Packning

Puh! Nu är allt packat för hemresa. Det är en del saker man har med sig när man åker bort en månad...
En rullväska, en bag och en pjäxbag är proppfulla. Därtill en ikeakasse, en ryggsäck och en handväska halvfulla. Imorgon ska tre kaninburar packas också. Och en insektssamling, en pelletslåda och hö och halm. Bilen full!

Men en sak förstår jag inte... Jag har betydligt mer packning nu än när jag åkte upp. Så mycket har jag väl inte handlat?

Torsdag

Snacka om att vi haft värmebölja här de senaste dagarna. Det ska tydligen bli lika varmt imorgon, så det gäller att skydda kaninerna under resan ner till Linköping. Men det ska nog gå bra.

Har nyligen kommit hem från middag hos min kusin, ska skicka lite mail och beställa kurslitteratur nu, sen är det dags att packa!

Jag och mamma stannade till vid Drottningholm idag efter att ha köpt hö och spån. Satt på kajen, åt glass och myste i solen. Såg några jättesöta andungar också, synd att jag inte hade med kameran.

Jag hoppas på att få igång internet hemma imorgon, vi får se hur det går. Håll tummarna!


Tuffe och Sassa ser ut att tycka det är lite varmt...Dagens planer

God morgon!
Jaha, vad har man att göra idag? Sista heldan i Stockholm för i sommar, som dessutom är nästan för varm.
Jo, lite är planerat i alla fall:

- Promenad
- Skriva mail jag lovade fixa i veckan
- Fota lite saker som ska säljas
- Hämta ut recept på apoteket
- Köpa hö och spån till kaninerna
- Fixa insektssamlingen
- Beställa kurslitteratur
- 18-årsmiddag hos min kusin
- Träffa A?
- Packa

Hostattack

Jag fick en rejäl hostattack när jag borstade tänderna nyss, satte lite tandkräm i halsen, vilket ledde till ännu mer hostningar.
Sitter fortfarande och hostar, och nej, jag har alltså inte kommit i säng än. Men nu är det dags!
Hur man nu somnar hostandes? Jaja, ibland är man ju allt annat än smidig...

Reklam, telefonprat och dagens händelser

Jag är en sån person som stundtals lägger väldigt väl märke till reklam. Inte alltid, men vissa.
TV-reklamen för Tele2 med sloganen "vad gör dina föräldrar när du är utomlands?" tycker jag är helt klockren!
Senaste dagarna/veckan har jag hela tiden fastnat på en reklam som finns på många busshållplatser här i Stockholm (säkert andra ställen också); reklamen för RFSUs graviditetstester.
Citaten är ganska sjuka innan man inser att det är från barnmorskor alltihop.
"De enda graviditetstest jag använt de senaste 3 åren".
"Jag har gjort 9000 sådana här test och är alltid lika nöjd"
"Jag använder säkert XXX (en rätt stor siffra) sådana här test i veckan".

De väcker ju uppmärksamhet, i alla fall.

Har precis pratat ett bra tag med Linus i telefon. Blir trevligt att komma tillbaka till Linköping på fredag även om det bara är för ett par dagar, saknar både honom, egen lägenhet och kompisar.
På söndag bär det alltså iväg till Fiskebäckskil för en vecka marin faunistik med sommarkursen. Det blir kul, typiskt bara att det ska krocka med sjuk kanin. Hon är förresten sig själv igen, pigg och slänger i sig mat, men benen är det lite värre med. Ibland dålig balans, ibland ganska bra och ibland ser det ut som om hon håller på att bli förlamad. Ska börja antibiotikakuren imorgon så får vi se om den ger något resultat. Ingen vet ju riktigt vad det är för fel på henne...
Mycket kaninprat, men så blir det när det mesta av energi och tid går åt till det för tillfället.

Idag har det varit jättefint väder (och inte så mycket tid till bloggande...) 29 grader i skuggan hade vi på tomten, så efter att ha solat och läst en bok ett tag gav oss jag och mamma iväg till stranden, solade, badade, åt glass och slappade i några timmar.
Innan det var jag iväg och fikade på Solstugan i Fredhäll. Har aldrig varit där tidigare men det var verkligen ett jättemysigt ställe.

Nu tänkte jag alldeles strax sova, jag är trött och klockan är nog mindre än på länge när jag sover. Operation vända tillbaka dygnet har börjat...

Veterinäravgifter

Var alltså hos veterinären idag med Pova. På väg in till middag hos en kompis i stan funderade jag sedan länge över veterinärkostnader.
Blir ett djur sjukt så att man måste uppsöka veterinär är det sällan billigt. Idag betalade jag 1500 kr för undersökning, behandling (vätska), specialfoder och lite medicin för kaninen. Det kommer hjälpa henne få igång magen och må bättre, men mysteriet med de vingliga bakbenen (vilket dock nästan gått över) är fortfarande olöst.
Försäkring finns till alla djur, mina är dock inte försäkrade. Anledningen är helt enkelt att jag räknade ut att det trots allt troligen blir billigare att ta hela räkningen själv när den ev. kommer än att betala försäkring för alla kaniner (som mest hade jag 10 st, numera dock "bara" 3).
Jag tycker att om man skaffar sig djur, ska man också ha möjlighet att ge dem det de behöver. Detta inkluderar självklart vård och medicin vid behov. Det är en av anledningarna till att jag varje månad lägger undan en viss summa att ha vid behov. Den dag jag skaffar hund kommer jag nog se till att ha en större buffert för att täcka veterinärkostnader, då det lätt blir dyrare på hund och katt än på smådjur.

Ni som har djur, har ni de försäkrade? Har ni ekonomi som tillåter ovändade veterinärutgifter?

Telefonkö

20 min i telefonkö och jag hade plats ett i kön hela tiden... SEGT!
Efter att dessutom pratat med en ganska seg kille så har vi i alla fall tid bokad hos veterinären till 17,20.
Ska bli skönt att förhoppningsvis få ett svar på vad det kan vara med min lilla skrutta, håll tummarna för henne!

Efter det blir det middag med några kompisar inne i stan, S har flyttat så det blir första gången jag ser hennes nya lägenhet =)

Jiddra inte med Zohan

Har ni sett den? Vad tyckte ni?
Jag och L verkar vara de enda jag pratat med som inte tyckte om den- diskussionen kom senast upp med några som satt bredvid vid vårt bord på Nivå förra veckan.
Okej, jag hängde inte med så bra (sjuk och trött) men ändå.

Yoga och gym

Pova mår mycket bättre idag, så vi avvaktar lite med veterinären...

Har precis kommit hem från gymmet, blev lite löpning+ rodd (tävlade mot mamma) som uppvärmning, sen gymmande/styrka och sen yoga.
Det var väl bara andra gången eller så som jag testar yoga. Vissa delar är sköna, andra bara konstiga, åter andra jobbiga. Men det går så långsamt, och det är inte riktigt min grej. Jag blir nog mer stressad än avslappnad, och det är väl inte riktigt meningen?

Nåja, kul att testa på någon enstaka gång ibland i alla fall. Jag saknar träningen! Dags att komma igång...

PS. Förresten, ny kategori igen: träning. Precis vad det låter som.
Jag börjar inse att det här med kategorier har en viss nytta med sig. DS

Kaninvaka...

Okej, egentligen inte. Jag är, som vanligt, bara uppe för att jag inte vill sova riktigt än.
Jag borde verkligen vänta tillbaka mitt dygn, jag börjar ju plugga igen om mindre än en vecka. Slut på semestern och på att sova bort halva dagarna.

Det blir nog till att ringa veterinären det första jag gör i morgon bitti. Pova verkar bara bli sämre i bakkroppen.
Så jobbigt, och det gör ont att se henne så. Min fina tjej, stackarn.
Stora surskallar

När jag kom hem från mötet idag insåg jag att Pova (kaninen) inte alls mådde bra.
Hon är rejält vinglig i bakbenen och äter inte. Lite gräs fick hon dock i sig när hon var ute.

Inte alls roligt att se, mår hon inte bättre imorgon ringer jag veterinären. Misstänker dock att det inte finns så mycket för dem att göra egentligen... Hon är ju gammal också.

Detta är en av anledningarna till att jag är på rejält dåligt humör nu ikväll. Gick och köpte godis och ska sätta mig och kolla på nån film nu hade jag tänkt, ev. med mamma. Tänkte sitta och sura hela kvällen, känns lika bra istället för att försöka vara på gott humör "i onödan". (familjen är varnad =p)

Köpte sura döskallar bland annat, som enligt skylten hette stora surskallar. Ganska passande just ikväll, tyckte jag.

Om att bli sviken, men klara sig ändå

Usch, vilken helg det blev...
Trots att jag vet bättre, så börjar jag ändå tro på människan, och hoppas att det faktiskt ska gå den här gången... Framsteg har han ju gjort i alla fall.
Men återigen så blir jag sviken, och tvingas inse att jag bara är dum som tror att det nånsin kommer bli annorlunda. Men vem vill inte ge någon man älskar en andra (tredje, fjärde, många...) chans?

Men en sak har jag faktiskt lärt mig de senaste månaderna. Trots hur jag mått (eller kanske just därför) så har jag insett att jag klarar mig i alla fall. En person som betytt och fortfarande betyder mycket, men han finns inte alls på samma sätt i mitt liv längre. Och jag klarar mig bra i alla fall.
Jag vet att jag kan och klarar mycket, jag vet att jag har många andra som bryr sig och inte tvekar att visa det mycket mer ordentligt än falska ord. Som kan anstränga sig för min skull.

Egentligen vet jag det- men ofta måste jag kämpa för att övertyga mig själv om det.
Och oavsett gör det så otroligt ont att bli sviken, gång på gång.

Sömn? Vad är det?

Klockan är tio i fyra och jag har fortfarande inte en tanke på att gå och lägga mig... Istället plockar jag in disk, sorterar tvätt, skriver listor, pluggar och läser på lite olika forum. Att jag inte sätter igång tvättmaskinen eller börjar dammsuga beror bara på att det känns lite väl hysteriskt (villa, så det skulle ju inte störa någon).

Och visst, jag erkänner. Det beror bara till en liten del på att jag vänt på dygnet senaste tiden. Och en liten del på att jag ibland verkligen inte blir trött. Nu har jag dessutom ingen som säger åt mig att gå och sova och sen diskuterar skumma saker med mig tills jag blir trött.
Den största anledningen till att jag inte sover är att jag vill slippa. Jag vill slippa behöva kämpa för att somna, slippa ligga och fundera över sådant jag kan hålla borta på dagarna. Förtränga ångest och oro och bara... vara. Få saker gjorda, nattmänniska som jag är. Jag är inte ens trött.

Alla sommarens resor

Jag lovade ju att berätta om mina resor jag gjort (och ska göra) runt i halva Sverige nu i sommar...
Hur lyckas man med:
Linköping-Stockholm-Linköping-Omberg-Linköping-Sandviken-Linköping-Stockholm-Härjedalen-Stockholm-Blekinge-Stockholm-Linköping-Västkusten-Linköping på mindre än två månader?
Jodå, det går alldeles utmärkt!

I början av juni åkte vi till Stockholm för min brors student, var här onsdag-söndag för att sen åka hem till Linköping igen. Dagen därpå började min sommarkurs och tidigt på måndagsmorgonen åkte vi till Omberg, ett jättefint ställe i nordvästa Östergötland, precis vid Vättern. Efter fem dagar där så återvände vi till Linköping, hade undervisning en vecka där och sen var det midsommar!
Midsommar firades hos en klasskompis som är hemma hos föräldrarna över sommaren. Hon bor en bit utanför Sandviken. Jättetrevligt, fest både fredag och lördag med trevligt folk. Några hade jag träffat innan, några var första gången. På lördagen cyklade vi typ 1½ mil för att komma till festen, och sen hem igen under natten. Men det gick bra! =) Åkte upp på fredagen, hem igen på måndan. Söndan spenderades med fika hos hennes farföräldrar samt allmänt slappande framför tv:n.
Sen blev jag sjuk, och låg bara och slappade i pojkvännens soffa hela veckan. Lördag-söndag hade vi teambuilding med sektionsstyrelsen. Grillade, fixade tröjor, spelade spel och hade konstiga diskussioner hemma hos vår ordförande. Sov över och fortsatte i samma stil nästa dag.

På måndan kom min mamma ner, vi tog en runda i stan och fikade på det otroliga mysiga stället Berget, ett gammeldags café mitt i Linköping. Bjöd henne på middag hemma och sen åkte vi upp till Stockholm på kvällen.
Några dagar i Stockholm spenderades med en intressant föreläsning, en jättetrevlig middag med familj och vänner, slappande och lite jobb hemma på tomten.
På fredan åkte jag och mamma upp till stugan i Tänndalen (Härjedalen) där vi hade en väldigt mysig långhelg. Vi badade, solade, promenerade (både på fjäll och i dalar), paddlade kanot, gick uppför vattenfallet och jag pekade ut massa växter från sommarkursen.

På tisdan tog jag bussen hem, mamma stannade kvar tillsammans med sin bror. Hemma i Stockholm en dag för att tvätta och packa om väskan, sen ner till pojkvännens föräldrar i Blekinge. Hade en jättetrevlig helg även där, hans pappa hade 50årsfest och vi hade en mysig helg.
Sedan i söndags kväll är jag alltså tillbaka i Stockholm, och här stannar jag ytterligare en vecka. Jag passar på att träffa folk jag inte sett på länge och njuter av att vara ledig. Ska som sagt även försöka plugga lite. För tillfället är jag och min (äldsta) bror ensamma hemma hos mamma, hon är iväg på cykelsemester på Österlen med några kompisar.

Nästa fredag åker jag ner till Linköping igen, för att lämna saker och packa om väskan innan det blir av igen. Då är det sommarkursen som börjar, söndag kväll i Fiskebäckskil på västkusten. Det är framförallt det marina djurlivet vi ska gå igenom den veckan.
Sen tillbaka till Linköping och återgå till det "normala" livet med sommarkurs två veckor till. Men den sista av de veckorna börjar nolle-p, så då har jag dubbelt fullt upp! Sen en (nästan) ledig vecka och så börjar höstens kurser igen.

Det är vad jag har för mig den här sommaren! Det blir en del flängande men det är mest bara trevligt. Det var dessutom länge sen den perioden som jag åkte tåg och reste runt som mest i Sverige.

Självklart har jag fotat, men för det mesta med mobilen. Och den sladden ligger hemma i Linköping, så bilder kommer nästa helg eller så. Enda jag har här är bilder från studenten.

Hur svårt kan det vara...?

Att logga in på blogg.se?
Okej, jag hade glömt halva användarnamnet/mailadressen, insåg jag efter att ha försökt logga in med rätt lösenord flera gånger.

Mådde inget vidare igårkväll innan jag gick och la mig, sovit i en evighet men mår inte så bra nu heller. Usch, jag vill inte bli sjuk!
Håller på att tvätta nu, tänkte städa lite under dagen. Inget annat planerat förrän ev. ikväll. Funderade på utgång men får se hur jag mår och vilka som hänger med.

Proppmätt!

En helt perfekt semesterdag...
Sova (för) länge, en springtur i sommarregnet, in till stan och fika med ett gäng folk, vilket sedan ledde till att två kompisar följde med hem och vi lagade världens middag.
Lax med getost och lime, till det klyftpotatis med morötter och rödlök i ugn, till efterrätt kladd/tosca/kokoskaka (vet inte vad den heter) och hallon. Sen blev vi proppmätta hela bunten...
Kvällen avslutades med snack om allt mellan himmel och jord och lite till... Jättetrevligt!

Nu har kompisarna gått, jag har diskat undan och sitter med ett litet monster i knät... Det har verkligen regnat på tvären nu ikväll, så han har lyckats bli blöt på hela huvudet, ser ut som en liten igelkott :p
Aja, det är ju varmt i alla fall.

Underbara sommar!

Vilken härlig kväll det blev! Var och badade med Johanna och David, jätteskönt. Varmare i vattnet än i luften och jätteskönt att simma en bit också, och leka runt lite i vattnet.
Sen lite film, chokladbanan och "ålderstest" på internet. Det där ålderstestet var skumt, den fick fram att jag var 28 komma nånting år gammal! Egentligen nyss fyllda 21, jag kanske har fler vuxenpoäng än vad jag tror? :p

Nu sitter jag och målar naglarna, måste bara kommentera hur otroligt fort OPIs underlack torkar! Lättmålat är det också.

Vad tycker ni är det bästa med sommaren?

Nyklippt!

Japp, nu har jag klippt mig. Jätteskönt att bli av med det som var slitet och risigt, även om det dock blev kortare än vad jag tänkt mig.
Stället jag brukar klippa mig på hade stängt för ombyggnad, så jag fick testa ett annat. Har hört både bra och dåligt om det tror jag, vi får se vad jag tycker om håret sen när jag fixat det själv men jag är hyfsat nöjd.
Köpte lite produkter också, nu ska det äntligen bli något vettigt av mitt hår!

Hmm, mår inget vidare... Hoppas det bara beror på att jag inte ätit ordentligt. Nu ska jag ta och äta ost-och skinksalladen jag köpte med mig, ta en kopp kaffe och slappa lite i soffan tror jag.

Hej svejs så länge.

Jag uppskattar det mer och mer

Ju mer jag pluggar, ju fler kurser jag läst, desto mer uppskattar jag fälten nära min mamma, som jag alltid tyckt om.
Jag vet inte hur många timmar, hur många nätter, morgonar, eftermiddagar och kvällar jag gått där. Jag har gått och sjungit eller pratat med kompisar, tränat hund, joggat, samlat tankarna på egen hand, legat och solat, skrattat...

Men nu ser jag mer än bra promenadvägar och minnen med kompisar. Ängarna slås 1-2 ggr/år, vilket är jättebra för den biologiska mångfalden. Dels blir det ju fint ekologiskt hö av det (eller silage är det nog).
Det står några bikupor lite undangömt, där en som bor i området sedan säljer hemgjort honung.
Skogar runtomkring, och ån som rinner genom. Mängder med fjärilar. Även gott om andra insekter, fåglar, rådjur, sorkar...
Promenadvägar så det blir lätt att ta sig fram för de som vill det. En bit därifrån, uppe vid kolonistugorna, går en flock får och betar.
Och nej, vi bor inte ute på landet. I ett villaområde inte så långt från stan kan det vara så härligt ocskå.

Ännu en ny kategori: Utbildning/miljö. Jag valde att ha de ihop eftersom det ofta går hand i hand, det är ju ekologi jag pluggar!

Nu ska jag snart iväg och klippa mig, sen träffa lite kompisar, kanske åka och bada? Vore skönt, det är ju jättehärligt väder!
Min lugna morgon tog lite väl lång tid dock, så nu börjar jag nästan få bråttom.

lockig.se

Har kollat runt lite nu ikväll och efter att ha läst en hel del på lockig.se så är jag sugen på att testa.
Någonting måste i alla fall göras åt mitt hår- det är nog värt ett försök.

Någon som har testat? Vad tyckte ni?

Shopping =)

Nu har jag och mamma varit iväg till Barkarby en sväng. Eller ja, det var några timmar sen vi kom hem men ändå.

Billiga affärer är bra att ha ibland! (eller snarare väldigt ofta...) Inte helt fel att handla mycket för lite.


Skor från skopunkten:
svarta sneakers, 149 kr
Rosa ballerina (jättesöta!) 149 kr
svartvia-mönstrade ballerina, fick "på köpet" (99 kr)


Lite saker till lägenheten:
Röd handduk, 12.50 kr, Jysk
Matta, 129 kr, Rusta
Filt, 29 kr, Rusta

Mattans färg är perfekt som jag vill ha det nu när jag gör om lite hemma. Hoppas bara att storleken blir bra, men det är jag ganska säker på.
Plädens färg är jag inte säker på, men vi får se hur det blir. Den var ju billig i alla fall.
Handduken har jag likadana sedan tidigare. Jättemysiga, men jag saknade en extra liten.Har bestämt mig för att stanna hemma ikväll och göra lite nytta. Har gjort lite sektionsjobb (sommarlov? Vad är det?), sätter ut annonser på saker som ska säljas, och ska väl pyssla lite med insektssamlingen.
Har allsången på i bakgrunden, mysigt.

Irriterad!

Jag har planerat hela min dag efter att två tjejer skulle komma och titta på kaninen en av de var intresserad av att köpa. Nu, nästan en timme efter de skulle varit här, får jag ett sms om att hon ångrat sig och inte kommer.
Hallå?!

Okej att man kan bli sen, kollektivtrafiken krånglar ibland och jag är inte världsbäst på att passa tider själv. Men då ringer man i alla fall. Att man inte ens ska komma kan man säga till om innan jag väntat i onödan en timme.

Suck...

Träning, allergi, SPF och väntan

Nu har jag tränat på första gången på ett par veckor. Blev en joggingtur på ca 30 min, ganska lagom eftersom det var ett tag sen. Brukar ju träna 4-5 gånger i veckan men det har inte gått med sjukdom, resor och en skadad fot. Men nu så =)

De hade slagit gräset nere på fälten där jag springer. Bra med hö/silage och det blir fint när det är klippt, jobbigt bara eftersom jag är allergisk mot nyklippt gräs. Men men, det funkade det också. Skyndade mig att springa förbi traktorn som höll på med det som var kvar.

Nu går jag och väntar besök, pysslar lite med mina små monster (kaninerna) och njuter av 24 grader varmt och strålande sol. Har för en gångs skull varit duktig och smörjt in mig med solskydd också (givetvis efter jag sprang, smart som man är :p). Väldigt irriterande dock att det tog sån tid för den att gå in i huden, kladd kladd =(


Dagens "to do"

Godmorgon! Eller, gomiddag snarare. Har sovit länge, vaknade för någon timme sen. Jätteskönt, verkar annars som om mina sömnproblem börjar komma tillbaka för jag har inte kunnat sova ordentligt sista tiden.

Att göra idag:

- Träna
- En intresserad ska komma och kolla på kaninen
- Handla med mamma (rusta, skopunkten, ev ikea?)
- Plugga
- Vad händer på kvällen? Jag är sugen på bio!

Jag som aldrig går på bio, har plötsligt tre biofilmer jag vill se- helst inom 1½ vecka, innan lovet är slut och jag åker tillbaka till Linköping.
Filmerna ifråga är Narnia, Sex and the city och Mamma Mia.
Har ni sett någon av dem? Vad tyckte ni?

"Att ta en öl"

Själva begreppet låter liksom mysigare än vad det är. Eller nej, det blir oftast jättetrevligt, men det slutar sällan med en öl...

Att "ta en öl" låter faktiskt bättre än att "ses över en cider". Men cider och småprat en kväll på Nivå 22s takservering är någont som verkligen hör sommaren till!
Några cider och några timmars prat om gamla minnen, gemensamma bekanta, uppdateringar om jobb/plugg, pojkvänner/ragg, hobbys, engagemang m.m.- så slutade min måndagkväll.
Väldigt trevligt!

Off we go

Kände inte för att sitta hemma ikväll- så nu blir det en sväng in till stan för en öl eller två tillsammans med en kompis. Jag tror inte vi sett varandra sen nyårsafton.

Det vräker ner!

Det har varit fint väder hela dagen, men nu kom plötsligt regnet. Och det öser verkligen ner!
Gatan blev förvandlad till en älv och det står spön i backen som streck ända upp i himlen... typ...

Och mamma håller på att laga mat (hihi, man blir bortskämd när man är hemma hos föräldrarna på semester) och kom och frågade om jag ville ta ett glas vin med henne i garaget.
Eh? Vi har inte ens nåt garage sen vi byggde om för typ 10 år sedan.
Hon menade köket.

Hur gör man då?

Hur ska man kunna skriva ner eller berätta, hur en viss sak påverkat ens liv och hur dåligt man mått av det?
Det är ingen lätt uppgift.

Mysdag

Nu har H precis åkt hem efter att ha varit här några timmar. Har snackat skit och spelat lite spel, mest slappat.
Mina tre yngsta bröder var här lite snabbt och hämtade lite saker också, härligt att se dem!

Nu har jag lite mail och telefonsamtal att klara av. Hoppas på att mamma snart kommer hem så vi kan äta middag- jag är hungrig!

Massa hallon!

Jag och mamma plockade två stora skålar med hallon till frukost/lunch. Tillsammans med grädde och mjölk- hur gott som helst!

Har hunnit med en morgonpromenad, betala lite saker inför nolle-p i augusti och lite annat pyssel. Om några timmar kommer en kompis hit, innan dess borde jag packa upp och kanske plugga lite...
Sommarlov javisst, men jag läser en sommarkurs där jag är schemalagd två veckor i början av sommaren och tre i slutet. Nu på mitten har vi motsvarande en veckas självstudier där jag ska göra en insektssamling. Inte så svårt men lite pyssel.
Kursen heter faunistik och floristik, handlar alltså om Sveriges växter och djur. Ganska intressant och en härlig kurs, vi är ute i princip hela dagarna och det är inte så mycket som är svårt, handlar mest om att lära sig mycket namn och artbeskrivningar.

Kaninbursletande...

Jag sitter och letar efter en ny inomhusbur till ena kaninen.
Jag har ju tre stycken, hanen Tuffe som bott inne i min lägenhet senaste året och honorna Sassa och Pova som bott hos en kompis en bit bort. Nu kan de dock inte bo kvar, så Pova får flytta in hon med. Det blir lite trångt men förhoppningsvis fungerar det bra med två burar på varandra. Hon är så gammal så hon inte ska behöva flytta (fyllde 7 i maj och jag har haft henne sen hon föddes).
Sassa, som är betydligt yngre, ska dock få ett nytt hem. Det kommer en intresserad och kollar på tisdag, ett hem som låter jättebra och där hon dessutom kan få fortsätta tävla, vilket inte jag haft tid med sen jag flyttade till Linköping för två år sedan. Så jag håller tummarna.

Jag har mailat svar på en annons på blocket om en bur i rätt storlek. Jag vill helst ha en begagnad, kollade upp vad de kostar på djuraffären och det hamnar på 600-700 spänn. Lite väl dyrt, tycker jag.
Har förresten en del kanintillbehör kvar att sälja, om någon är intresserad? =)

Ny kategori förresten: Djuren. Den kommer väl mest handla om mina kaniner, men jag har även akvarium och sen ett gäng andra djur som på ett eller annat sätt ingår i mitt liv, även om de inte är mina.

Nej usch, klockan är över halv tre och jag borde sova för länge sen. Vill inte vända allt för mycket på dygnet, även om jag har sommarlov...

Det har blivit, och blir, en hel del resor i sommar runtom i Sverige, men mer om det imorgon. Gonatt!

Länge sedan sist

Sedan sista mars har jag varit utan internet hemma, därav min frånvaro här på bloggen.
Nu är jag hemma hos min mamma (med internet =)) så det är väl dags att börja igen...

För några timmar sedan kom jag hem efter att ha varit i Blekinge sedan i torsdags, hos pojkvännens föräldrar. Trevligt trevligt.
Nu är klockan alldeles för mycket (som vanligt) men jag har ingen lust att gå och lägga mig...