Hårfärgning, shopping och hur man väljer mat

Igår var jag sugen på sushi, och H på kinamat. Det blev kinamat till middag (hur gott som helst!). Idag till sen lunch/tidig middag blev det sushi från Wasabi, så vi fick våra viljor igenom båda två =) Gott och trevlig personal.

En rejäl shoppingtur i stan har vi också hunnit med (visar imorgon), och nu har vi precis färgat mitt hår! Någon jättestor skillnad blir det inte, men förhoppningsvis litegrann i alla fall. Sitter och väntar på att det ska torka nu så att jag kan se resultatet.

Såhär snygg var jag i alla fall med färgen i:


Om någon timme blir det ost och vin, några vänner kommer över så det blir nog trevligt.

Möte, planering, middag m.m.

Det blev middag på China igår, jättegott! Vi var proppmätta sedan och bestämde oss att promenera hem från stan för att smälta maten. Sen somnade vi tidigt, var nog ganska trötta båda två.

Nu har vi tagit lång frukost och sitter och planerar projekt. Spännande men mycket att ordna och tänka på. Ska snart in en sväng till stan innan vi fortsätter. Ikväll blir det nog ost och vin hemma snarare än fest.

Inte mycket tid att blogga på i helgen...

Det kommer bli en fullspäckad helg!

Så härmed bestämmer jag att jag är frisk.
En av mina bästa vänner, H, kommer hit idag och stannar hela helgen. Vi har en hel del vi måste göra, planering etc. och ännu mer vi vill göra, i form av fest, shopping m.m. Vi brukar ha sjukt kul ihop så det kommer bli jättetrevligt!

En fullspäckad dag blir det också för den delen, nu när jag väl vaknat. Hade lyxen att kunna sova till halv 11 imorse! Inte ofta det händer.
Ska i alla fall strax till skolan för ett möte och ev. en föreläsning (inte för den kurs jag läser), sen träning och sedan möta H inne i stan och leta rätt på någon trevlig restaurang. Och däremellan ska jag hinna städa min lägenhet som ser ut som ett bombnedslag. Ingen bra planering idag inte.


En kul kväll!

Nu har jag precis kommit hem från våran middag. Åt god mat i form av grillade chiabata och hade jätteroligt, en hel del skrattattacker om jag säger så. Flum, flum, roliga minnen, interna skämt och youtubeklipp. Härligt.

Mår bättre nu, även om jag är sjukt trött. Det får bli en tidig kväll ikväll.Eftersom jag inte har kameran här och har glömt att ladda över de senaste bilderna, så får det bli en gammal.
Skansenakvariets lemurer från sommaren 2007, när jag var med och anordnade en utställning om Madagaskar där.

Jag har inte tid att vara sjuk!

Trött, ont i huvudet och halsen idag också, även om jag klarar av att vara uppe och göra saker idag. Tur är väl det, jag har inte tid att vara sjuk! Nu är i alla fall grupparbetet i stort sett färdigt, ska bara skriva ihop det i helgen och förbereda redovisningen lite. Alla utvärderingar är ivägmailade också så för tillfället kan jag slappna av en stund.
Om ett par timmar ska jag dock vara iväg på middag med resten av sektionsstyrelsen. Inget möte ikväll utan bara umgås lite trevligt, lite "teambuilding" då vi också fått en ny medlem.

Finns det förresten något roligare än att planera inredning och småprylar till ny lägenhet? Det är för tillfället något av det mysigaste jag kan komma på.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Mådde inget vidare igår. Närmare bestämt så låg jag och sov i princip hela dagen, kunde inte göra något annat pga rejäl huvudvärk. Det dunkade i huvudet och svartnade för ögonen så fort jag reste mig.
Att förlora en hel dag utan att göra något är inget jag har tid med, så nu har jag en del att ta igen. Missade inte speciellt mycket i skolan men skulle ha arbetat med ett grupparbete som jag sitter och försöker hitta material till lite panikartat nu innan jag ska möta gruppens andra hälft om en stund.
Innan det har jag i alla fall hunnit med ett möte ang. kursutvärderingarna, och skickat några mail. Stress stress, men de ska in om 6 dagar så efter det kan jag ta det lite lugnare.

En sak hann jag i alla fall med igår innan huvudvärken kom på riktigt. Nämligen att skriva på hyresavtalet för nya lägenheten och säga upp den gamla. 4 maj flyttar vi in (senast), gissa om jag längtar!

Exjobb

Har fått mail om exjobbet för kandidatexamen i vår, med förslag på ämnen.

Får inte mer info förrän i mitten av februari, men åh, det kommer bli kul!

Effektiv förmiddag, glad och lat eftermiddag

Ja, rubriken sammanfattar min dag ganska bra.
Redovisning, föreläsning och möte, samt planering av grupparbete, innan klockan ett. Lite roliga diskussioner om pseudovetenskap och andra om Madagaskar och lägenheter innan jag kom hem.

Så trött, även om jag sovit bättre inatt. Vaknade strax efter tolv, förmodligen inte så långt efter jag somnat eftersom tvn fortfarande var på (den har insomningsfunktion) och var extremt förvirrad över hur mycket klockan var.
0.16 stod det, men vad innebär det? Är det morgon då? Går klockan fel? Insåg till slut att csi eller vad det nu var på tv inte går tidigt på morgonen, så det var nog natt. Fullt normalt.

Nu under eftermiddan har jag bara slappat, somnade framför tvn och vaknade av att telefonen ringde. Fick bekräftat att jag fått lägenheten och imorgon ska jag skriva avtal på den nya! Roligt, spännande men lite läskigt. Men nytt är alltid roligt!
Kommer flytta till L innan flytten till nya lägenheten, så snart som möjligt. Det är för jobbigt med två lägenheter, i alla fall när djuren innebär att jag måste hem dagligen ifall jag annars hade varit där.

Sammanfattning: veckan som gick

Tack för kommentarerna igår på inlägget "fullt ös medvetslös", det uppskattas!

Så har ännu en vecka gått och jag har haft fullt upp!


En ny termin och en ny kurs började. Mycket plugg från första början...

...jag var på terminens första styrelsemöte och planerade in vad vi ska göra den tid som är kvar, ungefär.

M fyllde år och hade kurskalas.

Kursutvärderingarna från förra terminen ska gås igenom och skickas in, vilket jag ansvarar för.

Jag börjar redan känna mig stressad, men kom på ett sätt att
hitta motivationen.

Vi hittade en lägenhet som vi blev kanonnöjda med, och tackade ja till erbjudandet!

Helgen ägnades bland annat åt att planera inredning.


Jag blev orolig för en av kaninerna, fortsättning följer.


Och jag längtar till sommaren!

...och jag har uppenbarligen inte haft med mig kameran i veckan.

Ibland är det bra att vara ensam

Kände mig på grymt dåligt humör efter träningen. Gick hem, åt lite choklad och kollar på tv. Efter att ha skickat ett sms till L om att jag var just osocial och på dåligt humör.
Ibland måste man få vara för sig själv, och man måste få vara på dåligt humör. Därför är jag ensam ikväll.


Fullt ös- medvetslös?

Ibland undrar jag hur jag orkar hålla uppe tempot. Gör jag det just för att slippa tänka, minnas, sörja? Eller klarar jag det trots det?
Om jag tänker tillbaka på de senaste månaderna så har jag inte bara gjort lika mycket som vanligt, utan faktiskt ännu mer, bortsett från de första veckorna efter beskedet.
På något sätt går det. Jag vet inte hur, jag vet inte om det är bra eller dåligt.

Men så plötsligt börjar man tänka. Och minns. Och sörjer. Att hoppet om att allt någon gång ska ordna sig, inte finns kvar.

Hållbart?

Självdiciplinen är ju underbar. Eller inte. Sitta och plugga och gå igenom kursutvärderingar sen söndagskväll eftersom man skjutit upp det hela helgen. Men men, är man lat ett tag så får man skylla sig själv och kompensera det sedan.
Jag har i alla fall fått gjort en hel del, så nu kan jag snart gå och sova med gott samvete.

Att sova hela helgen och sen inte ha tid att sova speciellt många timmar alls under veckorna, det måste ju vara det ultimata? Eller? Inte vidare hållbart kanske... Skärpning på mig!

Liten uppdatering

Jag var ju som sagt lite orolig för Tuffe häromdan, och det är jag väl fortfarande egentligen. Ingenting hade förändrats när jag kollade idag, fortfarande gegg i öronen men han verkar fortfarande må hur bra som helst. Idag kom jag dock på att jag har öronrengöringsmedel (långt ord) i medicinskåpet som jag fick till en annan kanin i somras. Sagt och gjort, inte jättepopulär behandlig på den stackars kaninen men nu är öronen betydligt renare i alla fall!
Ska fortsätta någon/några dagar till. Om det kommer tillbaka eller om han verkar må dåligt får vi åka till veterinären, men jag tror egentligen inte att han är sjuk. Lika bra att göra rent i alla fall så att han håller sig frisk dock. Rengöringen fungerade kanonbra.


Helgen

Har haft en slapp helg, utan att göra någonting mer än att sova ungefär. Ganska välbehövligt.
Det lilla vi gjort har i alla fall gått ut på att tacka ja till lägenheten och planera den kommande inredningen. Så nu håller vi tummarna för att ingenting oväntat dyker upp och vi får lägenheten vilket vi borde (står först i kön). Så blir det till att skriva avtal och säga upp lägenheter under nästa vecka.

Idag har jag tränat och precis gjort bacon- och broccolipaj. Nu är det väl dags att göra allt man borde gjort tidigare under helgen, att städa, gå igenom utvärderingar och skicka en massa mail.

Jag är helt såld!

Japp, nu har vi varit och tittat på lägenheten. En fräsch och öppen trea på 73 kvm. Nytapetserad och ny spis, stor och fin balkong. Även en hel del snygga detaljer.

Helt underbar, så vi kommer med största sannolikhet tacka ja. Jag försöker vara vuxen och förnuftig och vänta en dag med att tacka ja (har tills på tisdag på oss) bara för att det ska få smälta in lite. Men egentligen har vi redan bestämt oss.

Och jag har en grymt bra idé på tavlor till den nya lägenheten! Men det får bli en överraskning.

Gissa om jag längtar till flytten? Men den blir inte förrän i maj.

Jag vill... (Motivation!)

Terminens första vecka är snart slut och jag börjar redan känna mig stressad! Dessutom verkar motivationen till största del vara kvar på jullov.

När jag nyss blättrade i Naturvetare (Naturvetarnas, fd naturvetarförbundets, medlemstidning) fick jag lite motivation tillbaka. Tillräckligt mycket för att göra en lista över mina drömmar, mål och önskningar. Vad jag vill ha och vad jag vill uppnå.
På min lista står allt från stora, långtgående saker som är väldigt svåra att uppnå, till väldigt enkla saker som jag planerat för de närmsta månaderna.

Efter knappt tio minuter står 25 saker på min lista. Som fyra exempel:
Jag vill...
- Flytta
- Hitta ett jobb (i första hand sommarjobb, men även för längre tid).
- Resa till Madagaskar
- Göra skillnad i världen

Ett perfekt sätt att hitta motivation och energi, och det är ju alltid bra att veta vad man vill och vad man eftersträvar.
Gör en ni också! Skriv gärna några punkter i en kommentar, alltid roligt att läsa.

Ingenting är omöjligt, om man bara ger sig fan på det!


Att sova själv

Jag är dålig på att sova i vanliga fall. Är dålig på att gå och lägga mig i tid, vill alltid göra 100 saker till och dessutom har jag svårt att somna. Att (för ovanlighetens skull) sova ensam gör inte det hela bättre. Då har jag inte någon som "tvingar" mig att gå och lägga mig, inser att det är ganska bra.
Med andra ord så krävdes det enorm motivering för att orka upp idag, sitter och äter frukost och läser en miljökonsekvensbeskrivning samtidigt.

Igår invigde jag mixern som jag fick i julklapp! Det resulterade i en kanongod smoothie och en likadan fick utgöra dagens frukost. Vaniljyoughurt, apelsin/ananasjuice, banan och frysta jordgubbar är ingredienserna.

En spännande dag väntar, föreläsning, plugg, seminarium och lägenhetsvisning. Vad jag ska göra ikväll och resten av helgen har jag faktiskt ingen aning om (fast jag har en lång att-göra-lista så det löser sig nog det också).


Ett alternativ till att köpa all inredning är ju att göra egna tavlor. Till exempel genom att framkalla några foton på canvas, vore riktigt roligt!

PS. Apropå miljökonsekvenser så ska ju nu även mjukplast återvinnas (i samma behållare som hårdplast om det inte finns någon egen). Jag börjar märka stor skillnad på soporna nu! Hushållssoporna har krymt ganska ordentligt, och mängden i återvinnings-påsen ökat rejält. Det är ju bra i och för sig, jag måste bara lära mig att komma ihåg soporna när jag går förbi återvinningshuset. Och då glömmer jag ändå bort mjukplasten ibland.

Planeringsfreak var det ja

Jag älskar att planera, det är ingen nyhet! En av mina vänner tycker jag är läskig just därför...

Nu ikväll sitter jag på lite olika sidor på internet och får inspiration till nya lägenheten (som vi inte ens hittat...).
Hittade en riktigt rolig sida med snygga och lite annorlunda saker:
www.inreda.com

Jag hoppas att lägenheten vi ska titta på imorgon ser bra ut!

Problem med Word

Gruppmöte avklarat och vi är i princip färdiga. Ska bara "klistra ihop" den färdiga skriftliga, det ska jag göra ikväll. Word på min dator fungerar nämligen inte, "provtiden" har gått ut och av någon anledning fungerar det inte att installera programmet. Skumt, ska ta tag i det någon gång. Men tills vidare får jag jobba med både plugg och kursutvärderingar från Ls dator.

Har köpt kurskompendium och storhandlat mat också, skönt att ha kylskåpet fyllt. Planerar att testa lite nya rätter.
Blev bjuden på middag till en kompis också men jag har precis ätit hemgjord pizza från igår och är proppmätt!

Den här veckan blir inte bra ur träningssynpunkt. Igår hade jag möte som kom ivägen, och imorgon ska jag iväg på lägenhetsvisning när jag hade tänkt träna. Men ikväll ska det bli av i alla fall!
Hoppas nu bara att lägenheten är fin så att vi kan tacka ja till den. Den såg väldigt fin ut utifrån i alla fall, hur mycket nu det säger.

Sticka?

Jag har blivit sugen på att sticka!
Har läst en del om produktion av kaniner på sista tiden, ganska spännande tycker jag. Några pälskaniner (alltså som man kan tillvara pälsen på) har jag ju dock inte, men jag är riktigt sugen på att beställa garn från angorakanin och sticka en sjal och/eller en kofta.
Lite mysigt att sticka, även om jag inte har speciellt mycket tålamod när det gäller sånt. Men vem har sagt att det inte kan få ta tid, så att man gör lite i taget? Det var många år sen jag stickade sist.

http://domino8a.calypso.net/homesite/sjonasangora/home.nsf
http://www.angoragarnet.com/

Det första stället säljer färdiga "set" med både garn och mönster dessutom. Då är det bara stickorna (och lite mer tid) som saknas!

Jag undrar bara hur stor skillnad det är på ren angoraull och om den är uppblandad med viss mängd får?

Har förresten blivit lite orolig för ena kaninen nu ikväll. Han verkar må hur bra som helst, men har vax/skrufs i öronen. Ska hålla lite koll så får vi se om det blir bättre eller sämre (i så fall blir det nog veterinären). Som sagt, några tecken på att vara sjuk visar han verkligen inte, men jag blir ju lite orolig för min gammelgubbe. Min älskling som dessutom börjar bli lite gammal.


Nu är man tillbaka i verkligheten

Puh! Drygt 10 timmar i skolan, med föreläsning, lunch, grupparbete, plugg och möte. Planerade bland annat in en hel del aktiviteter under våren på mötet. Nu är jag rejält trött och hungrig! Har väl som vanligt inte ätit ordentligt under dagen.
Har tänkt testa att göra hemgjord vegetarisk pizza, med smördeg som bas. Kylskåpsrensning med andra ord.

Grupparbetet är i alla fall roligt, och känns inte alltför stort. Utgår från ett biståndsprojekt i Uzbekistan ang. vattenhantering.

Ett av dagens mail innehöll inbjudande om lägenheten som vi "spionerade" på häromdagen. Så nu ska jag se till att ringa han som bor där imorgon och boka en tid för visning så att vi kan bestämma oss. Bra också, vi kommer hinna få besked (ifall vi vill ha den) i tid innan den sista så att vi vet om lägenheten/lägenheterna ska sägas upp eller inte.

Har dessutom blivit tipsad om ett jobb idag, roligt!

Det blev sent igår

Efter lite för mycket tårta (jättegod sådan!) och en hel del roliga diskussioner med trevligt folk igår övertalade jag en annan kompis att göra mig pluggsällskap och dricka varm choklad. Sagt och gjort, men ärligt talat fick vi väl inte så väldigt många sidor läsa. Känns inget vidare. Istället pratade vi en massa och planerade framtiden, eller rättare sagt en av hennes drömmar sedan hon var liten. Helt genomförbart och det skulle vara jätteroligt!

Nu är det snart iväg till skolan, är schemalagd hela dagen och ska påbörja projektarbetet. Sedan möte. Mördardag, och jag behöver kaffe redan nu!

Glad!

Födelsedagspresent fixad, jag är hemma en snabbis för att mata odjuren och hämta lite saker men ska snart iväg igen.

Fick min kod till CSN idag, så nu har jag kunnat lämna studieförsäkran. Dessutom fick jag besked om att jag klarade tentan jag skrev för två veckor sen, så skönt!


Att jag har jättemånga sidor att läsa tills imorgon om vattenhantering, är en annan historia...

Obama in i vita huset

Idag installeras Barack Obama i vita huset. Det blir nog bra, för inte lär det väl bli sämre i alla fall?

Helt klart är i alla fall att USAs nya president lär ha en betydligt mer spännande dag än vad jag har. Jag ska roa mig med att läsa två kapitel miljöskyddsteknik, ur en bok jag inte öppnat men som läraren påstår ska vara tråkig men bra att ha. Tjoho.

Jag borde i och för sig ta en sväng in till stan sen också, komplettera en present till M som fyller år idag. Grattis!

Lägenhet

Har varit på promenad och "tjuvkikat" lite på en lägenhet som vi nu lämnat intresseanmälan på. Med andra ord kollade vi bara utsidan, hur balkongen och huset ser ut, hur området verkar och hur långt bort det ligger. Det blir ju en bit (ca 15 min promenad) men lägenheten verkar fin så det får funka om vi tycker om den efter att ha sett resten också.

Borde få erbjudande imorgon (har mest poäng iaf), hoppas det är visning snart. Såg väldigt bra ut utifrån och på planlösningen, blir dock svårt att "täta" balkongen för kaninerna men det löser vi nog på något sätt.

Fortsätt gärna att tycka till om inlägget under!

Dödshjälp

Min mamma har nyligen skaffat sig en blogg. Igår skrev hon ett bra inlägg om dödshjälp (länk).

Vad tycker ni om dödshjälp?

Personligen så är jag för det. Jag tycker att varje människa själv har rätt att bestämma över sitt liv, och därmed även om han eller hon vill fortsätta leva eller inte. Om man är för sjuk/gammal etc. borde man ha rätt att få hjälp.
Det finns företag för detta utomlands, där man blir medlem och sedan kan få dödshjälp (oavsett om man är sjuk eller inte) efter flera samtal.
Hur det skulle fungera i Sverige praktiskt vet jag dock inte. De tveksamma fallen, om någon inte kan göra sin vilja hörd tillräckligt tydlig, om man inte är säker på att någon är tillräckligt klar i huvudet för att bestämma något så avgörande, det är ju där det blir svårt. Det är väl självklart bättre att låta bli/neka i sådana fall. Kanske kan man ha ett beslutande organ/en styrelse som bestämmer över varje fall, så att det inte är något som "alla" kan göra "okontrollerat". Eller att man har sådana föreningar/företag som utomlands (har för mig att det var i Amsterdam, det stället jag sett i en dokumentär) som godkänns innan de får börja sin verksamhet.

Visst, det är ett svårt ämne, men åsikter har jag absolut. Det ligger något i det min mamma säger i sitt inlägg, om att man är mer noggrann med att djur inte ska lida.

Sammanfattning: Veckan som gått

Det här är anledningen till att man inte ska starta datorn när man kommer hem förrän efter man gjort allt annat som ska göras. Knepigt dock när hälften kräver dator. Nåja, djuren omhändertagna och disken fixad, och det var väl det som var det viktigaste, för nu ska jag snart iväg på box.

Hur som helst. Förra veckan...


... kom jag äntligen igång med träningen igen, vilket innebar att jag var tvungen att köpa nya träningskläder...


...och då blev det lite annat shoppande i samma veva.


Jag läste ut två böcker.

Var på massage för första gången i mitt liv, och kollade på lägenhet, som vi dock bestämde oss för att tacka nej till.


Försökte få bättre ordning på ett projekt, planerade in ett möte. Tyvärr blev både mötet och stockholmsresan inställda.

Renoverade ett sektionsrum och storstädade ett annat (bilder kommer under veckan). Jag har nu sett även det färdiga resultatet och det blev precis lika bra som jag trodde!


Och, sist men inte minst, var jag på årets första häfvbastu. Mysigt.

Kursstart

Så är man hemma efter introduktion och en första föreläsning i nya kursen, tekniskt miljöskydd.

Jag tror det blir en intressant och väldigt lärorik kurs, men ganska jobbig med mycket att göra.

Det som är så roligt med min utbildning, bland annat, är att jag hela tiden får nya idéer till andra projekt jag har vid sidan av, framförallt då Twinschool såklart. Roligt är också, självklart, att jag hela tiden känner att jag valt rätt, att jag vill jobba med det här och att jag vill göra skillnad. Jag trivs, helt enkelt.

Nåja, nu i eftermiddag har jag en massa måsten att ta itu med! Städning, plugg och projekt för att nämna några.

Länge sen jag visade lägenheten förresten. Här är en del av min lilla etta:
      


Söndag

Ganska lugn dag, men har ändå fått lite gjort...
Gymmat, planerat in lite möten och varit och bastat och häfvt öl. Häfvbastu var riktigt länge sen, trevligt men jag stannade inte så länge, är alldeles för trött.

Imorgon börjar skolan igen, med kursen Tekniskt miljöskydd. Vi får se hur den kursen blir, kan nog vara intressant.

Också en lördag

Sektionsrummet kommer bli kanon! Jag har inte sett det färdiga resultatet, men kan tänka mig. Ska försöka fota...

Slapp lördagskväll idag, ligger hemma och myser. Eller ja, det var vad jag gjorde från det att jag kom hem tills jag kom på att jag hade en del styrelsearbete att göra, för två olika styrelser. Gissa vad jag suttit med nu ikväll?
Nåja, nu kan jag inte göra så mycket mer för tillfället, ett antal mail är skickade och väntar på svar i nästa vecka. Istället sitter jag och spanar på lägenheter, men hittar bara en som ser bra ut, dock lite för långt bort. Får gå och kolla avståndet någon annan dag.

Drömtydning?

Idag är jag jättetrött! Kom visserligen inte hem jättesent, men har drömt konstigt hela natten, i vanlig ordning. Jag borde köpa mig en drömfångare!

Någon som kan tyda drömmar? Drömmer jätteofta om mördare och inatt även om att jag var tvungen att rädda hela världen. Har drömt den drömmen förut. Samtidigt så var vissa detaljer ganska komiska, svårt att somna om sen bara.

Kul igår i alla fall, massa folk, lite "pinsamma" spel, tårta, kollade på roliga bilder, snackade skit och flummade runt.

En god alkoholfri drink:
Brämhults juice jordgubb och lime
Sprite
Lime

Fixade äntligen luggen igår också, blev nöjd.


När matte är glömsk dansar monstren på bordet

Eller med andra ord:
När matte glömmer köpa pellets får kaninerna godis till "middag".

Ja, så glömsk var jag igår att jag glömde handla. För mig själv var det ingen fara, kaninerna fick dock godis i form av nötter istället för pellets. Och självklart hö och grönsaker som vanligt. Ingen fara för deras del, och de får så lite torrfoder i alla fall (blir tjocka annars), det var nog mest uppskattat:Men så skulle mina kaniner också äta vad som helst, om de bara fick! Matmonster.Idag har jag däremot kommit ihåg att handla, så nu är de matade och det är dags för party =)

Det kommer bli kanon!

Så är arbetet i full gång! Har ägnat hela dagen åt att storstäda och renovera sektionsrum. Mycket skräp, mycket förändring, mycket kaffe, ganska jobbigt men det kommer bli jättebra! Jobbigt att gå upp "tidigt" imorse bara, men man vänjer sig väl. Lika bra nu när skolan snart börjar igen!

Har varit och tränat efter det, Afro. Gick sådär, kroppen kändes lite trött och jag märkte att jag inte ätit ordentligt: blodsockerfall. Så nu är det dags för mat och vila! Och sen fest lite senare ikväll (lugn fest dock... En liten stund och nykter).

Okej, jag erkänner...

... lite besviken är jag.

Vi kommer tacka nej till lägenheten vi tittade på idag. Även om jag också var tveksam, så var jag i stort sett nöjd. Och uterummet var helt underbart! Speciellt med tanke på kaninerna.

Men men, det finns fler lägenheter och egentligen har vi ingen brådska.

Har dock blivit erbjuden att ha ett eget rum bara till kaninerna och dessutom välja färg på kommande hund. Haha pojken tyckte inte om lägenheten.

Har allmänt roliga och flummiga diskussioner här hemma för tillfället. Om snygghet, bisexualitet, hundar, hästar, lägenheter, kaninfärger, osv osv.

La till en ny kategori förresten: Lägenhet

Kritik mot Liza Marklund

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4187528.ab

Jag älskar Liza Marklunds böcker. Gömda och Asyl är tyvärr nästan de enda av henne jag inte läst, men jag vill och ska!
Vet ju dock att de fått kritik genom boken Mia- Sanningen om Gömda. Jag planerar att läsa alla tre, Marklunds först.

Det jag tyckte var mest intressant med artikeln (länken ovan) var just bloggarnas makt som nytt medium.

Kluven

Åh, jag tycker inte om att ha beslutsångest!

Var på lägenhetsvisning för några timmar sen. Lägenheten ser helt underbar ut på planlösningen, har många plus även i verkligheten men även några minus, framförallt storleken och planering på sovrummen. Men jag är ändå sugen... vi får se! Har tre dagar innan vi måste ha bestämt oss.

Har haft en härlig dag, massage på förmiddagen (jätteskönt, och välbehövt!), på eftermiddagen visning, en snabb träff med en kompis och sen lite planering och funderande.

Vill ja ha den, eller vill jag inte? *funderar* Uterummet är i alla fall helt underbart!

Ny startsida

Jag har numera www.godstart.se som startsida. En sida där man skänker pengar till välgörenhet bara att gå in på sidan. Man kan också köpa saker därigenom.
Antingen registrerar man sig och väljer vad pengarna ska gå till, eller så fördelas de av sidan.
Pengarna kommer från annonsintäkter och, om man handlar, genom att sidan får provision från företagen.

Det blir en spännande dag imorgon

Idag har jag ändå haft en ganska produktiv dag. Skickat massa mail, gjort dagordning och kallelse till ett möte, varit och tränat m.m. Ännu ett roligt boxpass, den här gången med ny tränare. Kul. Knät krånglar fortfarande lite, men det blir mindre. Invigde självklart nya träningskläderna också, nöjd =)

Nu ska jag sova, imorgon blir en spännande dag! Ska bland annat på visning på en lägenhet. Hoppas den är lika fin som den ser ut på planlösningen.


Ta mig tillbaka

Klubban/Fiskebäckskil 2008
Jag vill tillbaka... En underbar vecka med sol, bad, lite undervisning och roliga människor. Och en redovisning som bjöd på en del skratt.

Nattsystern

Det där med att somna och vakna tidigt sprack ju direkt (såklart). Jag låg och sträckläste en bok till 03.40 och kunde inte somna efter det heller. När jag väl sov så drömde jag konstigt hela natten...
Här kommer i alla fall en recension av boken:

En gammal dam skjuts på en gata en sen kväll i mars. Så sent att hon inte brukar vara vaken, än mindre vara ute.
Snart visar det sig att damens 14-åriga barnbarn varit försvunnen i drygt två veckor och polisen misstänker snabbt att mordet och försvinnandet hänger ihop. De går igenom både flickans och damens bekantskapskretsar flera gånger, men varje gång de verkar ha hittat något så åker de på en nitlott.
Efter några månader har de fortfarande ingen misstänkt och de får lov att koncentrera sig mer på andra fall. En av utredarna kan dock inte släppa fallet med 14-åriga Kathrine och hennes mormor. Lösningen måste finnas någonstans bland de bekanta!Jag tyckte boken var jättebra och spännande i princip rakt igenom. Som sagt, jag kunde inte lägga ifrån mig den utan sträckläste på några timmar.

Det är första boken jag läser av Unni Lindell men jag vet att det finns flera- ska låna en annan nästa gång jag är på biblioteket.

Inhandlat!

Gick in till stan och hittade en hel del snyggt! Skulle ju egentligen bara ha träningsbyxor och ev. underkläder men jaja...


Träningskläder från H&M
Byxor 198 kr, top 149.


Rea på Gina Tricot.
Lila klänning 99 kr
Vit partytop 149
Trosor 30

Var nära att shoppa loss inne på underbara Lush också, de hade halva priset på vissa produkter, tex. min favorittvål där som luktar hur gott som helst! Men det får vänta.

Mitt andra nyårslöfte då... Rensa i garderoberna! Hrrm... Inte påbörjat och de blir bara fullare och fullare, hittade kläder senast imorse som jag hade glömt bort. Borde sätta igång men å andra sidan- om jag nu ska flytta så blir det ju gjort i alla fall.

Wow, utvilad!

Träning är, som bekant, bra till mycket. En av fördelarna är att man blir tröttare på kvällen, eller jag blir det i alla fall.
Det ledde till att jag gick och la mig innan elva igår, släckte lampan halv tolv och vaknade halv 8, utvilad!

Känns jättebra, man kanske ska ha det som standard, att försöka gå och lägga sig innan elva? Bara att hoppas att tröttheten efter träningen håller i sig, jag som brukar ha så svårt att somna annars.

Nu är jag ledig i tre dagar. Eller ja, jag har en del att pyssla med i alla fall, ska jobba med Twinclub nästan hela tiden, eller så länge det behövs snarare. Sen blir det renovering av sektionsrum innan skolan börjar igen.

Dagens vegetariska

Hittills håller jag i alla fall ett av mina nyårslöften: att äta helvegetariskt en dag i veckan.
Förra veckan blev det både vegetarisk risotto och en gryta med bla. bönor, linser, champinjoner och creme fraiche.
Idag gjorde jag en kylskåpsrensning och gjorde en röra med champinjoner, chili, morot och grillad paprika, med lite mjölk och grädde.
Gott alltihop!

Om ni ska köra box, var försiktiga så att ni inte blir sparkade. Jag har ett snyggt blodrött märke på läppen just nu, men så går det när man inte håller emot mitzen ordentligt :p

Har haft ett långt "telefonmöte" nyss, full av planer och jag ska jobba konstant med detta 2-3 dagar framöver.

Snyft...

Min mammas dator har krashat, ingenting går att rädda tydligen.

Vilket innebär att alla mina gamla bilder är borta för alltid. Vi pratar om 5 år typ.

Sorg.

Pluggandet gick inget vidare, kunde inte alls koncentrera mig utan satt och störde folk istället. Till slut gav jag upp, gick hem och ringde (förhoppningsvis) blivande hyresvärden. Tiden för visning på lägenheten passade oss inte så bra, men den gick inte att ändra. Suck, men det löser sig.

Gårdagskvällen

Blev lite sent igårkväll, men mysigt.
Vi lagade trerättersmiddag, såg på film och snackade.
Och maten blev riktigt god!

Förrätt: Smördegsplattor med tapasgrejer
Varmrätt: Medelhavsbiffar med klyftpotatits och tomat- och fetaostsallad
Efterrätt: Rabarberpaj med vaniljsås

Jag var riktigt duktig innan dess också, städade hela lägenheten, tvättade och klippte klorna på kaninerna (vilket inte var helt uppskattat...)

Dags för plugg!


Sova...

Jag har sovit bort halva dan. Jag erkänner. Vaknade för en liten stund sen och ska äta frukost nu.
Men till mitt "försvar" (?) så somnade jag inte förrän strax efter 6. Jag låg och läste en av böckerna jag lånade häromdan, läste, planerade och funderade. Jag älskar planering! Speciellt om det handlar om nåt sånt här...

Resultatet av mitt dygnsvändande är dock att jag inte hinner till gymmet idag, utan ska städa och förhoppningsvis plugga lite innan Frida kommer. Det behövs! Sen ska vi laga middag =)

Vinterbilden lite längre ner var det många som verkade tycka om. Vi stannade bilen på väg hem från fjällen och jag gick ut och fotade. Är halvnöjd med bilderna, men testar fortfarande inställningarna på kameran. Nåja, här kommer lite fler:Två med samma motiv, men olika inställningar. Vilken tycker ni bäst om?Sympati och empati?

Fest igår som sagt. Kul!
Lisa har en citatbok som hon skriver upp alla roliga citat, missuppfattningar och felsägningar i. Den är rolig!
Och en hel del roligt blir det ju... Som dessa (alla från igår, inte alla är med i boken):

"Kärlek är farligt. Och jag är feg. Jag tycker inte ens om skräckfilmer."

"Jag är ju mer norrlänsk än de äkta norrlänningarna. jag har norrlänsk mentalitet. jag är som en... fjällko!"

"Möss äter varandra när de är stressade. jag som alltid är stressad. tänk vad jag är snäll som inte äter upp dig."

De två första från en av mina bästa vänner, den sista från mig själv (riktad till Linus, det kan vara farligt att vara tillsammans med mig med).

Tyvärr glömde jag kameran hemma. Det hade blivit roliga bilder annars.

Vad är förresten skillnaden mellan sympati och empati? Vi diskuterade det inatt men kom nog inte fram till något.

Seg, trött, träningsvärk och läsning

Det (i rubriken) är fyra ord som passar väldigt bra in på den här dagen.
Hade kul igår, vi kom aldrig till hg utan stannade hemma. Riktigt roligt, galna diskussioner, skrattattacker, twisterspel.
Verkligheten kom ikapp senare, när nästan alla hade gått. Men innan dess var det roligt.
Har en hel del citat från gårdagskvällen också, kommer senare. Kul kul.

Har grym träningsvärk från igår, jag som alltid brukar ha som värst träningsvärk dag två. Undrar om jag kommer orka gymma imorgon som planerat, vi får se.

Har sovit, läst mest hela dagen. Och storhandlat. Läser boken Midvinterblod, knappast den bästa boken jag läst, lite rörig, men den är väl okej.

Inte mycket bloggande idag, återkommer imorgon.

Härligt, men jobbigt!

Hemkommen från afron, fick en reservplats (som tur var). Jättehärligt, konditionen sitter i hyfsat men ryggstyrkan är det lite sämre med... Kommer ha grym träningsvärk imorgon!
Nytt träningsabonnemang tecknat, fick med en handduk och en gratisbiljett också. Man kan ju undra vad man ska med fribiljett till när man har guldkort, men ändå. Det kommer alltid till nytta i alla fall.

Har dessutom blivit erbjuden lägenhet, en trea som ser underbar ut. Ska på visning nästa vecka! =D

Ikväll blir det fest som sagt, börjar få lite bråttom eftersom tiden är satt till kl 19 och jag varken duschat, diskat eller ätit middag. Visst, folk brukar komma sent men ändå, dags att sätta igång!

Vad ska ni göra ikväll?

Idag får jag som jag vill!

Så verkar det hittills i alla fall =)

Vakna brevid världens underbaraste, åka in till biblioteket för att plugga och låna böcker, sedan träna och efter det fest.
Förhoppningsvis får jag ett lägenhetserbjudande under dan eller så, jag hoppas!

Jag känner mig faktiskt riktigt lycklig.

Besöksrekord i bloggen igår, kul!

Träningsabstinens!

Okej att jag ligger småförkyld och hungrig i sängen med datorn, men jag har sånt träningssug så det finns inte! Har varit lite si och så med träningen sedan gymkortet gick ut för 1½ månad sen och sen jul har det bara blivit promenader.

Imorgon ska jag trotsa min lätta förkylning, skaffa nytt kort och dansa Afro. Jag längtar!

En helt vanlig ovanlig förmiddag

Idag har jag hunnit med att:

- Fundera över vem det är som skriker som en galning. Slog till väckarklockan när jag insåg att den var skyldig.
- Gick upp... för att sedan gå och lägga mig och snooza igen (förvirrad?).
- Haft världens ångest och vaknade med känslan att jag verkligen inte vill skriva tenta.
- Kokat jättestarkt kaffe. Typ odrickbart. Jag är förvånad över att det inte gick att tugga.
- Svurit över att jag glömde skaka yoghurten, så den hade konsistens som mjölk till en början.
- Blivit på lite bättre humör med hjälp av musik och efter att ha kommit fram till att den konstiga känslan förmodligen beror på att det är mörkt ute.
- Kommit till tentasalen, övertygad om att tentan kommer gå åt helvete.
- Skrivit tenta, kändes faktiskt riktigt bra.
- Försökt besöka en stängd bokhandel.
- Få med en kompis på träning imorgon (eventuellt).
- Tagit en iskall promenad hem.

Tentan kändes som sagt bra. Hoppas hoppas hoppas!

Dilemmat med att plugga

Satt i skolan och pluggade ca 10-17 idag och var ambitiös i princip hela tiden. Gick sedan hem, lagade mat och sen... fastnade jag...

Har inte fått mycket gjort nu ikväll alls, jag borde ha pluggat mer. Hur mycket det nu hade gett. Oavsett hur mycket man har pluggat inför något så tycker jag alltid att det känns som om man velat ha lite mer tid. Även om man är "färdig" i god tid egentligen.

Nu ska jag istället dyka ner bland massa papper för att försöka hitta formelsamlingen (fast det brukar följa en med tentan också), sätta klockan och telefonen på 1000 olika alarm för att komma upp vid halv 7 imorgon, har nog inte varit uppe innan 9 sen innan lovet. Sen ska jag lägga mig och drömma om tyrosin och prolin, citronsyracykel och glykolysen. Eller kanske om lägenheten jag hoppas få, om framtida drömmar och planer?och med detta säger jag gonatt.

Mer julklappar!

När jag kom hem igår låg några försenade julklappar och väntade från svärföräldrarna. Jättegulligt av dem, tack så mycket!

Fina var de också.


Har precis ätit middag, gjorde risotto och fick massa matlådor. Sånt är alltid bra! Djuren har också fått mat och nu ska jag ta och varva ner lite framför Singalong och Top model. Det känns som att det behövs efter första hela pluggdan på länge.

Tillbaka på campus + håll tummarna för mig!

Jahapp, så är man tillbaka till det "vanliga" livet igen då. Tillbaka på campusområdet för en heldags plugg innan tentan imorgon. Vi får väl se hur det går... Skönt att vara tillbaka faktiskt, men tentaångesten kan man väl få slippa? Har en liten paus nu men ska snart fortsätta.

Har precis anmält intresse på två lägenheter som ser jättefina ut! Så håll tummarna för mig att jag får en av dem...

Tuffe och Sassa

Några bilder på mina små monster. Tuffe först......och sedan Sassa, som har en tendens att se ganska dum ut på kort.Världens sötaste Soya (tillhör min kompis) får också vara med på ett hörn:Nu är jag tillbaka till Linköping, pluggade hela tågresan och nu ska jag fortsätta. Är hemma hos Frida för plugg- och svullarkväll. Vi har laddat upp med chips och kladdkaka och massa biokemiböcker. Tenta på torsdag.

Miljömedvetenhet

Hittade en rolig utmaning hos Tumadre som jag tänkte låna.

BRA:
+ Är väldigt duktig på att sopsortera.
+ Har snålspolande munstycken i alla kranar (tack vare hyresvärden iof).
+ Cyklar eller går oftast, åker annars buss.
+ Köper ekologiskt så mycket jag kan (om det inte blir det dubbla priset...)
+ Släcker lampor och stänger av apparater som inte används.

MINDRE BRA:
- Jag diskar under rinnande vatten.
- Äter rätt mycket kött (men lite bättre blir det ju iaf med mitt nyårslöfte).
- 5 saker till som jag inte kommer på just nu...

JAG KAN BLI BÄTTRE PÅ:
* Det som står under "mindre bra".
* Köpa ännu mer ekologiskt.
* 10 saker till som jag inte kommer på just nu...

Gör den ni som vill! Och säg gärna till.

Då och nuJag var söt som liten... (men ganska flintskallig)

En härlig dag!

Har haft en riktigt bra dag. Tagit en lång fika tillsammans med en gammal kompis. Vi har inte setts på nästan ett år och inte pratat så mycket den senaste tiden. Så när hon var i Stockholm en sväng var det lika bra att passa på! Riktigt trevligt och vi skiljdes med de vanliga "vi måste ses oftare". Förhoppningsvis blir det av också!

Sen hem för att slökolla på film ett tag innan middagen. Nu ikväll har jag hunnit med att besöka farmor och farfar en sväng, riktigt trevligt, och ta ett långt och härligt bad.

Imorgon åker vi tillbaka till Linköping, ska bli skönt faktiskt... Borta bra men hemma bäst och Linköping känns mer och mer som mitt riktiga "hemma". Har börjat packa men har kläder och julklappar kvar, blir en hel del att bära den här resan också!

En riktig tiger, tiger aldrig tyst

I rubriken: citat från kasettbandet (!) Leo Karlsson och tigrarna. Underbart!

Hemkommen från en trevlig dag på mässan. Tråkigt bara att husdjursmässan blir mindre och mindre för varje år, och kistamässan i sig var väldigt liten. Dessutom säger de att det är en av årets populäraste mässor, man börjar ju fundera...

Har hälsat på lite gamla kompisar inom kaninhoppningen, kollat på agility och massa mer. Råkade halvt om halvt lova Sassas uppfödare att tävla i Stockholm någon gång i vår, det vore kul. Vi får väl se hur det blir.

På vägen hem fick jag gå en bra bit eftersom jag precis missade bussen- snorkallt! Det är -10 grader nu.


Gigantisk mal


Jättesöt birmaunge. Ska jag skaffa renrasig katt någon gång, så blir det absolut en birma!

Husdjursmässan

Ska alldeles strax iväg till husdjursmässan i Kista. Nu var det ett par år sedan jag var där, tidigare var jag med och tävlade på kaninhoppningen. Idag ska jag och H dit och bara kolla och kanske heja på lite gamla vänner.

Ska bli kul, och kameran hänger med. Jag och H har nog ganska mycket att prata om också...

Överaktiva monster och nya planer

Skrev ett inlägg igår som inte publicerats och inte verkar ha några planer på att göra det heller. Suck. Får väl fixa det senare ikväll.

Är tillbaka i Stockholm nu, till något uppspelta kaniner. Tuffe blir alltid glad när jag kommer hem efter att ha varit bortrest, och han drog nog med sig Sassa för båda två var lika uppspelta och överaktiva. Egentligen bara roligt! Sassa blir bara tuffare och tuffare igen, skönt...

Det händer en hel del spännande nu! Planer och idéer som börjar ta form och ser ut att kunna bli verklighet. Flera drömmar som kommer gå i uppfyllelse. Mer info kommer, jag längtar!

Jag älskar Tänndalen!

Tre härliga slalomdagar är över och imorgon bär det av till Stockholm igen. Har åkt snowboard hela tiden, det har väl gått sådär... Inte lika bra som förra året, men det funkar.

Vi är i Tänndalen, och jag kan inte säga annat än att jag älskar det. Det är inte många vintrar som jag inte har varit här.

Idag testade vi också på något nytt, nämligen de (hyfsat) nya backarna i Funäsdalen. De var okej, men jag trivs bättre där vi brukade hålla till. Var ganska ojämna backar, isigt på sina ställen och dåligt skyltat. Det funkar på skidor, men på snowboard uppskattar jag det inte.I övrigt händer det en hel del intressant för tillfället. Nya planer skapas och flera drömmar kanske uppfylls inom en överskådlig framtid. Kommer självklart skriva mer om det senare. Tills vidare säger jag bara- spännande!

Min nyårsafton

För första gången på flera år hade jag en lugn nyårsafton i fjällen med mamma, morbror, kusin och pojkvän. Mysigt!

Skrattade åt underbara Grevinnan och betjänten, åt god trerättersmiddag, kollade på Notting Hill och hoppade in nya året ut i snön. Tradition enligt min mamma...På bild: Dukningen, efterätter som jag dekorerat, jag och L, min frisyr (sorry för dålig bild, imma på kameran), jag och mamma i snön. Och till slut ett spontant och snabbt försök att fota fyrverkerier- utan att ställa in kameran.

Hade svart fodralliknande klänning med kryss på ryggen, svart bolero, håret uppsatt och blodröda naglar. I like it.

Hade ni en bra nyårsafton?

Nyårslöften

Dags att utvärdera sig själv!

Hur gick det med era nyårslöften? Har ni några nya?

Det här (kursiv text) skrev jag för runt ett år sedan.

Har ni några nyårslöften? Jag tror inte jag hade något förra året, möjligtvis att få ordning på mitt liv. Det gick väl... sådär...
I år har jag två:
- Att bli mer ärlig.
Nej, det är inte alls så att jag går runt och ljuger, men jag ska bli mer öppen och ärlig med vad jag tycker och känner. I längden tjänar man nog alltid på det!
- Att anstränga mig mer när det gäller pluggandet.

Angående att få ordning på mitt liv så tänker jag inte ha det som ett löfte. Men jag tror nu att jag är på god väg och tanken om att söka ordentlig hjälp tar allt fler steg framåt, även om de är ganska tveksamma.


Jag har hållt mina nyårslöften- satsat mer på pluggandet och blivit mer ärlig med vad jag tycker. Det senaste på gott och ont, men framförallt på gott. Resten tänker jag inte kommentera.

Jag har, efter en del funderande, kommit på två nya löften:

- En vegetarisk dag i veckan
Fick idén från någon tidning. Miljövänligt!

- Städa igenom mina garderober och alla pappersamlare.
Det behövs, garderoberna är överfulla.