Grattis Tuffe!

Igår fyllde mitt lilla monster 5 år =) Känns inte som det var såå länge sen jag fick hem honom som 9 veckor gammal bebis.

Idag har han roat sig med att bråka med gardinen och dra runt den runt stolar och jag vet inte allt, hur lyckas han, den sitter ju fortfarande fast?

image56

Gårdagen i bilder

EFIT (Ett Foto I Timmen) 30/10-07


00,30: Blåser ut ljusen, dags att sova


08,03 Legat och segat mig i sängen ett tag, dags att gå upp!


09,07 Frukost!


09,58 Dags att gå hemifrån, men har inte bestämt vad jag ska ha för skor...


12,19 Hann faktiskt städa badrummet på morgonen också, så nu är det rent och fint =)
(blev inget kort kl 11 eftersom jag var på föreläsning)


13,30 Bokar träningspass för tisdag och onsdag


14,30 Pluggar hos David


15,30 Tar en paus och går ut och tar hand om kaninerna


17,00 Tedags! (Nytt te: Röd vanilj, jättegott!)


18,00 Åker hem


18,50 Iväg till step up


21,00 Kommer hem lagom i tid för Desperate Housewifes
(svårt att fota kl 20)


22,00 Pratar i telefon


22,30 Godnatt, älskling! (gick och la mig tidigt för en gångs skull)

Cykellysen...

Varit på step up ikväll som sagt, jätteroligt =) Men hjälp, vad svettig man blir...
På väg hem insåg jag att jag verkligen måste sätta på reflexer och cykellysen på cykeln- jag syns nog ganska dåligt i mörkblå träningsbyxor, svart jacka och enbart trampreflexer. Ok, det är bara en väg man korsar med bilar (plus en liten bit längs en parkering) och jag stannar om det kommer nån bil när det är mörkt, men ändå. Skärpning på mig!

Nu ska jag fixa iordning ett brev eller två, sen är det nog sovdags hyfsat snart.

Hur kommer det sig att jag lyckas tappa bort min tekopp hela tiden, när jag bor i en etta på 25 kvadrat?

Dagens citat

Efter att ha pluggat och gått igenom anteckningar hela eftermiddagen kommer ett citat från en föreläsning förra veckan, av min lärare:

"Protozoer har alla livsformer, men de åker väldigt sällan motorcykel"
(Kanske lite internt, men protozoer=små encelliga djurlika organismer. Livsformer= frilevande, parasitiska osv)

Apropå plugg, visste ni att det finns en parasit som gör råttor orädda för katter och därför lättfångade? (parasiten behöver vara i en katt för att föröka sig). Vi människor kan också få den (ganska ofarlig), så många har antikroppar mot den. Störst antal antikroppar har de som kör för fort eller tar mycket risker i trafiken. Det ni!
Passade på att storstäda hos kaninerna också när jag var hos D, och så jag de fått vara ute i hagen ett par timmar var så nu är de nog glada =)

PS. Tänkte faktiskt vara snäll och ta med kladdkakan, men glömde den... =P

Tisdagstankar

Dagen har börjat bra, segade mig i sängen en timme men var ändå uppe vid 8, så jag hann ta en promenad, äta ordentlig frukost, städa badrummet och ta det lugnt innan föreläsning kl 10. Återigen parasiter och inälvsmaskar precis innan lunch, inte så trevligt men faktiskt väldigt intressant. Skönt också att ha eftermiddagen "ledig".

Nu har jag precis ätit lunch, om en stund ska jag hem till D och plugga. Johanna och jag bakade ju kladdkaka i söndags, funderar på att ta med mig resterna av den eftersom mitt och Ds pluggande lätt blir fika... :p
Eller ja, han kan få äta upp den, jag kan ju fortsätta försöka leva nyttigt den här veckan. Får se om jag är så snäll ; )



Sen ikväll ska jag och L på step-up (hoppas på att hon fortfarande vill följa med i alla fall), ska bli kul! =)
Avslutar med en bild från promenaden imorse. Det var ju ljust ute, men molnigt så solen blev ganska skum och bilden rätt mörk. Men lite häftig, tycker jag:

90807-40

Idag är jag stolt

Ja, idag är jag faktiskt lite stolt över mig själv. Jag har:
- Varit engagerad nästan hela föreläsningen och tyckt att det var kul (inte så ovanligt egentligen, men den här kursen har humöret varierat nåt extremt.
- Varit på bra humör hela dagen- och känt mig social hela tiden.
- Prickat av flera saker på min att-göra-lista.
- Pluggat.
- Unnat mig själv en långpromenad.
- Varit på sektionsmöte och anmält mig till/blivit vald till valberedningen (duktig sektionsaktiv människa :P)

Ja, det är väl ungefär det... Ibland måste man få känna sig stolt för att må bra också =)

Dagens citat

"Skratt är ett lugnande medel utan några biverkningar"
Arnold H. Glasgow

I min almanacka står det citat varje vecka. Vissa är riktigt bra, tex det ovan. Jag älskar citat!


Motivationen återvänder!

Så skönt... Jag har inte fått så mycket saker gjort på drygt två veckor som jag gjort senaste dygnet i princip. Vet inte varför mitt humör skiftar så drastiskt men skönt är det när det blir bättre i alla fall.
Nu har jag varit på 3 timmars föreläsning som var riktigt intressant. Håller på att fixa lunch, sen ska jag städa badrummet, gå ut med sopor (eller ja, kartonger etc), plugga, ta en promenad och städa åt kaninerna hos D. Då har jag inte så mycket kvar att göra.
Senare i eftermiddag är det sektionsmöte, så något box-pass blir det inte idag. Eventuellt step imorrn, och box på onsdag =)

En liten tanke (radion igen...). Jill Johnssons låt "Angel... nånting", är väl väldigt lik Shaggys "Angel". Varför? Samma melodi tror jag, en kompis funderade på om det var en cover, men det är inte samma text?

Helgen

Jaa... Hur ska man sammanfatta helgen? KUL är ett ord som stämmer bra in på det mesta.

Festandet fredag kväll blev inställt, satt hemma men det var nog ganska välbehövligt att ta det lugnt. På lördagen kom en kompis från Stockholm, efter en kort shoppingsrunda på stan åkte vi hem, åt lunch och lite så.
Efter några timmar iväg på middag med efterföljande födelsedagsfest för D. Hade riktigt kul större delen av tiden, en del folk från Stockholm och andra man inte träffat på ett tag. En del dryckesspel blev det också =)
Vid halv 3 gav vi oss hem, men gjorde stopp i en lekpark och fick sen höra rykten om en husfest som vi stack hem ganska fort från. Kan fortsätta berätta om festen längre men är nog inte så intressant att läsa om...

Idag sov vi länge, åt ordentlig frukost och satt och snackade lite. Min pappa ringde och talade om att han skulle ha 50-årsfest om en dryg månad. Bakade kladdkaka och D kom över och fikade, sen åkte kompisen hem.
Jag och Frida gick till Gamla Linköping en sväng och lagade sen 3-rättersmiddag till oss själva.
Förrätt blev crustader med mögelost och hjortronsylt, varmrätt kassler under chilitäcke med ris och annanas och efterätt kiwi, nötkross och vaniljyoghurt. Väldigt gott!

Nu håller jag på att tvätta och städa lite, J kommer hit om en stund =)

Har en del bilder från helgen jag har tänkt lägga in men det får nog bli imorgon. Hoppas ni haft en bra helg!

Bröstcancerkampanjen

Rix FM är alltid på hemma hos mig, om inte TVn är på. Jag tycker inte om tystnad.
Om en halvtimme ordnar de "Visa brösten" på medborgarplatsen, 150 kr per uppdragen tröja betalas till bröstcancerforskningen.

Ska ni dit? Varför/Varför inte?
Ni som inte bor i Stockholm eller av annan anledning inte har möjlighet- skulle ni varit med om ni kunnat?
Är ni rädda för att få bröstcancer?
Hur engagerade är ni i kampanjen?

Fram med kommentarer nu!

Själv ska jag inte dit, har inte möjlighet heller. Vet inte om jag hade åkt annars, troligen inte.
Är tyvärr inte så engagerad i kampanjen, har inte ens något rosa band... Det är faktiskt inte för att jag är snål eller inte bryr mig, utan jag har faktiskt lyckats undvika alla försäljningsställen- igen. Haha.

Jag går däremot in och klickar på den här länken lite då och då:

http://www.thebreastcancersite.com/clickToGive/home.faces?siteId=2

Där de ger gratis mammografiundersökningar tills de som inte har möjlighet att få en annars, vilket betalas via reklamintäkter för varje klick.

Minusgrader

Kom precis hem från en kvällspromenad bort till D för att mata odjuren som bor där. Hans termometer visar på +2 grader ute, men vi konstaterade snabbt att den måste vara fel. Frost i gräset och tunn ishinna på trottarerna. Frös i tunna fleecevantar och gympaskor, satt och snackade över en kopp te eller två innan jag gick hem igen. Genade snabbaste vägen, över den nyasfalterade parkeringen var det HALT! Jag åkte skridskor... Lika dimmigt som i morse är det dessutom, lite småmysigt faktiskt.
Vintern närmar sig med stormsteg, men börjar faktiskt se fram emot det litegrann i alla fall...

Apropå te så dricker jag massvis. Nya favoriten är African Rooibos, ska inhandlas i helgen!
Tills vidare blir det grönt citrus, levande ljus och solrosbröd som gäller nu, har lovat mig själv att röja undan och fixa den delen av städningen innan jag går och lägger mig.

Shopping hela eftermiddan

Det är vad jag och Frida har ägnat oss åt!
Kom hem med en del mat, två par stövlar att ha när det blir kallare och en snygg top. Även ny fiskmat och födelsedagspresent åt D. Hur vi fick med oss allt på cyklarna hem är ett under...
Jag skulle ju egentligen bara ha ett par skor (utan klack) men de andra tyckte jag väldigt mycket om. Toppen är jag inte säker på att jag ska behålla men det lutar åt det.



Hittade inga strumpbyxor- att det ska vara så svårt! Ska iof möta en kompis från Stockholm i stan på lördag så jag får väl försöka hitta några då.

Jag ser fram emot helgen nu- fest fredag och lördag, stockholmsbesök och eventuellt träning på söndag. Sen ska man väl hinna med att sova, plugga, laga mat och lite sånt också.

Men innan helgen är jag schemalagd hela morgondagen, först föreläsning och sen dissektion.

Grått och trist...

Sitter och äter frukost och ska strax iväg till skolan. Insåg att föreläsningen visst började kl 10 och inte 9 =)
Såhär grått och trist såg det ut utanför fönstret när jag vaknade för någon timme sen. Eller ja, det ser likadant ut fortfarande.

90807-3590807-34

Idag är det alltså föreläsning, Tornby och sen få alla saker gjorda som gäller. Träningsvärken från igår är ett faktum.

Vilken dag!

Frida kom över igårkväll på en fika. Riktigt trevligt =) Med sig hade hon också min utlovade försenade födelsedagspresent; en köttätande växt. Jag fyller år i juni men var liksom ingen idé att ta det då eftersom jag åkte till Stockholm över sommaren.
Men nu fick jag den, så fin så =) Vet dock inte exakt vad det är för nån...

Ny90807-32

Sen tog vi en promenad, var väl hemma strax efter nio. Kom på att jag glömt äta middag, så jag tog en macka, sen sov jag hos J.

Idag föreläsning 10-16, kursstart i zoomorfologi. Vet inte riktigt vad jag tycker om den kursen, föreläsningen idag var i alla fall riktigt intressant. På introduktionen nämnde läraren bland annat "zooekologer", dvs ekologi med inriktning på just djuren. DET kan jag mycket väl tänka mig att jobba med i framtiden.
Sen plugg och utvärdering av nolle-p (välkomstveckorna för nya studenterna som jag var med och ordnade).

Nu ikväll var jag och Marie på ett box-pass på campushallen. Så otroligt roligt! Att satsa så mycket man bara kan, peppa varandra och adrenalinkick... Jobbigt är det, framförallt magövningarna idag. Gör ju 200 situps utan några större problem men idag gav magmusklerna upp... och roade sig med att få kramp på knäsparkarna efteråt. Nåja, det gick ju bra iallafall.
Kom hem, tittade på Greys Anatomy samtidigt som jag åt nånting som med lite vilja liknar middag... Eller kanske inte riktigt. Tuffe passade på att tigga till sig en kelstund i fåtöljen.

Tuffe

Nu har jag precis duschat, har en del att göra men det får bli imorgon... Är helt slut, tänkte lägga mig och läsa lite i zoologin och sen sova.
Imorgon är det föreläsning 9-12, sen ska jag och Frida till Tornby, måste leta efter några skor till vintern bland annat.

Det här med förhållanden...

Lite funderingar...
Var just hemma hos några kompisar, med några andra, och de påpekar i någon diskussion att jag och min pojkvän inte har speciellt bra koll på varandra. Dvs, vad den andra gör etc.
Okej, exemplet de tog just idag var lite extremt, men annars. Jag har inte koll på allt han gör, nej. Han har inte koll på allt jag gör heller. Vi gör inte alltihop och sitter inte ihop.
Jag tycker ofta att vissa sitter ihop alldeles för mycket med sina pojk-/ flickvänner. Helt plötsligt blir folk osociala och man får en helt annan (sämre) kontakt med de bara för att de har ett förhållande. Måste det vara så? Att välja mellan pojkvän och kompisar?
Det tror jag inte... Jag har alltid lyckats kombinera det förut och varit nöjd. Jag är jättekär i min pojkvän men känner inte att jag behöver ha koll på allt han gör eller träffa honom hela tiden. Konstigt? Njae, det tycker jag inte.
En liknande diskussion förra veckan, när jag inte visste namnet på vilka han skulle träffa i helgen (som jag ändå inte känner). "Men tänk om han ska iväg med nån  snygg brud och vara otrogen?"
Jaha? Vill han vara otrogen så lär det ju inte hindra honom att jag vet namnet på människan ifråga. Och nej, det tror jag inte att han skulle vara heller.

Vad tycker ni? Måste man ha stenkoll på varandra i ett förhållande?

Man klarar allt, bara man ger sig fan på det

Det konstaterade jag redan i nian, och det stämmer faktiskt även om det inte alltid känns så.
Inför förra tentan sa jag att "nästa kurs ska jag plugga ordentligt och kunna allt som ett rinnande vatten". Så kändes det på dagens tenta. =)
Idag känns som en bra dag. Soligt är det också.

Har inte så mycket planer, ska ut och springa i eftermiddag och måste städa hos odjuren som bor hos D. Blev rejält yr på tentan så jag ska nog börja med en kopp te och sätta mig och ta det lugnt ett tag.

På väg hem köpte jag kursboken för nästa kurs (blev att köpa av bokhandeln till slut, trots allt). En ny mapp och sudd blev det också... Mapparna är trasiga och suddet lyckades lillebror ha bort i helgen.

Ett litet tips på vägen... Börja inte fundera alltför mycket på om luften i cykeldäcket börjar ta slut, medan ni cyklar... Det kan hända att det plötsligt dyker upp en sten rakt framför er :p Och det kan resultera i krock.
Å andra sidan fungerar min frambroms bättre än någonsin helt plötsligt, kanske ska göra sånt oftare?

Tisdag morgon

Hjälp, vad jag har börjat blogga helt plötsligt.

Jag har INTE sovit bra inatt. Till att börja med somnade jag inte förrän vid halv två. Inte några tankar som höll en vaken tack och lov, utan jag var helt enkelt inte trött. Sen vaknade jag vid halv sex och kunde inte somna om. Funderade faktiskt ett tag på att sätta mig och plugga, men insåg att jag behöver sova och inte plugga. Somnade till slut om men vaknade kvart över sex igen. Gav upp och stack ut på en promenad.

På himlen syns några få stjärnor, och en som lyser jättestarkt. Var ett flygplan eller så, men den stod väldigt stilla. Tänk om en stjärna lyst så starkt, hade varit tufft.

Första gången i höst jag ser frost. Fint, men kallt! Nu är kylan här och jag ser inte helt fram emot det. På söndag ställs klockan om och då blir det ännu mörkare mornar.
Suckar, tänder ljus och tar en kopp varmt kaffe.

Jag kan inte låta bli att uppskatta det...

Fick precis sms från P som undrade om jag skulle ladda inför tentan genom att komma dit och dricka tequila. Svar; Nej!
Men ändå... Det påminner om när vi för några månader sen sågs alla möjliga (och omöjliga) tider på dygnet, bara för att kolla på film eller vad som helst. Och det kan jag inte låta bli att uppskatta, stor fördel med att alla bor i närheten av varandra här!

Höst är konstigt fenomen... Vet inte varför men jag blir väldigt lätt deppig såhär års, beror säkert på mörkret. Men ikväll när motivationen krymper och tankarna kommer så skjuter jag undan allt, tar en kopp te och tänder ljus. Myyys, och muntrar upp lite när man går runt hemma och pysslar lite och läser lite anteckningar.

image29

Minijulafton i oktober

Pluggat, städat, diskat och lagat mat. Ska läsa igenom det sista av anteckningarna nu, för en gångs skull känns det som om jag har koll på allt inför en tenta. Får väl hoppas att den känslan håller i sig även efter att jag skrivit klart imorgon...

Annars väntar jag på att kaninvakten ska höra av sig så att jag kan hämta mitt lilla monster. Hon ville inte bli av med honom :p Kan jag förstå, han är så go. Jag har egentligen ingen brådska, men lägenheten är ganska tom utan honom... Bor ju i en etta så jag har vant mig vid att han alltid är i närheten.

Jag och A snackade ett bra tag i telefon idag, bestämde att hon kommer hit nästa vecka troligen och så ska vi ha mini- jul. Småskumt, men kul! Var länge sen vi sågs så det gäller väl att passa på.

Tillbaka i Linköping

Och har ätit lunch, så nu har jag inte så mycket anledningar att inte sticka iväg till skolan och sätta mig och tentaplugga. Ska bara fixa iordning lite i lägenheten först, ser förjävligt ut (orkade inte städa innan jag åkte härifrån i torsdags).
Tenta imorrn alltså, sedan blir nog resten av veckan ganska lugn. Zoologin börjar på onsdag, en kompis kommer på lördag och så har D födelsedagsfest. Imorrnkväll/eftermiddag ska jag bara skriva ihop en kort text till projektet och sedan ta det lugnt. Borde städa, får bli på onsdag typ.

Har ju alltså precis åkt från Stockholm. Höll på att missa fjärrbussen pga SL. Jag var ute i god tid, första bussen dyker inte upp (hade förmodligen varit 7-10 min för tidig), den andra är lika mycket försenad och sedan är pendeln sen. Jag hade tur som hann, kom väl fram till bussen 2-3 minuter i tror jag, den gick prick. SL- skärpning! Det är ju tyvärr knappast ovanligt att sånt händer- snarare var och varannan gång man är i Stockholm... Dyrt är det också, och en av de få lokaltrafiksbolagen i Sverige som bara har ungdomspriser upp till 20 år (såvitt jag vet har de flesta andra till 26).

Sitter med en kopp te och tar det lugnt. Te är riktigt gott! Gärna grönt eller roibus, men svart är nästan godast. Mamma har en jättegod blandning hemma som heter "den första snön". Underbart gott! Vad dricker ni för te?

En obekväm sanning

Den filmen har precis jag och mamma sett. Satte oss i soffan med film, te och äppelpaj, riktigt mysigt. Vi kom på förra helgen att det är ganska dumt att inte ha sett den, speciellt för min del. Jag pluggar till biolog med inriktning på ekologi, miljö och naturvård, och jag är med i ett projekt som bland annat handlar om att, genom internationella kontakter och "föreläsningar" för skolor i Sverige, göra något åt miljöproblemen.
Jag tycker filmen var bra, och tycker absolut ni bör se den! Mycket kände jag igen från annat håll, men inte allt. Intressant och väcker en tanke...

Annars idag har jag pluggat, umgåtts med familjen, varit barnvakt. Hade tänkt hinna shoppa lite men så blev det inte, istället tog jag och en kompis en promenad med hennes hund och satt sen och snackade lite. Länge sen vi sågs ordentligt, men nu kommer hon ner till Linköping nästa helg också =)

Imorgon bär det av till Linköping igen, sen pluggande hela eftermiddag på universitetet troligen, och så tenta på tisdag. Ska nog försöka hitta på nåt kul där på tisdagkväll, vi får se.

Dumma adlibris...

Skulle beställa boken till nästa kurs (zoologi), vilket jag glömde bort häromdan.
Som det verkar har de höjt priset med typ 150 spänn- då blir jag sur! =(
Bokus hade den lite billigare, men jag väntar tills imorrn att beställa. De lär ju inte jobba på helgen oavsett och då hinner jag fråga S också, som redan beställt.

Min familj är underbar!

Galen, men underbar. Tänk att man kan bli på så mycket bättre humör av att umgås med sin familj, som mår bättre än någonsin dessutom, en hel dag.

I övrigt har jag varit jätteuttråkad och försökt komma på anledningar till att slippa plugga hela tiden. Tror att jag råkade slå vad om att jag skulle klara tentan utan problem så det gäller väl att hålla det också (vilket jag visserligen lär göra).
Nu blir det film med familjen, ska kanske försöka få tag på en kompis senare ikväll. Imorgon promenad med Johanna, plugg och kanske lite shoppande? Vi får se.

Skönt att vara hemma mer än två dagar för en gångs skull! Blir inte så stressigt utan man har tid med annat.

Gårdagens skolbesök gick förresten bättre än väntat och lite av min motivation återkom. Att träffa Lytah för första gången på drygt 3 månader var rätt trevligt också.
Sen åkte jag direkt till festvåningen och serverade, vad helt död när jag kom hem...

Bollplank

Japp. Jag har precis fått reda på att jag har ett eget officiellt bollplank.
Skitbra att kunna klaga, diskutera, skratta och avsluta med att man nog bara är helt dum i huvudet trots allt. Undrar hur länge han står ut med den rollen?

PS. Bloggen fick visst ett nytt utseende. Planerar att ändra lite mer men får se när det blir av.

Så less...

Är så less på allt just nu. Mest på att konstant känna mig värdelös, att aldrig kunna få känna mig helt lyckad.
Varför? Jag har ingen aning. Helst skulle jag bara dra täcket över huvudet och sova bort resten av dagen, gärna resten av veckan. Men om 14 min går bussen till Stockholm, imorrn har jag presentation av projekt och sen jobb att tänka på och folk som kommer ställa en massa frågor. Och jag har inte ens ringt L som jag verkligen borde ha gjort, redan igår... Får försöka göra det på bussen, kanske? Kul att tvingas prata engelska med massa folk runt sig på bussen. Hellre att jag gör det med bara honom i närheten.

Nattbesök

Haha, måste ju skriva varför jag varit så trött idag...
Var ovanligt duktig, gick och la mig vid 11 eftersom jag varit helt slut efter helgen... Somnade men vaknar klockan tre av att telefonen ringer. Sen får jag ett sms. Dum som jag är ringer jag och kollar vad mina kompisar vill... Och ännu dummare är jag för social för att inte gå ner och öppna åt dem.
Men, det var länge sen jag träffade de vilket jag tyckt varit tråkigt, så varför inte fika 1½ timme mitt i natten? Nåja, de fikade, jag drack vatten och var lagom nyvaken :p
Sen fyra timmars föreläsning om myrar och biom hela förmiddagen...

Åt jättegod middag, lax, äggröra och aioli. Bara det att nu luktar det vitlök i halva lägenheten. Har i alla fall varit duktig och diskat undan (snart klart i alla fall) så nu borde lukten snart försvinna. Vitlök är gott, men så gott luktar det inte...

Imorrn är det halvdags exkursion, sen lektion och sen plugg... Tenta nästa vecka i ekologin! Trist att den kursen redan är över...

Äntligen ballongflyg!

Ja, i lördags blev det av. Till slut. Mysigt och fint, fick tyvärr inte flyga över stan.
Fick dock en hel del fina bilder, ett litet smakprov:

Ballongflyg

I övrigt har jag jättemycket att göra, nervös för inför saker jag tagit på mig men det ska nog gå bra.

Känner mig allmänt osocial, så det är väl bäst att fortsätta göra nytta så man har tid att träffa folk någon annan dag...