Valberedning, plugg och fika

Så mycket för sömn... vaknade strax innan 10 så det var lika bra att sätta igång och göra nytta. Plugga, leta litteraturmaterial till energiuppsatsen vi ska skriva om några veckor, sammanställa ett mail från valberedningen till sektionen (MatNat:are- sök styret!).
Nu har vi precis ätit frukost (sega, jag vet) och ska iväg och fika hos en kompis. Mysigt.


Lördag

Efter att ha sovit länge, slappat hela dagen och gått och handlat mat så fick jag plötsligt jättebråttom i eftermiddags. Tog en halvtimme att packa upp maten, värma middag i micron, duscha, byta om, äta, packa väskan och göra mig iordning och mata djuren. Jag borde få pris i snabbhet!

Vad hade jag bråttom till då?

Jo, premiären av Linköpings Studentspex uppsättning Kungarna och axelmakten. Spex är kul och de är så duktiga!
Ni som bor i eller i närheten av Linköping: gå och se den! Inte bara för studenter.

Efteråt gick jag och L och fikade innan vi åkte hem.
Ligger vaken och kan inte sova trots att jag är trött, irriterande! Tittar på djursjukhuset på datorn och kollar upp blodgivning istället.

En underbar dag!

Mötet idag var inte alls segt som jag trodde, utan riktigt intressant! Tur att det ingår gruppdiskussioner när mötet är 8 timmar långt (inkl lunch).

Fick sen skjuts till biblioteket, där jag mötte upp L och lånade två böcker av Unni Lindell. Den förra, Nattsystern, läste jag ut på några timmar så jag har höga förväntningar på dessa!

Gick sen på bio och såg Australia, lång, sorglig och bra film! Lite småseg ibland men ändå bra.
En mysig sushimiddag senare åkte vi hem, nu är jag ensam och tänkte tillbringa kvällen med tv och böcker.

Det har varit en bra dag! Verkar dessutom ha hittat en köpare till min kanin (som varit ute på foder i 1½ år). Kan det bli bättre?

Kors i taket!

Jag är uppe tillräckligt tidigt för att hinna äta ordentlig frukost i lugn och ro, och dricka kaffe. Skönt.

Blir snart hämtad, ska på programnämndsmöte hela långa dagen.

Det började snöa igår igen, idag är det massa snö ute! Jag som vill ha vår...

Nu känner jag mig duktig!

Hmm, jag måste ha blivit scizofren eller något. Hade för mig att jag bloggade i förmiddags men det är spårlöst försvunnet, så kanske inte. Märks att jag sovit 3-4 timmar senaste 1½ dygnet.

Men men, känner mig duktig idag i alla fall. Har varit på föreläsning, pluggat, haft möte, mailat in en minikomplettering på en hemtenta (så snart får jag nog 6 hp till registrerade, bra!), skickat in 14(!) kursutvärderingar och slängt iväg ett gäng mail.

Nu sitter jag med sista handen vid ett utkast på stadgar, sen blir det plugg. När kommer jag ha tid att träna den här veckan egentligen? Inte förrän till helgen...

Veckans vegetariska

De senaste veckorna har min motivation att laga mat varit nere på noll. Inte min favoritsyssla direkt, så vissa dagar har det blivit pasta och ketchup till middag ungefär. Vegetariskt i alla fall, så mitt nyårslöfte har jag ju hållt.

Idag hade jag i alla fall lite mer ork så det blev ordentlig middag.
Gjorde en sås på wokgrönsaker, creme fraiche, vitlök, tomatpuré och grillade paprikor. Äts med pasta, jättegott!
Matlåda blev det också, så det får bli lunch imorgon också men med ris istället (pastan tog slut).

Har börjat skissa på de nya burarna som ska stå på balkongen i nya lägenheten, och skriva inköpslista. Älskar att planera och längtar till flytten!

"Ni är ju stora nu, om ett halvår i alla fall"

Dagens citat i rubriken, från min lärare, apropå att vi lugnt skulle kunna jobba med just miljöskydd i framtiden. Ja, det är väl förhoppningsvis därför vi går utbildningen :p Men det är klart, tekniskt miljöskydd är bara en del av min (ganska breda) inriktning. Om några månader tar vi kandidatexamen! Har fortfarande inte helt bestämt mig vad jag ska göra i höst... Det lutar åt att gå direkt på mastern, men får jag ett bra jobb i Linköping kanske jag tar det istället.

Tidigare idag betalade jag in medlemsavgift och anmälningsavgift till första tävlingen på två år. Till vaddå? Jo, till att börja tävla med kaninerna igen! Kommer bli kul. Vi får väl se om jag blir lika fast igen.


Hårfärgningen

Min hyresvärd är snabb och effektiv! På 6 dagar har jag sagt upp lägenheten, annons legat ute och någon har fått den. Hjälp vad snabbt det gick, denna person kommer och kollar lägenheten på torsdag, borde kanske snygga till lite?
Jag ska ju dock inte vara ute förrän 1 april, så lite tid har jag på mig.

Så nya hårfärgen då...
Före (bild från början av januari):


Under tiden:


Efter, svårt att få bra bilder:

(Ja, jag är nästan lika trött som jag ser ut)


Är nöjd, blev mycket fräschare, lite mörkare och liiiite rödare.

Helgens inhandlade- REA

Lyckades hitta underbar stor rea i helgen också! Perfekt om man har tänkt handla, farligt annars...
Är nöjd med allt i alla fall:


Stickad kofta Gina Tricot, 49 kr


Solglasögon, Ur och Penn, 20 kr/st
Klocka, Ur och penn, 249 kr.

Sen blev det lite rengöringslotion etc från apoteket också, men det är knappast värt att fota.

Bild på nya hårfärgen kommer senare!

Helgen blev underbar!

Snacka om att det blev en toppen-helg!
Vi har fått en massa gjort, och dessutom haft hur trevligt som helst. Alla vårens aktiviteter är inbokade, mail skrivna, besök planerade osv. Skönt!
Att börja dagen med att säga vid frukosten att "Jaha, hur ska vi rädda dagen idag då?" är minst sagt motiverande!

Lördagkvällen tillbringades med L och P (och jag och H, såklart) med ost och vin. Lugn, trevlig kväll med massa skitsnack.
I söndags hann vi med ett besök i gamla Linköping och te hos en kompis. Han har "pussel-kuber", 6 bitar som man ska få ihop till en kub. Den ena var enkel, den andra fastnade vi på ganska rejält innan vi till slut klarade den. Envisheten segrar!

Idag ägnas dagen åt skola och hela dagen. Har gruppredovisning om avfallshantering om en stund, så jag sitter och förbereder det.