hur mycket energi som helst och kan inte sitta still- haha! Härlig känsla!
Borde däremot sätta fart, får besök om knappt en halvtimme å måste iaf hinna duscha å plocka undan lite, heja mig!

Vad som händer ikväll vet jag inte riktigt... Det är fest på g så vi får se. Är riktigt sugen på att gå till hg (eller nåt annat ställe) och fortsätta dansa och festa! Däremot håller jag mig nog alkoholfri ikväll, nån måtta får det ju vara :P

Vad ska ni göra ikväll?

En bild som speglar mitt humör just nu ganska bra:
image118

"Kommer du inte in?"

När jag kom hem inatt satt det en handskriven lapp på porten. Texten löd
"Kommer du inte in? Ring [telefonnummer]"
Hade god lust att ringa bara för att. Lappen hänger kvar och jag tycker fortfarande att det vore ganska roligt. Men så tycker jag om att jävlas med folk. Eftersom jag med största sannolikhet inte känner människan bakom lappen så ska jag nog låta bli dock.

Hade datorn på när jag kom hem och råkade starta en msn-konversation eller två också. Den ena med min bror, den andra med en kompis och diskussionerna blev ganska roliga. Som tur var tänkte jag på att spara den (jag sparar inte msn-konversationer längre, främst eftersom min dator krånglar såpass mycket) så jag ska läsa igenom allt nu. Kan nog bli kul!

Seminarium avklarat, gick rätt bra. Vi (allihop) fick höra att vi borde lägga mer vikt vid att lära oss metoder och inte bara ta in slutsatserna. Tenta om en vecka så får väl börja tänka (ännu) mer på det då...

Eftersom det är fest- och tävlingshelg här i helgen (VSR) så är det lite folk från andra universitet här... Såg till Chalmers och nån till, och pratade med uppsalamänniskor som försökte övertala oss att åka på forsränningen. Vi får se, det vore riktigt kul med overallsresa någonstans. Så som sagt, vi får se.
De delade ut krambiljetter också, och vi fick massa kramar både med och utan biljett =) Hehe, rätt kul, de festade nu även mitt på dan, kramar med fulla människor med öl och vi med kaffe gåendes på rasten.

Ska strax iväg och dansa =) Kul kul, inte tränat sen i måndags så... Förhoppningsvis går magont och lite illamående över då också?


Tankar om "en bättre värld"

Eller ja, en verklighet som inte blir hysteriskt rörig så fort det är fest. Eller annars också. Vad beror det på? Visst kan alkohol spela in, men inte bara. Men det är rörigt för tillfället, med eller utan fest.
Har filosoferat lite nu på förmiddagen, konstaterat att Cola plötsligt blivit gott (jag dricker i princip aldrig läsk och tycker framförallt inte om cola) och osten smakar konstigt. Och folk pratade om att köra 3-dagars i helgen? ;P Får nog bli lugnare resterande dagar i alla fall.

Plugg-koncentrationen är inte på topp, men nu ska jag iväg och förbereda inför seminarium!


Gomorron

Okej, jag har varit vaken i nästan två timmar, men ändå. Föreläsningen slutade redan kl 16 igår, så vi började väl vid femtiden... Full fart hela kvällen, med traditionsenlig mat (spaghetti, köttbullar och tomatsås, "tradition" sen en liknande fest inför nolle-p i höstas) och en mängd öl, drinkar, shots och lekar.
På bra humör hela kvällen, och det var riktigt roligt! Blev dock aldrig någon kravall, jag och P tog en promenad till statoil och sen blev jag trött och gick hem. Känner mig lite... seg... idag, men det får det vara värt.

Sitter och pluggar nu och ska strax försöka få i mig lite frukost. Seminarium om humanevolution kl 13, så det är det kapitlet jag läser nu (ute i jättegod tid. Eller så...). Men det är intressant i alla fall!

Torsdag

Har hunnit med en del idag... Tvättat, haft D på besök och fått en del ekonomi förklarat för mig. Ska gå igenom en del bokföring men har inte alls bra koll på sånt. Bra att kunna få lite hjälp!
Hade glömt att jag lovat att bjuda på lunch, så vi fixade det tillsammans, lyckades stöka till rätt rejält i köket men det har jag också fixat nu :p Blev riktigt gott, den lilla smak jag känner. Känner mig inte sjuk, men känner att det är på väg.

Nu ska jag iväg på föreläsning, sen nästan bara hem och byta om innan fest ikväll!

En bild

Från Maries bilddagbok
En bild från festen för 2-3 veckor sen. Jag har ingen aning om vad jag gör alls, men det ser ju inte klokt ut för fem öre :p
Ikväll är det fest! Förfest och dryckestömning, vi lär vara lagom fulla och odrägliga när vi kommer till kravallen. Skämt åsido, kul kommer det bli och jag har bestämt mig för att ha roligt! Är på bra humör idag.


Inlägg skrivet igårkväll

Kunde inte logga in igårkväll, så här kommer ett inlägg nu som jag skrev då:

Hemma igen, jobbigt samtal #2 avklarat. Lite jobbigt, kanske lite sårad, men det känns faktiskt förvånansvärt okej. Kanske blir det jobbigt, men nu är det dags att gå vidare.

"Japp, nu går vi vidare till nya erövringar och villebråd"

som jag fick i ett sms från en underbar vän.


Nu har jag ett jobbigt samtal kvar. Sen blir det säkert fler jobbiga, men nyttiga steg som kan få mig att må lite bättre. Hoppas jag i alla fall.I den fina följetongen om mina naglar får jag väl ta och rapportera att det faktiskt hjälpte att ha de skyddade med nagellack konstant ett tag. Alla (utom möjligtvis en) har växt ut så jag kunnat klippa bort det som var så konstigt slitet. Så nu är de snart lika onödigt starka och snabbväxande igen, bara täckta av ofärgat underlack.


Middag och telefonsamtal

Har pratat med C ett bra tag. Trevligt! Fick en rapport om Stockholm och hon en om Linköping. Hon höll med om att saker verkar minst lika röriga här nere...

Håller på att fixa middag, pannkakor. Hade massa mjölk att göra av med så... Segt att steka bara, framförallt eftersom jag äger två stekpannor och båda är extremt dåliga. Blir en ny så snart jag kommer till Stockholm! (presentkort...)

Ska iväg en sväng ikväll. Måste klara av ett samtal (återigen) för att få lite bättre ordning på mitt liv. Och lär inte må bra efteråt... Hatar det här, men det måste göras för att skiten ska gå över!

Till slut, ett grattis till min älskade H som klarat körkortet!

Massutdöenden och livets uppkomst

Hemma efter en eftermiddag med seminarium och föreläsning. Rätt intressant och fortfarande en helt ok dag.
Tycker om en sak (eller ja, flera) med att plugga här. En är att man/jag hela tiden lär känna nya människor. Många är på förfester eller liknande, men även fristående kursare i skolan, på seminarier och labbar.

Hade sett fram emot träning idag, men blir inget =( Ont i knän, benhinnor och tror jag håller på att bli sjuk- bättre att ta det lugnt då.


Ny dag, nya tag

Har sovit länge, gick väl upp vid 11. Så skönt! Känner mig både hyfsat utvilad och ganska positiv dessutom.
Är däremot jättehungrig, så jag får väl ta och äta frukost. Så klantigt, sprang ner till affären en kvart innan stängning igår. Största anledningen: Köpa ost att ha till frukost. Jag handlade en del annat, men glömde osten. Surt, men men.

Internetdejting

Hemma efter en trevlig kväll med några vänner. Blev ingen speciellt lång promenad, men tedrickande, pratande m.m.
Vi diskuterade internetdejting bland annat, vilket slutade med lite surfande på olika dejtingsidor- något som ingen av oss har någon erfarenhet av. Pratade också om att både internetdejting och inte dödligt seriösa dejter är lite tabubelagt. I flera länder kan man bjuda ut någon lite "hur som helst" men här är det då plötsligt dödligt allvar. Generellt sett, såklart.
Personligen har jag ingenting emot att träffa folk på internet. Lika gärna där som någon annanstans och det är förmodligen lättare att få till något seriöst via internet än med en vild främmande person man möter på krogen.
Dock ingenting jag kommer satsa på. Kan inte påstå att jag är på jakt efter någon att inleda ett seriöst förhållande med för tillfället direkt.
Vad tycker du om att dejta osv?

Citat och stjärntecken

"Hur stort man än misslyckas, så är det alltid bättre att ha försökt"
Hittade den bland mina sparade citat. Passar bra till humöret för stunden.

Jag och några kompisar satt i sektionsrummet och snackade om allt och ingenting på lunchen idag. Kom in på stjärntecken och att det trots allt stämmer förvånandsvärt bra. Framförallt pratade vi om tvillingar. Jag är ju tvilling, mycket stämmer men inte allt... som tur är! Personlighetsklyvningar och jag vet inte allt jag fick höra om. Skulle vara mitt humör då men allvarligt är det inte ;)

I övrigt en helt ok dag, efter omständigheterna. Föreläsning, plugg, lunch, plugg, seminarium, semmelfrossa. Kul att se på gyckel och träffa massa sektionskompisar. Har ätit lite för mycket semlor dessutom.
Nu har jag ingenting att göra, sitter och fördriver tid tills mitt promenadsällskap hör av sig så det blir dags att gå ut och gå.


Ännu en film

Gah, jag är inte van att börja såhär pass tidigt längre. Kan lätt räkna gångerna jag varit schemalagd klockan 8 på morgonen tror jag- sen i oktober. Fick lite bråttom, slänger i mig frukost nu så ska jag bara packa och dra sen.
Semmeldagen idag, och jag har ganska fullt upp hela dan. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska hinna träna eller plugga istället. Lutar just nu åt att plugga (blir dessutom mindre att packa då :P Jag tränar tillräckligt som det är).

Blev en film även igår. Vi är ganska duktiga på det här med att kolla på halvdanna filmer för tillfället. Såg i alla fall Min frus förste älskare igår. Satt och pratade massa samtidigt, men den var lätt att hänga med i och riktigt rolig. Även här, ingen toppenfilm men vill ni skratta och koppla av så visst, se den.

Nu ska jag rusa vidare, ha en bra dag.

Jag blir lugn av din musik

Efter lite te, choklad och musik är panikkänslorna (nästan) borta och jag börjar faktiskt känna mig trött.
Fick ju en skiva i julklapp av en vän, som hon spelat in. A, så härlig musik! Jag blir lugn och mår lite bättre av att lyssna på när du sjunger. Snart ses vi också, äntligen!

Ja, jag är kanske lite sentimental ikväll. Har mycket att tänka på. Och nej, bloggen kanske inte är inne i sin mest intressanta period just nu när jag mest klagar känns det som, men den finns till för att jag ska kunna skriva av mig. Och mår jag inte bra så gör jag inte, hur gärna jag än skulle vilja.

Ett paket med röda snören

Slå in ditt liv i ett paket med röda snören och skicka iväg det med posten
Fick ett förslag på hur jag ska lösa mitt liv. Helt underbart.

Hemma, klockan är halv 2, jag är inte det minsta trött och ska natt-fika lite innan det är dags att sova. Har föreläsning klockan 8 imorgon- underbart. Eller nåt.

Blir en konstig dag imorgon, ganska fullt upp.

Har slagits lite

Efter att ha utdelat en del slag och sparkar och fått ur mig lite ilska känns saker och ting inte riktigt lika hopplöst, även om det fortfarande inte är bra... När ska egentligen lyckan vända?

Ska iväg igen en sväng, slänger in ett test jag fick på mailen för ett tag sen. Jag brukar aldrig skicka vidare och sällan göra sånna här tester etc, men hade tid över och det stämmer verkligen läskigt bra. Gör det det för er också?

Det är din hjärna som talar med dig.
pröva detta det är jättekul men du får inte bläddra ner texten i förväg
för då fuskar du och det kommer inte att gå i uppfyllelse! Det är ett
test som är skoj!

Ämne : Ett test som faktiskt fungerar... läskigt...

Nu gäller det att INTE bläddra ner texten i förväg.

FÖLJ INSTRUKTIONERNA - FUSKA INTE FÖR DÅ KOMMER DET INTE ATT FUNGERA
OCH DU KOMMER ATT ÖNSKA ATT DU INTE GJORT DET!

Personen som skickade detta till mig berättade att önskan faktiskt blev
verklighet efter bara tio minuter... MEN FUSKA INTE!!

Det här har ett roligt men lite läskigt slut, läs inte i förväg följ
bara instruktionerna i tur och ordning, det tar bara tre minuter som
sagt och det är i alla fall värt ett försök.

Ta först fram en penna och ett papper:

När du ombeds välja namn, välj då personer som du faktiskt känner på
riktigt och följ din första tanke eller ingivelse!

Gå nedåt rad förrad - en rad i taget - läs inte i förväg för då förstör
du det roliga!!

1. Skriv först siffrorna 1 till 11 under varandra, börja med 1.

2. Bredvid siffrorna 1 och 2, skriv ned vilka två tal du vill.

3. Bredvid siffrorna 3 och 7 skriver du namnet på två personer av det
motsatta könet.

Titta inte i förväg, för då blir resultatet fel!

4. Skriv ned namnet på vem som helst vänner, familj etc) bredvid 4:an,
5:an och 6:an.

Fuska inte för du kommer att ångra det!

5. Skriv titlarna på fyra melodier/låtar bredvid 8, 9, 10 och 11.

6. Slutligen, önska dig något.

Här kommer då nyckeln till detta:

1. Du måste berätta om detta för 'antalet du skrev invid 2:an' stycken
personer.

2. Personen vid siffran 3 är den du älskar.

3. Personen vid siffran 7 är någon du tycker om men inte kan komma underfund
med.

4. Den du bryr dig mest om finns vid siffran 4.

5. Personen vid 5:an känner dig väldigt bra.

6. Personen vid 6:an bringar dig lycka.

7. Melodin på 8:an hör ihop med personen vid 3:an.

8. Vid 9:an finns melodin för personen vid 7:an.

9. Melodin vid 10:an säger mest om ditt sinne, och dina tankar.

10. 11:an är melodin som berättar om din inställning till kärlek.

Tidsoptimist

Jag är usel på att passa tider... Skulle varit hos D vid 11 igår, men försov mig och var tvungen att ringa ett samtal. Kom väl dit strax innan 2 tror jag. Smidigt värre! Men men, blev en del pluggande, fixande hos kaninerna, te och äta middag. Sen åkte jag till L, drack mer te och pratade halva natten. Bröt ihop och sov där.

Har varit "ledig" (nåja, ingenting schemalagt i alla fall) idag, men varit i skolan 5 timmar och pluggat. Socialat med lite folk och så i vanlig ordning också, självklart. Nu är jag mest hemma för att hinna tvätta och fixa lite, sen ska jag träna å sen hem till F ikväll. Försöker att inte vara ensam mer än nödvändigt...

Nattuggla

Jag är verkligen en riktig nattuggla. Vet inte varför egentligen, för jag tycker om tidiga mornar minst lika mycket, förmodligen mer. (Om jag hade orkat gå upp till dem, vill säga).
Tog en promenad, kom hem för en liten stund sen. Nu är det te och CSI Miami halvliggandes i sängen som gäller. Ska nog sova snart...
D klagar på att han aldrig får några roliga sms när jag är ute och festar... Han har bara hört om mina väldigt... hrrm... fint stavade och fullt logiska sms jag skriver efter lite alkohol.
Imorgon ska jag till honom och plugga, ev. en sväng till labbet och kolla prep (borde verkligen), och sen träna. Slappardagar är väl säkert bra, men jag blir rastlös efter ett tag.
Tankarna härjar fortfarande hej vilt i mitt huvud. Och jag längtar efter en kram...


Gårdagen och busväder

Efter träning igår fick jag lite bråttom... Var tvungen att fixa några saker innan jag kom hem och då var det bara en dryg timme tills några kompisar skulle komma och förfesta. Då är det effektivitet man får satsa på!
Hann skicka några viktiga mail, dammsuga, skura badrummet, duscha, byta om, laga mat, äta, måla naglarna, blanda drink- allt detta innan de kom.
Sen blev det lite drinkar, cider, chips och tjejsnack några timmar innan vi fick reda på att ett gäng kompisar förfestade ett kvarter härifrån. Det verkar ju väldigt fånigt med två förfester tyckte vi, så vi gick dit och fortsatte förfesta. Sen drog vi till hg vid halv 12 (tidigt för att vara oss, faktiskt). Ingen toppenmusik och mitt humör åkte berg-och-dalbana så vi gick hem redan vid 2. Satt uppe lite men somnade vid 3-halv 4 i alla fall. Ändå en ganska trevlig kväll, trots humöret.

Idag är jag seg. Ruskigt seg. Har i princip bara kollat på tv hela dagen. Ute är det världens busvädr, det snöar och blåser och vinden verkar ändra riktning flera gånger i sekunden. Har tänkt ta en promenad bort till D sen, men kan ju inte säga att det ser speciellt lockande ut.

Här kommer det en bild på de färdiga muffinsen igår. De blev riktigt goda, om jag får säga det själv.


Jag håller mig sysselsatt...

Vill inte börja tänka för mycket så jag håller mig sysselsatt. Nu har jag kylen full med mat (mer än vanligt i alla fall), har bakat choklad- och cheesecakemuffins och morotsbröd som snart ska in i ugnen.

Muffinsen ska jag smaka på när de har svalnat lite och när jag ätit lunch. Morotsbröden vet jag sedan innan att de blir farligt goda.


Muffinsen ogräddade, och bröden sist jag bakade dem.

Baka?

Tror faktiskt jag ska ta och baka muffins idag. Måste ändå till affären, och jag är riktigt sugen på att baka.

Fredagsmorgon

God morgon!
Sitter och äter frukost, segade mig imorse (jättetrött). Efter att ha varit vaken en halvtimme såg jag precis ett mail- dagens seminarium är inställt. Lite surt, jag hade kunnat sova, men men.
Är ledig idag, får se vad jag ska göra. Förmodligen ta tag i lite saker som ska skrivas med madagaskarprojektet och valberedningen. Eller, korrekturläsas snarare så det bör gå ganska fort. Sen plugga och städa lite, handla, träna och förfest här ikväll som det ser ut. Vi får väl se- känner mest för att lägga mig i soffan och titta på tv ett tag först, är så trött... Men det är nog ingen bra idé.
Vad ska ni göra idag och i helgen?

Vilken dag

Hade en väldigt effektiv förmiddag- hann plugga, plocka undan, damma, städa monsterbur, diska, äta, plugga lite till, skriva ihop en del dokument och dessutom slappa en del innan jag drog till skolan vid halv ett.
Hämta upp lite papper, och sen plugga fram till tre, då vi hade labb. Det var väl tanken i alla fall. Jag och tre klasskompisar, alla förmodligen övertrötta och dessutom koffeinpåverkade, satt mest och snackade, skämtade och drev med varandra i 180. Sen labb (datalabb, statistik, ganska värdelös), sen mer "pluggande", mer skämt och pratande innan jag och M stack till campushallen och tränade. Core och kondition, och jag märker resultat, helt underbart.
Med andra ord, effektiv förmiddag, avslappnad eftermiddag och härlig träning. Sen körde det ihop sig framåt kvällen...
Ringde ett telefonsamtal och klarade av en sak jag skjutit upp en dryg vecka. Det var nog det svåraste jag gjort i hela mitt liv, och jag var helt förstörd efteråt, men jag är samtidigt stolt över att ha lyckats gjort det. Åkte hem till en god vän och pratade, såg på film och blev övertalad att jag var tvungen att äta. Nu känns det lite bättre, men det kommer dröja länge innan det egentligen är i närheten av bra. Som C sa: "Du kommer ha ångest över det här i resten av ditt liv, låt det inte påverka dig mer än det redan gjort". Svårt, men förmodligen rätt tänkt.
Nu är jag hemma, dricker te, äter lite och kopplar av. Pratade lite med en människa som jag inte sett på 3 år som kanske ska flytta till stan. Kul kul.
Kanske börjar bli dags att sova? Jag är inte trött och lär ha extremt svårt att koppla bort tankarna ikväll. Så jag skjuter nog upp det lite till...