Helg =)

Japp, nu är det helg. Hade föreläsning igår, miljölagstiftning och vi pratade även om olika sätt att påverka folk till att bli miljövänligare (lagar, subventioner/bidrag, skatter, information osv.)
Jag var verkligen helt slut igår, kändes att jag inte sovit tillräckligt. Men kom iaf iväg och dansade en timma afro på eftermiddagen, med ny koreografi. Kul =)

Har en kompis från Stockholm här över helgen. Vi var båda två trötta igår så vi satt mest och pratade, åt god mat och kollade på tv innan vi gick och la oss tidigt.
Idag har vi sovit länge (så nu borde vi ju vara utvilade iaf) och sen varit inne i stan. Blev lite shopping till lägenheten (när det gäller kläder har jag gett mig själv shoppingförbud innan jag rensar ur garderoberna, men jag vill verkligen fixa iordning lägenheten nu). Visar var för nåt imorrn eller så.
Ikväll ska vi ha drinkkväll och förfest och sen utgång till hg. Jag börjar bli på festhumör nu =)

Livet är komplicerat ibland...

Har gett mig själv lite för mycket att tänka på, i vanlig ordning. Det kommer väl ordna sig, men ibland är livet allt bra komplicerat.
Att jag måste plugga, håller på att tvätta, mitt schema är dubbelbokat (med studiebesök och dugga samtidigt) på onsdag och jag har fått en alldeles för hög telefonräkning- och datorn vägrar öppna e-fakturan. Ja, de sakerna gör ju inte det hela bättre.
Men- nu ska jag fortsätta läsa om avfallshantering. Det är egentligen intressant, men lite segt.
Mötet/fikat igår var i alla fall trevligt. En hel den prat om allt möjligt, och lite seriöst planerande inför det kommande året. Blev lite irriterad på slutet men det löser sig det med.


Reklamfunderingar

Varför är det just nu så många reklamer som låtsas att saker går fel? Tex att det blir fel på ljudet, har med massa omtagningar osv. Mode går i reklamer också, verkar det som.

Miljövård

Introduktion och en första föreläsning i kursen miljövård idag. Intressant! Vi diskuterade vilka stora miljöproblem vi har idag och varför det anses som problem. Gick också igenom miljöhistoria m.m. Bra eftersom det ökar förståelsen och visar samspelet mellan miljö och samhälle. Känns som en kurs som blir både intressant och som framförallt är värdefull för utbildningen.

Trevligt att träffa klassen igen också, var ju två veckor sen förra kursen slutade, sen dess har jag bara träffat några få. Nu är allt igång igen, och närmsta tiden verkar det som om jag kommer ha fullt upp för att hinna med allt jag vill göra.

Irriterad

Hmm, varför måste folk så ofta vara så snabba med att tycka att de vet bäst och att de vet massa om en för? Speciellt på internetforum...

Och måste dessutom en kompis vara grinig, otrevlig och låta det gå ut över mig- utan att kunna förklara varför han är så sur?

Ja, jag är lite grinig nu ikväll. Ska strax krypa ner i sängen. Nu är jag hemma i Linköping igen, hunnit med ett härligt boxpass också.

Kul med många kommentarer idag! Börjar bli trött, så jag svarar på dem imorgon... Gonatt!

Våffeldagen

Har roat mig med att, tillsammans med mamma, laga kokos-våfflor för första gången. Tillsammans med hjortron, hallon och vispad grädde blev det jättegott till en mättande lunch.

Ska snart till V-by, tänkte shoppa lite innan en sista middag i Stockholm, och sen umgås med en kompis lite.

Precis en sån där söndag...

Skrev förra veckan om en "typisk söndagsförmiddag". En sån dag hade jag igår!
Sov bort hela förmiddagen, låg och läste, åt långsam frukost, slappade hela dagen fram till kl 17 då jag åkte till C på middag. Full fart där några timmar, rätt trevligt, och sen sitta och snacka hela natten...

...för att gå upp tidigt, busa lite med lillebror en timme och sen åka iväg till stallet och rida (i halv snöstorm). Fast det var mysigt =)

...för att sen göra resten av dagen till minst lika mycket slappardag som gårdagen.

Men det är väl såhär påsken ska vara? ;)

Varför äter man alltid för mycket?

Nu har jag ätit så det sprutar ur öronen på mig och magen sprängs.
Okej, riktigt så illa är det inte, men jag är alldeles för mätt. Varför äter man alltid för mycket under högtider för? Det måste vara för att det är så gott!
För nu har jag ätit sill, lax, ägg, prinskorv, sallad, chokladpåsktårta och lite, lite godis. Efter påsk ska jag börja leva sunt igen, men fram tills dess tänker jag fortsätta bara njuta =)

Typ alla kompisar här uppe är bortresta eller iväg till släkt ikväll så jag ska stanna hemma med mamma och titta på Så som i himmelen. Kan inte komma på om jag sett den eller inte.
Och med mig framför filmen ska jag ha mitt stora, goda påskägg jag fick för en stund sedan. Får se om jag kommer orka äta nåt från det :p

Påskafton

Dricker kokosdrink, målar påskägg, leker påskhare för mamma, och har bakat en påsktårta jag är riktigt nöjd med.
(men en av marsipankycklingarna "råkade" få en röd tomteluva på sig- mamma protesterar :p)

Det här med böcker...

Jag har nog sagt det förut: under terminerna hinner jag knappt läsa, eller jag tar mig inte tid snarare.
Därför är det så skönt att åka hemhem längre än en helg, hinna ta det lugnt och ta sig tiden att läsa annat än kurslitteratur. Jag är nämligen egentligen en bokmal som älskar att plöja igenom böcker, och nu har jag även en lång lista på böcker jag vill läsa.
Men innan jag kommer dit ska jag läsa klart böckerna jag håller på med nu:
Den långa flykten
Dumpa honom! Han vill faktiskt inte ha dig
Och så ska jag väl läsa lite forskningsetik inför en dugga också...

Helt olika böcker i alla fall, så det går bra att kombinera dem.

Nu väntar jag bara på R, som kommer på femtioelva nya saker att göra hela tiden innan han är klar, så vi kan dra.

I Stockholm

Då var man i Stockholm då =) Kom upp igårkväll, mamma fyllde år så det var fullt med släkt och vänner här i omgångat större delen av kvällen. Väldigt trevligt, de flesta träffar man ju sällan.
Sen satt jag och mamma uppe och pratade om allt mellan himmel och jord fram till ganska sent... Trevligt det med.

Långfredag idag, känns inte som om det är påsk redan. I och för sig är den tidig i år, i kombination med att jag inte tycker att jag har några större traditioner på påsken (längre?) så det är ingenting jag går och längtar efter jättemycket.
Har i alla fall sovit länge, sen bara tagit det lugnt med lång frukost, promenad och sen en kopp varm choklad när vi kom hem =) Umgåtts med mamma och försökt få upp äldsta brorsan som alltid sover bort halva dagarna, helt enkelt.
Fick ett telefonsamtal om att mina 2 styvbröder jag inte trodde jag skulle hinna träffa på hela veckan, då de ska resa bort, stannar en dag till, så nu ska jag iväg och träffa dem =)

Glad påsk på er! Blir väl (som vanligt när jag inte är hemma) inte så mycket tid för bloggande, men ska försöka hinna med lite.

Torsdag

Tenta skriven, nu ska jag packa och fixa innan jag ska till Stockholm i eftermiddag. Det var ju visserligen inte så länge sedan jag var hemma, men ska bli härligt i alla fall!

Fått mail om statistiken: Det sista jag väntade svar på, en labb, är också godkänd och vi är klara med kursen! =)
Fått schema och kursplanering/upplägg för nästa kurs också, miljövård. Verkar riktigt roligt, framförallt hemtentan. En rolig skrivuppgift.

Borde väl sätta fart, men ska ta en kopp kaffe först. Det är kallt ute!

Dags att sova...

Planerar att somna till CSI eller Scrubs nu. Sova lugn under natten och sen vakna tidigt för att skriva tenta. Vilket egentligen bara känns onödigt att gå på eftersom jag absolut inte kommer klara den. Pluggandet har inte gått något vidare, humöret har sviktat för mycket. Undrar om det kan ha att göra med mitt lilla fina överkonsumerande av godis i veckan? (snabba kolhydrater/socker=humörssvängningar= dålig idé. Så mycket för att äta godis för att orka plugga. Ibland är man smart...

Hur som helst. Tenta, packning och burstädning imorgon. Sen ta bussen upp till Stockholm, ta det lugnt och njuta av en veckas lov. Sen nya tider, nya tag med ny kurs, nytt sektionsjobb och börja förbereda mera för sommaren med lite Twinschool-jobb.

Gonatt och sov så gott

Läskigt...

Var på Afro (dans) tidigare ikväll. Härligt att röra lite på sig, typ halva passet. Sen blev jag jätteyr och det kändes som om jag tappade balansen för minsta lilla. Så jag gick hem och tittade på GA istället.

NU kom humöret och energin jag saknat hela veckan tillbaka! Härligt att äntligen bli på bättre humör. Känns lite sent bara med tanke på tentan imorgon (som förmodligen går rakt åt helvete).



Saknar...

image120

Just nu hade jag helst av allt velat vara hos C, ta det lugnt, undvika resten av världen och mysa med lillebror. Om några dagar, så.

Upp till bevis

"Man klarar vad som helst, bara man ger sig fan på det"
Då är det väl upp till bevis nu då, dags att bevisa att jag klarar vad jag tar mig för?

Men jag har ingen motivation, bara en malande ångest som hindrar mig från att ta itu med pluggandet. Sitter i alla fall med en övningstenta nu och försöker plugga.

Om en stund måste jag iväg, städa burar och lämna nycklar+ lite instruktioner till kaninvakten. Tur att man har snälla klasskompisar som ställer upp och matar de små odjuren i alla fall så jag kan åka till Stockholm under påsken =)

Men före och efter det- biokemi!

Dålig start på dagen

Usch, hela förmiddagen har gått och jag har inte fått någonting gjort. Vaknade med ångest för första gången på länge, och dessutom dödstrött. Så jag tog sovmorgon och sov några timmar till.
Att sen dra upp persiennerna och se att snön vräker ner gjorde inte mitt humör bättre (nu ser det ut att regna, snön lägger sig inte i alla fall). Känner mig dålig som inte har 100% rätt på statistiken. Det är dessutom sånt man verkligen behöver sen som biolog. Men det kommer väl. Jag är i alla fall godkänd på alla moment vi fått svar om. Men ändå... Jag vill vara bättre än så.
Mail från projektet... Känner att jag bara vill sitta hemma och jobba med Twinschoolprojektet hela dagen. Så jag funderar på att göra det. I alla fall sitta hemma och bespara andra från mitt humör, plugga måste jag göra oavsett...

Jag är förvirrad när jag är nyvaken

...och det är väl ingen nyhet :p

Så när jag får ett telefonsamtal från festande kompisar en knapp timme efter jag somnat inatt (ja, vi höll faktiskt fast vid det där "ingen utgång") så funderade jag imorse på om det varit en dröm.
Efter att ha kollat samtalslistan vet jag att det var verklighet, jag har varit uppe och pratat i telefonen strax innan 2 inatt. Men vad har vi pratat om? Jag har ingen aning! Scary...

Fenomenet söndagsmornar

"blablabla... denna söndagsmorgon" säger de på radion. Söndagsmornar är något speciellt, det låter så mysigt och så lugnt. Som om man bara ska ligga och slappa framför nån tv-serie, äta frukost i sängen och dra sig. Sen gå upp till en lugn, solig dag. Det är den känslan jag får av ordet söndagsmorgon.

Verkligheten är att det är gråmulet och kallt, jag försov mig och har inte alls tid att ligga och sega och dra mig. Egentligen inte lust heller. Har en fullspäckad dag framför mig idag också; iväg till skolan en sväng, sen gymmet, sen till "min andra hälft" (som en kompis så fint kallade oss- hänger vi ihop så mycket? :P) och plugga, sen kolla på film. Jag hinner med det mesta jag vill i alla fall.

Melodifestival igår, tycker ni rätt låt vann? Helt ok tycker jag.
Försökte rösta på Linda Bengtzing men kom inte fram =(

Norrköping och återvinning

Riktigt trevlig kväll igår, med både nytt och "gammalt" folk. God middag, hysteriskt roliga lekar (twister, charader, jag har aldrig...) och förfestande. Sen utgång i stan på ett rätt litet, mysigt ställe vid namn Wasa. Folk i alla åldrar, liveband, till största del bra musik... Kändes som i vissa filmer, sånt ställe där "alla känner alla", alla är ute och festar på det enda stället som finns i närheten och har kul ihop trots ålderskillnader. Okej, de två första punkterna stämde inte riktigt in här, men ändå. En trevlig kväll helt enkelt. Jobbigt bara att jag var så trött.

Är hemma nu igen i alla fall, och har lika mycket att göra som jag haft de senaste dagarna. Min tidsplanering igår höll förresten helt underbart bra =)
Hur som helst, städa, handla, hämta cykel (och väskor) vid universitetet, plugga, äta middag med F, kolla melodifestival med några kompisar och sen kanske förfesta nånstans. Blir nog ingen utgång idag däremot.
Lite lunch så ska jag fortsätta röja, finns mycket jag skulle vilja göra med lägenheten nu!

Vi har fått återvinningshus här nu också. Bra tycker jag, blir lättare med allt på ett ställe, mer plats och bra med mer att sortera också.
Brukar du sopsortera?


Fredag och choklad

Tänkte ladda över lite bilder från i lördags och tipsa om sakerna jag köpte. Tyvärr strejkar kameran så ni får hålla till godo med beskrivningar:
- Vit choklad med Lemon och pepper från Chocolat. Jättegod, fräsch smak!
- Mörk choklad med havssalt. Köpte ingen, men provsmakade och det smakade... mer, helt enkelt, inte så tydligt salt. Jättegott, rekommenderas!
- Shokomonks walnut tyckte jag inte var någon höjdare. Den med hibiskus var god som smakbit men väl hemma ingen höjdare.

Kommer mera imorgon eller så...

Ska snart sticka hemifrån, sen kommer jag som sagt ha fullt upp hela dan. En sväng till stan, en sväng till skolan och plugga (om jag hinner), träna, plugga, åka till Norrköping, sen fira en kompis födelsedag med middag och utgång.

Svårt att välja kläder

Okej, att välja fest- outfit drygt ett dygn i förväg är SVÅRT. Jag kommer ha en grymt stressig dag imorgon och ska festa på annan ort så jag var så illa tvungen.

Men men, nu är kläder valda (blev väl ok iaf hoppas jag), allting packat, tvätten klar, monsterbur städad, lägenhet dammad, statistik-komplettering inmailad och projektpresentation (madagaskarprojektet) inlämnad.
En härligt effektiv dag!

Duktighets-dag?

Började dagen med mailskrivande (projekt, sektionsjobb) och promenad, sen tentaplugg hela dan innan gymmande. Kvällen ska ägnas åt tvätt och städning, och maila in lite plugg. Och boka biljett till Stockholm.
Inte det roligaste man kan göra kanske, men jag känner mig ganska duktig idag =)
Har dessutom konstaterat att mitt sötsug senaste dagarna nog beror mer på att jag inte dricker ordentligt med vatten. Fy på mig, får se till att bli bättre.

Aja, är väl lika bra att sätta igång med alla måsten för det lär ta ett bra tag. Och imorgon kommer jag minst sagt ha fullt upp!
... men det lär väl bli lite TV-tittande i form av "du är vad du äter" i vanlig ordning. Tycker det är intressant och kul att titta på!

Godmorgon

Eller kanske god förmiddag?
Vaknade av att telefonen ringde för drygt två timmar sen. Jag och H brukar i princip prata dagligen, härligt att höra från henne för första gången på 1½ vecka nu.
Idag är det dags att börja tentaplugga, ska skriva Biokemin om en vecka. Så ja, jag sitter och njuter av en kaffe och svarar på lite mail, ska alldeles strax iväg till skolan för att plugga tillsammans med några kompisar.
Vad ska ni göra idag?


Glädjerus

Statistikkursen avslutad. Härligt härligt! Väntar visserligen på svar från en hemtenta och 1-2 labbar, men om inte de behöver kompletteras så är jag klar.
Vi konstaterade idag att vi blivit väldigt duktiga på att maska den här kursen... Nu väntar lite drygt två veckors "ledighet" (med en omtenta på mitten) innan miljövården sätter igång. Kul båda delarna.

Och äntligen, äntligen funkar mobilen igen. Haha, vilken glädje :P Men man blir ju så ruskigt isolerad utan telefon.


Ett strumpätarmonster!

Jag förstår inte vad som händer med mina strumpor. De tar slut/hamnar i tvätten jättefort, när jag har tvättat har jag många men sen finns det plötsligt inga kvar.
Det måste bo ett strumpätarmonster i mina garderober!

Kan man få träningsvärk i svanskotan?

Haha, okej, man borde inte kunna det... Men det känns verkligen så och det är inte första gången. Dessutom finns det väl muskler som fäster där?

Hade hoppats på att få nya SIM-kortet idag, men neeeej då. Efter att ha bett mamma ringa Tele2 (svårt att ringa själv utan telefon) visar det sig att de inte skickat nåt och inte ens har någon notering om att de borde göra det. Morr! Förhoppningsvis kan jag fixa det inne i stan imorgon.
...Så jag blev sur och åkte och avreagerade mig på ett boxpass. Härligt!

Bra start på morgonen

Trött och seg efter en sen kväll igår, men så hade jag fått ett mail om att hemtentan jag gjorde förra veckan är godkänd. Genast lite piggare och gladare =)

(O)sund helg

Haha, massa frosseri hela helgen; choklad, chips, fika osv... Har iaf tränat, och lite onyttig måste man ju också få vara emallanåt.
Ska iväg nu på slapparkväll med house och pizza. Ska bli riktigt nice.

Härligt med spinning för första gången på nästan 2 år också! Jobbigt, men kul.

Seg

Slapp söndag, D har varit här och fikat och pluggat. Vi konstaterade att jag är ganska usel på att koncentrera mig, i alla fall när det gäller biokemin. Men men, jag lyckades lära mig alla 20 aminosyrorna så lite duktig måste jag ju varit i alla fall =)

Ska iväg och träna om en stund- spinning för första gången sen jag flyttade från Stockholm. Ska bli kul.

Men jag känner mig lite småseg, dagen känns seg och datorn är ännu segare.

Lördagkvällen

Gick inte att blogga igår, eller ens logga in... Suck.
Hur som helst, det blev en lugn kväll med tittande på melodifestivalen och sen film. Har inte hängt med så bra i melodifestivalen igår så jag hade inga direkta åsikter om vilka som borde gått vidare. Carolas låt var helt ok, men hennes min när de blev utslagna var obetalbar. Kalla mig elak om ni vill, men ja, jag är ganska skadeglad. Just för att de varit så säkra på att komma vidare.

Jag och en kompis konstaterade att det inte hände nåt igårkväll, var väldigt, väldigt tyst från alla människor. Men några har tenta-p, några börjar redan nu få lov och åka hem, många festade kvällen innan och alla var väl trötta. Så jag drog hit kompisen som kom med öl och chips (vilket kaninen Tuffe var lite väl intresserad av :p) så kollade vi på film i några timmar. Helt ok lördagskväll.

Chokladfrosseri

Hemma från chokladfestivalen. Väldigt nice, mycket folk men även mycket kul att titta på och smaka. Har dessutom köpt med mig en hel del choklad (och ost) hem, så nu ska här frossas!
...Fast, har ju redan frossat en del på festivalen. Och jag tänker INTE äta upp allt nu- det lär räcka ett bra tag.

Efter några timmars chokladande och sen lunch inne i stan har jag precis kommit hem, trött i benen från igår, svag träningsvärk och trött hela jag- 4 timmars sömn är lite lite. Funderar allvarligt på att lägga mig på sängen eller i soffan en stund och kolla på tv (eller somna kanske? :p)


Weee

Precis hemkommen efter en väldigt trevlig kväll!
Förfest hos P+L, en hel del ölspel och väldigt trevligt. Vi var bara fem st, men ändå en ny person att lära känna =)
Sen hg, där vi mötte upp några till. Både kända och okända, och rätt trevliga typer allihop. Bra musik hela tiden och dans i många timmar. Är rätt trött i fötterna nu, och egentligen hela kroppen...
Två små reflektioner bara efter kvällen:
1) Ska du ragga, var inte för full. Då blir även skitsnygga och trevliga killar dissade, iaf av mig. Föredrar att slippa tappa balansen, pga nån annan, på dansgolvet.
2) Står du och spanar, på nån som spanar tillbaka, på olika delar av dansgolvet en hel kväll, gå fram och dansa istället för att vara så feg! (ska jag säga... Är väl lika feg jag, men ändå :p)

Nej, nu är det sovdags. Ska upp tidigt imorrn för chokladfestival!


"Kaffe är bara falsk energi"

Japp, precis så sa de på "Du är vad du äter" igår. Och just nu älskar jag denna "falska energi".
Hoppas att bli tillräckligt pigg för att orka gå tvärs över gatan för grillning/förfest.
...Men tills jag orkar sminka mig och packa lite så njuter jag av kaffe och lite frysta hallon.
Ha en trevlig kväll!

Tränat

Wee, vad kul det var att träna igen =) Känns dock att jag haft ett (ofrivilligt) uppehåll på drygt 2 veckor. Jobbigt, men kul.
Fick kramp i tån i slutet, kunde inte vara med sista rundan eller strecha. Skumt...

Aja, kvällens planer bestämda. Efter lite om och men blir det grillning och förfest (jag fick dock reda på det nyss, så jag äter hemma- hungrig! och redan mat på gång), sen hg där det är tema Afrika. Inte så mycket för vår del, dock.

Nu är jag trött och jättehungrig, men det går förhoppningsvis över.


Dubbelbokad

Kom på för en liten stund sen att jag har bokat upp mig själv mer än dubbelt idag...
D skulle komma och fika och plugga strax efter kl 4, samma tid som jag ska iväg och träna. Sen pratade vi om att grilla (vilket jag misstänker inte blir av, men ändå), sen förfest och sen utgång. Fullt upp efter föreläsningen med andra ord :p

Aja, gäller bara att få tag på D (utan mobil, håller på att bli galen...), åka och träna, äta hemma och sen dra iväg och festa.
Imorgon är det chokladfestival, det ser jag fram emot! Sitter och läser en tidning utskickad just för detta nu. Samtidigt som jag äter frukost.

"Bara lite höga på shopping"

Rubriken är citat från några kompisar som sammanfattar dagen ganska bra :p

Ingenting schemalagt och inget plugg som måste göras- då sover man bort halva dan, sen får man skjuts till Tornby och shoppar =)
Kom nyligen hem med en pedalhink/soptunna till badrummet, lite annat smått och gott från IKEA, ett par nya skor, mat, vin m.m.
En trevlig dag, har dessutom varit underbart väder så vi passade på att ta en glassfika efter halva rundan också =)

Kvällen igår var så typisk oss så det finns inte: Fick ett meddelande på msn (har ju ingen telefon för tillfället) att komma till kompis/grannes parkering, sen åkte vi och hämtade hans roomie och åkte hem till en annan kompis. Blev en hel del filmtittande igårkväll, och lite trevligt pratande.

Vet inte vad som händer ikväll, men tänkte hitta på nånting. Känner mig fortfarande ganska rastlös och vill inte bara sitta hemma... Vi får se, helt enkelt!

Rensa skafferi och kylskåp

Haha, jag "hittade på" en ny maträtt idag efter att ha rotat lite i skafferi och kylskåp... Blev jättegott!
Gjorde en "gryta" med lax, vitkål, röda linser, morötter, tomat och inlagda kronärtskockor. I en sås av mjölk och grädde, kryddat med paprikapulver och timjan (+ salt och peppar, såklart). Till det nudlar och en sallad.
Testa det gärna =)

En bra start på dagen

Åh, sova bort hela förmiddagen, äta frukost i lugn och ro, pratandes med folk på msn och bläddrandes i HM-katalogen jag fick häromdagen. Strålande sol ute och det ser ganska varmt ut också. En bra start på dagen!
...och det slår mig att det är härligt att vakna i mornarna igen, istället för att vakna med ångest.

Funderar på att gå (istället för cykla) upp till universitetet sen, bara för att kunna njuta av vädret. Dessutom bör jag nog inte träna idag heller. Måste bli lite friskare först.

Sektionsmöte

Kom hem från en halvtimme sen efter ett drygt fyra timmar långt sektionsmöte. Fick huvudvärk i slutet... =(

Mycket bra avklarat i alla fall, bla ny sektionsstyrelse vald. Fullt styre för första gången på flera år, och jag sitter med som SnOrdf. Går inte på förrän 1 maj, men det ska bli kul.

Tisdag

Nu är jag klar med redovisningarna i etiken. Inte för att det varit så ansträngande, men ändå skönt att sätta bock i kanten för dem. Flertalet redovisningar idag var faktiskt riktigt intressanta. Utgår från två böcker, om miljöetik och forskningsetik.

Efter etikredovisningar i förmiddags blev det lunch med några kompisar för att diskutera lite inför sektionsmötet ikväll, sen lite statistiklabb (som inte ska göras förrän imorrn, nu har vi blivit ambitiösa!).

Ja, det är dagen hittills. Mötet är kl 17, ska bli spännande! Innan dess har jag inte så mycket att göra, blir väl till att fixa och dona lite här hemma bara. Skönt att ha tid med sånt =)

Vad gör ni denna soliga tisdag?

Gårdagskvällen

Var ju hos F igårkväll. Lagade trerättersmiddag bestående av melon och skinka, kyckling"gryta" med ris, och kladdkaka med bär. Gott!
Vi hade faktiskt mycket mindre att prata om än vanligt, men vår vana trogen kollar vi på film på helt fel tider :p Klockan var väl närmre halv 4 när vi kollat klart på the holiday- helt underbar söt film som jag verkligen kan rekommendera om ni inte sett den.
Tidigare på kvällen såg vi på Wallander (Afrikanen) också. Vissa av Wallanderfilmerna är rätt bra, men den här var ingen höjdare tycker jag.

Sist men inte minst, så har jag lärt känna den underbara katten F har på prov nu. Hur mysig som helst, och fin (trots det gigantiska överbettet :p)

Den här kvällen har jag bara tagit det lugnt... Myst i soffan med Tuffe, med te och tända ljus. Övertalat min bror att ringa kundtjänst ang telefonen. Fick inte ur de nåt vettigt, orkar inte dra hela historien här men de ska skicka ett nytt sim-kort, med en förklaring jag inte tror på.
Men som det ser ut blir jag utan telefon i minst 2 dagar till. Usch, hur ska jag klara mig, helt seriöst?

Morr morr morr

Köpte ju ny mobil för en vecka sen och nu funkar den inte! Morr, morr, morr.
Fast det är inte mobilen det är fel på (alltid något!) för den gamla beter sig precis likadant. Den säger "registrering av sim-kort misslyckades" när jag sätter på den, sen står det "nätaccess ej tillgänglig" eller nåt sånt. Om jag försöker ringa säger den att jag inte har någon täckning.

Som sagt, båda telefonerna beter sig likadant. Förlängde ju abonnemanget samtidigt som jag skaffade ny telefon, ska man få nytt SIM-kort fast det är samma operatör? I så fall kanske det är det som är problemet, men då ska jag väl ha fått det nya också, nåt sånt har jag inte sett till.

Så för tillfället är jag okontaktbar förutom via internet. Morr.


Hur många tror jag att jag lagar mat till?

Har lagat risotto för första gången i mitt liv. Blev jättegott, med majs, paprika, champinjoner, soltorkade tomater och kronärtskockor. Jag är rejält mätt och dessutom fick jag 4 matlådor, inte illa =)
Dessutom två stora skålar med ordentlig sallad, man kan ju fråga sig hur många jag tror att jag lagar mat till? :p Med tanke på att jag är ensam...
Nåja, skönt med matlådor så jag klagar inte.

På riktigt bra humör! =)

Jag är på riktigt bra humör för tillfället.
Har idag lämnat in första hemtentan, det har varit jättehärligt väder hela dagen. Även om det är segt med föreläsning 15-17 (det enda vi varit schemalagda idag) så hängde jag med, sen tog vi en promenad runt mysiga Valla fritidsområden, delar jag aldrig varit på faktiskt. Riktigt mysigt.

Har precis kommit hem, hittade en gammal "absolute music"-skiva som passar perfekt för mitt humör just nu. Hänger ren tvätt lite överallt så det luktar jättegott.
Håller på att fixa lite te, ska börja laga mat om en liten stund... Ja, jag är på bra humör helt enkelt!

Men vad är det här?

Snö ute! Tunt tunt lager bara, självklart, som är på väg att smälta bort, men ändå. Jag vill ju ha vår nu!

Har varit vaken i två timmar men inte börjat fixa frukost förrän nu. Dock hunnit med både promenad och tvättande.
Det här verkar bli en typisk "vara-duktig-och-få-mycket-gjort-dag"; tvätta, sen till skolan och påbörja en hemtenta, sen laga trerätters middag till oss själva hos F. Eftersom vi är alldeles för duktiga på att sitta och prata och analysera hela nätterna, så har vi redan nu konstaterat att jag kommer sova där. Weho, framförhållning! Inte vår starka sida i vanliga fall, tror jag.

Börjar (fortsätter?) denna söndag med att efterlysa tips på hur man blir av med halsont! Jag börjar lessna...

Schlagerkväll

Blev fest i torsdags, riktigt lyckat! =) Mindre trevligt igår dock, blev sjuk till på köpet. Utslagen hela dan men nu är jag på g igen =)

Har kollat på melodifestivalen och "om en pojke" hemma hos några kompisar, vi var ett gäng så det var rätt trevligt.
Har precis kommit hem, ska snart sova och äntligen började datorn fungera igen.