Social måste man ju också hinna vara

Nyss hemkommen från ett trevligt möte. UU-mötena är ganska informella, men en trevlig chans att hålla kontakten med andra sektioners SnOrdfar (Studienämndsordföranden) och få lite nya tips och idéer samtidigt som man sitter och dricker lite för mycket kaffe...

Vi var väl tydligen extra sociala idag, med tanke på att vi satt kvar drygt en halvtimme efter mötet och snackade om allt och ingenting. Social måste man ju också hinna vara!

Ikväll: Ett nytt försök med tvätten (som verkar gå bättre än
igår...) och sen inte så mycket mer... Är sugen på en rejäl kvällspromenad, får se om jag får sällskap.

Biljetter bokade!

Sådär ja, nu är äntligen biljetterna till helgen bokade. Jag åker tåg till och från Stockholm, resten av vägen blir bil med min mamma och morbror. Ska ju till Oslo och hälsa på min mormor.

Har passat på att betala räkningar också. Finns det något tråkigare?
Massa pengar som försvinner iväg till ingenting (eller jo, nånstans tar de ju vägen. Till hyra, mobil och bredband).

Hur hittar biologer i skogen?

"Vi ska väl gå åt det hållet?" säger någon och pekar.
"Ja, precis, ditåt" säger en annan och pekar åt ett helt annat håll.
Detta upprepas av ytterligare en eller några till, alla håller med.
Konstigt nog gick alla åt samma håll... Och kom rätt!

Vi vet vad vi menar, men förvirringen var ganska stor stundtals idag.

Möten hela veckan

God morgon!
Sitter och försöker få i mig lite frukost. Är inte alls hungrig men lär väl bli sen annars. Kom på att jag faktiskt glömde äta middag igår. Smidigt. Har hört att man måste äta, så.

Jag har fullt med kvälls/ eftermiddagsmöten den här veckan. Idag är det utbildningsutskottet, imorgon intervjuer med valberedningen och på torsdag sektionsstyrelsen. Tur att man tycker om att ha saker för sig!
På fredag åker jag till Oslo.


Dilemma x3

Suck... Det blev inget tvättande idag. Vi har inget bokningssystem för tvättstugan, utan man kan tvätta när man vill. Ibland krånglar maskinerna lite och kommer inte igång/avbryter programmet. Oftast är det dock bara att starta om det.
Idag var det någon/några som verkade tvätta hur mycket som helst. Dessutom avbröts programmet i maskinen jag startat- då är det någon som tar ut tvätten trots att den inte är tvättad och lägger in sin.
Efter det var alla maskiner fulla båda gångerna jag var nere. Då gav jag upp- orkar inte vara vaken i 2-3 timmar till för att vänta på tvätten.
Jag brukar tycka det är skönt att slippa boka tid, men idag är jag inte sams med vårt upplägg av tvättstuga...


Istället har jag pluggat (vilket gått riktigt bra, hälften av latinska namnen sitter) och försökt få bukt med min hosta. En av de bättre "hostmedicinerna" är ju faktiskt honung, vilket leder till att jag försöker tvinga i mig det med sked. Det hjälper väl lite i alla fall, men det är ju inte gott alls!
Apropå honung... När jag skulle köpa den igår, så stod jag och valde mellan ekologisk från Argentina eller icke-ekologisk från Sverige. Ungefär samma pris.
Det blev den ekologiska som jag köpte, men jag undrar egentligen vad som är bäst? Ekologiskt som åkt över halva jorden eller icke-ekologiskt men mer närproducerat?


Kvällens sista dilemma är det jag funderat över i snart en månads tid fram och tillbaka. Ett styrelsearbete, som jag inte riktigt tyckt fungerat så bra. Nu har jag äntligen kommit på en lösning som jag tror ska fungera bra, och som innebär att jag fortsätter, vilket jag ville göra. Känns skönt.

Sjuk= omotiverad?

Jag fick höra idag att
"När du är sjuk blir du småkinkig och omotiverad".

Det är sant. Kinkig vet jag inte, men jag blir rejält omotiverad och tycker att det mesta är onödigt.

Nu ikväll har det bara resulterat i att jag inte fått något gjort. Jag skulle:
- Diska
- Städa akvariet
- Tvätta
- Plugga
- Bli frisk

Jag har inte gjort något av det. Eller jo, jag har tagit det lugnt och mår faktiskt lite bätte, men hostar fortfarande rejält.
Tvätten är sorterad, så nu ska jag ner i tvättstugan så att jag slipper stanna uppe hela natten för att vänta på tvätten.
Akvariet får vänta tills imorgon, så resten av kvällen får bli plugg och diska. Jag har dugga på torsdag och känner att jag inte kan de arterna som ingår än.

Någon gång för länge sedan...

Satt och kollade igenom bilder för en stund sedan och hittade den här.Vad jag håller på med vet jag egentligen inte, men håret gjorde bilden lite häftig...

Det känns som ganska länge sen. Den är tagen på en fest första året här i Linköping, i februari 2007.

Shopping!

Var ju i Tornby igår för att handla lite... De hade någon specialhelg där på IKANO-huset så det gick gratisbussar direkt och de hade en del bra erbjudanden. Smidigt, bussarna borde de tjäna på att ha oftare!

Kom hem med två böcker (Män som hatar kvinnor, av Stieg Larsson, och Nobels Testamente, av Lisa Marklund), 6 nya fiskar (fläckiga pansarmalar), skohorn (så nu kan mina kompisar sluta klaga på att jag inte har något) och cykeldäck för att fixa en kompis cykel.
Jag beställde en ny cykel också, men jag kan inte hämta den förrän på onsdag eftersom jag vill ha den färdigmonterad. Jag vågar INTE ge mig på att sätta ihop en cykel själv.

Trevlig dag i alla fall, sprang på lite folk vi kände, fikade osv.

Jag har knappt tid att läsa nu för tiden, men tänkte börja ta mig tid. Älskar att läsa och nu när hösten är här så är det ju så mysigt!

Kaninburar

Pga återbud så har jag fortfarande mina tre stora uteburar för kaninerna kvar.
Då jag måste bli av med dessa innan oktober är slut börjar det bli lite bråttom, och därför skänker jag bort dem.

De är i hyfsat skick, stora och rymliga.

Intresserad eller känner du någon som är det?
Säg till!

En trevlig lördag

Har ägnat dagen till att vara på IKEA, Biltema och sedan bara tagit det lugnt... L har skaffat en hel del saker till sin lägenhet, passar på när det finns tillgång till bil iom att hans mamma är här i helgen.

Ska till Biltema imorgon också, då med F. Köpa cykel bland annat =)

Är det förresten någon som har tips på dunderkurer mot hosta och halsont?

Lättnad

I onsdags upptäckte jag att min artlista över insekterna inte låg där jag trodde. Den låg inte på alternativa platsen, hemma, heller. PANIK!
Men- idag hittade jag den. Den låg i labbskåpet, vilken lättnad! Annars hade mycket jobb varit förgäves...

Det blev en halvdag idag, skönt. Nu är vi klara med veckans grupparbete. Det var jättehärligt väder för fältjobb idag, soligt och ganska varmt. Vi var i en ekdunge/gles skog så man märkte av det fina vädret också. Härligt!

Men ja, jag är ju inte frisk än så gissa om jag var trött sen? Sov några timmar när jag kom hem (till typ halv 8).
Nu sitter jag och kollar på filmen Monster till svärmor (tror jag den heter). Hysteriskt rolig hittills.
Blir hämtad om en halvtimme, så nu måste jag skynda mig att äta middag och byta om. Skönt att slippa gå till Lambo.

Vad gör ni i kväll?

Irritationsmoment

Mår bättre idag, så jag pallrade mig till skolan till 8,15, kommer till labbet och då är det helt tomt!
Vår grupp brukar mötas där och då innan vi ska ut i fält. Ringde och kollade, och då har de bestämt att inte ses förrän kl 9.
Suck! Jag känner mig inte såpass bra att jag uppskattar att vara i skolan en timme för tidigt. Men men, sitter och pysslar med lite annat under tiden.

Förhoppningsvis blir vi klara hyfsat tidigt idag. F ville åka till Tornby, får se om jag orkar.


Varför har jag inget badkar för?

Åh, vad skönt det vore att lägga sig i ett varmt bad en stund och försöka koppla av. Har ju dessutom så otroligt ont i nacken.

Det finns bara ett problem: Jag har inget badkar!

Jag har sagt, halvt på skämt, ett tag att jag vill ha en tvåa med balkong och badkar, kanske i ett område en bit härifrån.
Eller ja, en sån lägenhet är precis vad jag vill ha och vad som skulle vara lagom. Men det är inte tillräckligt motiverande för att jag ska orka flytta.

Jag trivs egentligen ganska bra i min lilla etta.


Jahapp

Det där med att bli frisk över natten gick inget vidare, jag mådde lika dåligt när jag vaknade.
Så det blev till att stanna hemma, har sovit nästan hela dagen och kollat på tv däremellan, något annat har jag inte haft ork med.
Trist att missa både inventering och fest men så kan det vara.

Lite klagande...

Feber, fryser, hostar, ont i hals och nacke och har jobbigt att andas. Som sagt, jag hatar att vara sjuk!

Blir bara sämre, hoppas verkligen jag mår bättre imorgon. Att behöva vara hemma under grupparbete i fält känns inte direkt bra.

För tillfället ligger jag och kollar på Law and order, men nu är det dags att värma värmekudden och sova.

Intressant läsning

Började läsa boken Skogsdynamik och artbevarande igår. Den verkar jätteintressant!
Den är rekommenderad som extra kurslitteratur och eftersom vi kände att det vore bra med mer kött på benen till praktikfallet beställde vi ju dem från biblioteket förra veckan. Här ska läsas!

Har börjat få DN nu också, samma dag som jag skrev att jag saknade den. Dock blir det nog så att jag läser gårdagens på morgonen, eftersom tidningen ligger i brevlådan tre trappor ner på morgonen. Så pigg är jag inte.

Ännu en lång dag. Det är kul, men uttröttande. Idag var det inventering av nyckelbiotoper- fika med ett gäng kompisar (fick tid över nämligen)- valberedningsmöte- utvärdering av nolle-p- plugga- handla. Hemifrån sisådär 13 timmar.

Jag känner att jag börjar bli sjuk, snorig, hostig, ont i halsen, stel i kroppen, känner mig febrig- you name it!
Hatar att vara sjuk och den här veckan när jag absolut inte har tid är det ännu värre. Måste ju som sagt vara ute i fält hela dagarna.

Använder sista krafterna nu till att fixa lunch och fika (socker är ett måste när man är ute i fält, har jag insett) tills imorgon. Sen ska jag bara slappa och sova.

MatNat är bäst på att häfva!

Kom tillbaka till skolan efter dagens exkursion lagom till kvalet i häfv-SM (skolmästerskap) skulle börja.
Jag var inte med själv, men åh, vad vår sektion är duktiga.

Av 4 klasser har "vi" båda finalplatserna i två, två av semiplatserna i en och den sista var vi inte med i.

Har i princip bara hunnit laga mat och äta sen jag kom hem, jag och L tjafsade om vem som skulle laga mat eftersom båda ville. Hehe, hör väl inte riktigt till vanligheterna.
Jag vann dock, blev enkelt men gott med ris, kassler, chilisås och lite färskost.

Godmorgon

Jag springer runt och äter frukost, lagar lunch och packar det sista för dagen. Eller ja, springer och springer. Jag har mer tid än vanligt så jag tar det ganska lugnt.
Jag saknar faktiskt min DN, den har inte börjat komma än (fick ju en prenumeration av mamma).

Blir exkursion idag, mötet ikväll blev inställt så sen är jag ledig =) Veckan kanske inte blir riktigt så stressig som jag trodde.

Stockholm i helgen?

Kom på idag att jag (pga andras dåliga planering) plötsligt fick helgen helt ledig.
Eller ja, jag har ett möte i Stockholm som det vore bra att gå på. Dessutom har jag inte varit hem-hemma på två månader.
Så jag kanske åker upp till Stockholm i helgen? Har lite att ta tag i där uppe, vi får se vad jag bestämmer mig för.

Nu har jag pluggat en hel del, löfte om massage när man är klar ökar motivationen =)
Ett tips för att plugga in glosor, latinska namn etc: Gör små lappar, skriv latinen (i mitt fall) och svenskt namn eller beskrivning på andra sidan. Perfekt sätt både att förhöra sig själv och varandra.

Nu ska jag läsa lite om nyckelbiotoper innan det är dags att sova. Gonatt!

Kursinfo och sektionsmöte

Även om jag har lite väl mycket som jag försöker hålla i huvudet samtidigt nu och mina mötesbokningar inför denna vecka och nästa blir lite smått förvirrade (flera personers kurser och fritidsintressen som ska passas in) så börjar jag få klarhet i vissa saker i alla fall.

Vi hade kursinformation nu i eftermiddags för nästa termin och masterutbildningen. Vissa frågetecken återstår (dvs hur jag själv ska göra), men jag har fått klarhet i hur allt går till och jag vet vad jag vill så det ska nog inte bli några större problem.

Kvällen har jag ägnat åt sektionsmöte, vilket gick riktigt snabbt och smidigt. Vi var väl klara på 1½-2 timmar vilket är betydligt kortare än vanligt.

Funderade på att åka och träna men jag har en del saker att fixa för Twinclub, så det blir till att sitta hemma och ordna det+ plugga+ sysselsätta mina sällskapssjuka monster ikväll.

Men först iväg och handla mat till redan nämnda monster, det glömde jag självklart på vägen hem.

Nyss var jag halvdöd...

Har varit seg, mått halvdåligt och halvdöd (dvs trött) hela förmiddagen. Har självständigt arbete på labb hela dagen idag. Har suttit och artbestämt mossor, inte det lättaste men jag tror att jag till slut fått lite kläm på det. Vi får väl se hur det går imorgon i fält.
Efter lite lunch och andra koppen kaffe för dagen piggnade jag på mig, både energi och motivation återvände. Ägnade lunchen åt att vara med på klassrepresentantutbildning och sen prata lite med dem.

Nu är jag hemma i fem minuter för att hämta lite saker jag glömde förut till sektionsmötet som är ikväll.

Den här veckan kommer jag inte ha mycket ledigt!

Det börjar bli kallt...

Satte precis på värmen för första gången i höst. Nu är jag mest sugen på en stor kopp te, men istället får det bli värmekudde och sängen.

(För nej, jag har fortfarande inte kommit i säng... Fastnade i en diskussion med lillebror).

Jag och min dygnsrytm

Halv 12 svarar jag på massa viktiga mail.
Nu, två timmar senare, svarar jag på frågor om valberedningen över msn.

Jag behöver vända tillbaka dygnet, och jag är uppenbarligen inte den enda. Men så brukar det ju vara, jag går och lägger mig sent, men kommer upp i tid oavsett.

En underbar helg

Den här helgen var nog precis vad jag behövde...
Festa är ju alltid roligt, speciellt när det var ett tag sedan man gjorde det ordentligt. Träffade massa roligt folk, antingen för första gången eller som man inte sett på länge.
Däremellan har jag bara sovit, slötittat på film och myst med pojkvännen. En härlig helg utan några måsten (och de få jag hade har jag förträngt, typ som att tvätta... Men men, ska nog hitta lite kläder imorgon med).

Nu ska jag strax sova. Borde ha gjort det för länge sen, men som sagt- jag har sovit en del i helgen.
Imorgon börjar en ny vecka, en fullspäckad sådan. Schemalagd 8-17 varje dag, sen möten iaf måndag, tisdag och onsdag eftermiddag/kväll. Därtill plugg och träning.

Fest-helg

Det har varit en riktig festhelg i helgen.
Födelsedagsfest och hg i fredags, fadderistfest i går. Full fart, nu är jag rätt seg...
Ligger och kollar på scrubs och myser med katten. Vi är kattvakter till mysiga Soya i helgen.


Sammanfattning av dagen

Dagens...

Humör: Glad!
Seriositetsnivå: Låg. Bland alla.
Citat:
Hatobjekt: Älgflugor. Hysteriskt äckliga.
Konstaterande: Mina gummistövlar läcker. Jag måste köpa nya.
Exkursion: Klassificering av sumpskogar. Kul och inte alltför svårt, lagom för en fredag.
Aha!: Saker sätter sig mycket bättre (dvs jag lär mig) än jag tror.
Clown: Hela klassen? F säger jag bara...
Träning: Gymmande. Musklerna är trötta nu, jag var jättestark idag!
Kvällshändelse: Frida på middag, sen födelsedagsfest, sen dans på hg. Ett häfvbesök däremellan?
Miss: Hann inte i tid till afron.
Middag: Jag fixar lax, Frida fixar kantarellstuvning. Mumma!

Nu har jag varit duktig!

Har handlat+lagat mat (inkl lunch tills imorgon), städat kaninburar och akvarium, dammsugit, diskat, gått ut med återvinnings-sopor, packat väskan inför imorgon och bakat kladdkaka.
Och innan dess bytt lakan och plockat undan överallt.

Nu känner jag mig ganska duktig, provsmakar kladdkakan och lite te och ska strax sova.
Jag lovade att baka tills imorgon att ha med på exkursionen, därav kladdkakan.

Allt känns så mycket bättre när man har det städat runt omkring sig. Lite mer ordning i livet.

Imorgon blir det en fullspäckad dag, och lördag också för den delen. Men det kommer bli hur kul som helst!

Bilderna kommer imorgon eller så, för nu är jag alldeles för trött. Gonatt!

Al Gore

http://thinkinggreen.se/

Hade jag haft tid och råd så hade jag jättegärna gått!

Dagens citat

"Mina magrutor har ramlat ner!"

Dagens citat kommer från F. Vi var nog alla ganska övertrötta idag...
Har varit ute i en jättefin urskog med massa klippor och gått igenom en del nya arter, framförallt mossor.
Kärlväxter och lavar är ganska lätt att se skillnad på, men mossor? Alla är gröna och växer på stenar och träd.
Okej, riktigt så illa är det väl kanske inte men det här var svårast hittills. Och jobbigaste dagen.

Ikväll är det operation städning som gäller, lägenheten ser ut som ett rejält bombnedslag vilket bara får mig att må dåligt. Har redan plockat undan, bäddat rent i sängen (kom aldrig så långt igår), borstat kaninerna (som fäller som tokar), diskat hälften och håller på att laga mat. Och packat upp lite väskor och packat inför imorgon. Heja mig!

Bilder från idag kommer självklart lite senare ikväll.

Jag har bestämt mig!

Sassa får stanna. Allt funkar så bra nu så det finns ingen anledning till att känna sig tvungen att sälja henne =)
Skönt att ha fattat ett beslut.

Jag fick alldeles för ont i huvudet i eftermiddags för att sitta och titta i ett mikroskåp i flera timmar, så istället satt jag och snackade om allt och ingenting en stund i skolan och gick sen hem till pojkvännen. Han är sjuk, så vi låg och kollade på lite film och sen var jag snäll och diskade och lagade mat innan jag stack iväg på träningen. Skippade sektionspuben.

Nu har jag precis kommit hem (inte många timmar man är hemma, inte) från boxen. Mitt knä protesterade lite och gjorde ont idag också, tror det är lite överansträngt eftersom jag rivstartade med träningen förra veckan. Egentligen är det ju bara träning som fungerar mot det, så jag fortsätter träna men tar det självklart lite lugnare om det gör ont.

Dags för en dusch, sen har jag projekt röja lägenhet framför mig! Att dammsuga blir det väl kanske lite sent för, men diska, bädda rent och laga lunch tills imorgon borde jag kunna göra i alla fall.

Childhood

World Childhood Foundation och Vattenfall AB har ett samarbete som heter Uppdrag barn.

Nu skänker vattenfall 20 kr till childhood för varje blogginlägg som länkar till
http://www.uppdragbarn.se/

Klart att jag är med, var det du också!

Telefontider

Varför finns det ställen som har telefontid en timme på vardags-förmiddagar. Enbart?

Jag börjar i princip alltid kl 8 på morgonen nu för tiden och jag kan ju knappast vara den enda, speciellt inte i deras målgrupp.

Hur som helst, i morse fick jag äntligen tid att ringa så nu är det avklarat.

Min dag hittills har annars bestått av två duggor och en fika. Nu blir det pluggande, sektionspub och träning, kommer hem rätt sent ikväll.

Vissa dagar går allt bättre än andra

Antar att de flesta av er känner igen detta?

Vissa dagar klarar man allt, man har flyt, är på gott humör och allt bara rullar på.
Andra dagar går det mesta emot en, allt kör ihop sig och det bara blir... fel.

Har suttit och pluggat och försökt svara på mail om vartannat. Att svara på mail gick faktiskt inget vidare (sånt som i vanliga fall aldrig går fel). Nu kände jag att jag bara blev irriterad, lät sur och inte visste vad jag egentligen ville få fram.
Då är det lika bra att skjuta upp det och svara på mailen imorgon bitti istället.

Pluggandet däremot, måste jag återgå till.

Är ensam ikväll också, tråkigt ju.

Planerade resor

Jag har ju skrivit förut om att jag och mamma planerar en cykelresa till Italien nästa sommar.
Nu har hon äntligen fått hem en katalog. Problemet- den är på tyska! Miss?

Men vi jobbar på den planeringen...

Kryssningen som jag och några kompisar tänkte göra i oktober blir nog senare, för oktober råkade bli väldigt fullbokat för oss alla. Istället blir det en helg i Oslo i oktober med släkten.

Perfekt höstsysselsättning

Innan jag sätter igång med pluggandet och lite annat som jag har att göra tänker jag ta det lugnt.
Jag har konstaterat förut att hösten är på väg men de senaste dagarna har det även märkts på temperaturen. Trots gott om kläder har jag frusit mest hela dagen.
I brevlådan idag låg en H&M- katalog så nu ska jag göra en kopp varm choklad och bädda ner mig under filten i soffan och mysa till det. Tyvärr är det ju lite för ljust för att tända ljus såhär dags.

Igår fick jag också något roligt i brevlådan!
Nämligen ett sött kort som berättade att jag fått en prenumeration på DN i tre månader av min snälla mamma. Tackar!

Tisdag

Förlåt för dålig uppdatering, datorn var inte på min sida igår och vägrade starta.
Vid närmre eftertanke ville det sig inte alls med maskiner igår, mobilen krånglade också. Idag har jag faktiskt inte testat.

Har varit ute i skogen på exkursion hela dagen, var sjukt trött redan innan och nu är jag både kall och trött. Ska försöka återfå lite krafter så får vi se om det blir träning sen. Och plugg, oavsett. Har två duggor (mindre prov) imorgon.Det har ju inte blivit så mycket bilder på Sassa hittills eftersom hon bott hos en kompis senaste året.
Men här är hon, häromdan på nya favoritplatsen (i mitt skrivbord... där datorn ska stå)

Lugn söndag

Det blev ingen shopping idag som jag hade planerat.

Istället ännu en lugn söndag (jag tycker om våra slappa söndagar, de behövs faktiskt). Jag sitter och kollar på tv, dricker kaffe och samlar krafter för att dammsuga och så småningom sticka iväg till gymmet.
Under tiden springer Sassa runt och utforskar vad som finns under mitt skrivbord? Spännande? Båda mina små monster fäller päls som jag vet inte vad just nu, så dammsugningen är välbehövlig!

Pratade lite löst om kinarestaurang ikväll, vore mysigt.

Ett tips

Somna inte med tusch-streck på armen.

Då blir både lakan och väggen färgade.

Drömtydare?

Godmorgon, sovit gott?

Usch, jag har drömt konstiga drömmar nästan hela natten. Om att mördare varit ute efter mis och att vi därför ska hitta de först. Och samtidigt ska inventera en kohage.

Kohagen kan jag förstå, man blir väl lite skadad av att plugga mycket.
Men varför drömmer jag så ofta om mördare?

Någon som kan tyda drömmar?

Vad är oddsen?

Skickar ett sms, får precis ett likadant tillbaka någon sekund efter (han hade alltså inte hunnit se mitt sms).
Med samma tanke bakom.

Slump? Eller känner vi varandra för bra?   

Myser runt själv hemma

Kanske inte direkt en typisk lördagkväll, men mysigt ändå.
Jag myser med en filt och te i soffan, fryser fortfarande lite. Hade hoppats på att det skulle börja någon bra film nu kl 9 men det ser inget vidare ut. Borde verkligen skaffa den där sladden så jag kan koppla in DVDn.
Imorgon blir det nog däremot lite annat shoppande...

Det får bli Beckl kl 22.10 (Tv 4+), får väl fortsätta plugga och slöa fram tills dess :p Är det helg så är det!

Vad gör man när...

...det finns alldeles för mycket lättöl kvar från nolle-p?

Jo, man samlar ihop sektionens häfvlag och häfver upp den, såklart!

Det är vad jag har varit iväg på de senaste timmarna, riktigt roligt även om häfvandet inte gick så bra för min del.
Det blev kallt, så jag gick lite tidigare medan många stannade kvar. Ölen lär ta slut, i alla fall.

Vad gör ni ikväll?

Ett förklarande mail

Haha, fick ett mail som innefattade en fråga om ett program (?) vid namn Latex. Med tillhörande Wikipedia-länk om jag inte skulle förstå :p (vilket jag inte gjorde heller).

Filmkvällen igår blev mysig, vi var bara 3 pers, såg på Dukes of Hazzard och Rocky Horror Picture show och åt lite choklad. Hade varit sugen på mörk choklad i flera dagar!
Första filmen var helt okej, andra var konstig och seg. Sen blev jag jättetrött under sista halvan av den också :p

Vi var hemma rätt tidigt och jag vaknade hyfsat tidigt. Har hunnit städa Ls kök nu på morgonen också!

Blir en ganska lugn helg för min del, men i eftermiddag ska jag iväg på nåt kul... Berättar sen! Kameran ska absolut med (eller, jag fotar ju för tillfället med mobilen).

Nu har jag dansat in helgen!

Efter en eftermiddag som mest bestod av att fördriva tid så var det skönt att släppa loss genom att dansa afro.
Ytterligare ett pass som tränar hela kroppen, hur kul som helst och man känner hur spänningar i musklerna försvinner. Däremot tränas en massa små muskler man knappt vet om att man har, framförallt i ryggen, så man brukar få en rejäl träningsvärk efter de första gångerna. Vi får väl se hur jag mår imorgon :p

Mitt lilla
missöde med kortet har löst sig, nu är det nya aktiverat som träningskort utan några som helst problem. Skönt!

Och jag fick som jag ville, det blir filmkväll i Lambo ikväll. Ska alldeles strax iväg.

Dagens fråga

Jag bloggar framför allt för min egen skull, från början för att skriva av mig och sen har det utvecklats lite därifrån.
Jag skriver om det som intresserar mig, och hoppas att andra gillar det.

Men oavsett så är jag nyfiken:

Vad för bloggar gillar du? Hur många följer du? Vad tycker du att en bra blogg ska innehålla?

Och dagens fundering är solklar: Varför börjar så många med just "Välkommen till min nya blogg"?
Fantasilöst eller självklar standard?
Ser jag en sån rubrik på "senaste inlägg" går jag i alla fall absolut inte in.

Nä, nu ska jag iväg och städa sektionsrum, sen blir det träning! Jag är rastlös som få.

Kaffekickad!

Har inte sovit bra alls inatt. Legat och vänt och vridit på mig, varit extremt rastlös i benen men i övrigt trött. När jag väl somnade sov jag väldigt oroligt, vaknade titt som tätt och drömde konstigt.

Är ändå oväntat pigg, och vi har varit effektiva även idag. Alla områdesbeskrivningar är i princip färdiga (i alla fall så mycket som vi kan göra idag). Vi behöver hjälp av en bok till konsekvensbeskrivningen men den är beställd och kommer tidigast måndag.

Humorn däremot är ganska låg, och jag är inne på andra koppen kaffe...

...och det kaffet gjorde att jag nu sitter med vad som känns som hjärtklappning, men piggare blev jag i alla fall! Och den är inte ens uppdrucken.

Men men, pigghet är perfekt, sitter nämligen med lite sektionsarbete och går igenom information till klassrepresentanter medan jag väntar på en kompis.

Fredag- snart helg

L gick och köpte glass igår, så ni kan ju gissa vad jag varvade pluggandet med igårkväll?
Ben & Jerrys (halfbaked är helt klart nya favoriten!), hells kitchen och sällskapssjuk kanin, såklart!

Det är redan fredag, tycker den här veckan gått hur fort som helst!
Skriva områdesbeskrivningar och träna är det enda jag har planerat idag. Knät känns i alla fall bättre så det borde vara lugnt.
Har ingen aning om vad som händer ikväll.
Känner för att ta det lugnt, men inte sitta hemma. Filmkväll, någon?

Vad har ni för planer för helgen?

Dagens Idol-avsnitt

Kollade på sista halvan ungefär medan jag lagade mat.

Vad tycker ni om tilltaget med guldbiljetten till Andreas? Rätt eller fel?

Han sjöng bra och vågade ju till slut, så jag tycker det är kul att han får en till chans. Vi får väl se om det går bättre, han hade ingen vidare utstrålning men förhoppningsvis ändrar det sig. Hoppas att han vågar nästa gång!

Nu är det plugg som gäller för mig, latinska namn...

Hösten är här...

...och jag har beviset!Lite andra bilder...

Kolla vilken bjässe! Ganska respektingivande...
Vi höll oss i tryggheten på andra sidan stängslet


Den här bilden tog jag förra veckan eller så, inte så speciell men jag tycket om den.


Och kolla vilken tuff fjäril! Också från förra veckan, välkamouflerad bland lavarna på en stor ek.

Nu ska jag ta och laga mat. Sen middag idag, men har inte varit hungrig alls.
Det blivit någon variant av tacos på det jag har hemma.

Träning mot stress

När jag börjar känna mig stressad, lite smådeppig och oengagerad så är träning det som hjälper absolut bäst!

Man fokuserar helt på träningen i en dryg timma, och träningen får stresshormonerna att försvinna. Dessutom får man lättare att sova och det är ett jättebra sätt att avreagera sig på (framförallt boxen). Vid hård träning (hård för ens egen nivå) får man dessutom en liten kick av att inse hur mycket man egentligen klarar när man pushar sig själv.
Helt underbart!

Nu i efterhand kan man ju fråga sig varför jag inte tränade ordentligt när jag mådde som sämst i gymnasiet. Men men, man lär så länge man lever.

Skönt att vara hemma tidigt

Vi har varit effektiva med vårt praktikfallsarbete!
Flygbilds/karttolkning igår och inventera drygt hälften av områdena, och resten idag. Vid halv två åkte vi hem, hade hoppats på att vara klara i slutet av veckan. Skönt att för en gångs skull sluta tidigt.
Imorgon blir nog också en kort dag, ska bara skriva lite om varje område.

Blir nog till att vila knät resten av dagen, det verkar ha blivit lite överansträng av att hoppa över diken m.m. Gör ont, och det var länge sen (skadat för några år sedan).

Har fixat nytt LiU-kort nu i alla fall, så nu är det bara att aktivera det nya och hoppas att det funkar på gymmet också.

Inte alls bra

Hmm... Skulle uppdatera mitt LiU-kort på väg hem från träningen i automaten som äntligen fungerade (trodde jag ja).
Det gick inte så bra...

Kortet fastnade, så nu måste jag gå och fixa ett nytt imorgon. Tack och lov för att de har öppet länge.
Sen lär jag behöva prata med både Campushallen och Midgård (dataföreningen) så de ändrar så jag kommer in med nya kortet.

Jaja, jag hade i alla fall behövt ordna ett nytt kort. Nu är det bara att hoppas på att de kan hjälpa mig imorgon.

Kortet är studentleg, behövs för att komma in på kravaller, andra studentställen, i skolan, i datasalarna och fungerar som gymkort och lånekort till biblioteket. Yay.

En rolig felringning

Fick just ett telefonsamtal, som egentligen var en felringning.
Det komiska var att det var en gammal kompis som jag gick i samma klass som i gymnasiet (och mellanstadiet också för den delen).
Vi har setts på lite fester och så sen vi slutade, men det var länge sen vi hördes. Lite kul.

Träningvärk!

Jag hade träningsvärk redan igår, men den blir alltid värre dag två.
När jag vaknade för någon timme sen var jag rejält stel så jag knappt kunde gå ordentligt. Aj!

Ska träna ikväll igen, får hoppas att det går bra trots träningsvärken.

Oväntat besök

Häromkvällen hade jag oväntat besök. Hittade besökaren på golvet rätt som det var och har fortfarande ingen aning om hur h*n kom dit.En 5-10 cm lång skogsödla!

Jag har ingenting emot ödlor, tvärtom, men när vilda sådana oväntat är inne i lägenheten kändes det inte helt fräscht... Letade igenom hela lägenheten efter fler (som tur var hittade jag inga) och för att förstå hur den egentligen kunnat ta sig in.
Jag bor på fjärde våningen och har fortfarande inte hittat någon förklaring jag tycker håller.
Kan den ha klättrat på väggen och in genom fönstret kanske?

Inventering, möte och barbastell

Har varit ute hela dagen och gått igenom förra veckans inventeringar. Det gick bra, har idag sett mycket gammalt, lite nytt och några spännande hotade djurarter.

Sen direkt från exkursion till möte med utbildningsutskottet. Vårt första möte, intressant sådant.

Nu har jag lite att pyssla med resten av kvällen: Städa, tvätta, plugga, SnOrdfa, skriva stadgar...

Och förresten, svaret på frågan nedan:
En barbastell är en slags fladdermus.

Box!

Att träna igår var helt underbart. Jobbigt, svettigt men kul.
Jag var helt slut efteråt, lite träningsvärk idag, men det är bara härligt. Hade inte tränat på alldeles för länge.

Box är verkligen kombination av kondition, styrka och man tränar hela kroppen. Klart värt att testa! Dessutom en kick för humöret.

Att det sen händer lite saker som gör att humöret sjunker betydligt är en annan sak...

Jag ska ut i fält hela dagen och sen har jag UU-möte, så vi får se när jag är hemma igen.

Förresten, passa på att gissa på barbastellen i inlägget nedan, så kommer svaret lite senare.  

Barbastell?

Haft föreläsning hela förmiddagen, gått igenom lite lagstiftning, EU-direktiv etc om skyddad natur. Intressant och nyttigt!

Sedan lunchmöte om rekrytering, och sen gruppmöte för praktikfallet på kursen. Spännande alltihop, men jag har fullt upp och är lite stressad för att jag missar möten senare i veckan pga att jag är schemalagd samtidigt.

Dagen fortsätter lika späckad: Nyckla insekter, fika scones hos en klasskompis, träna.

Vet ni förresten vad en barbastell är för något?
Ledtråd: Ett däggdjur

En liten bit längre, dag för dag

Kaninerna har gjort sig hemmastadda och visar tydligt att det är uppskattat när matte kommer hem.

Tuffe busar som sagt runt som vanligt, medan Sassa aldrig bott inne tidigare. Men hon anpassar sig mer och mer.
I buren är hon sig själv, framåt och orädd. Hon är mer skeptisk till att springa lös på golvet.
För varje dag tar hon sig en liten, liten bit längre. Nu har hon säkert rört sig över 3-4 meter av lägenheten :p
Golven är fortfarande läskiga även om hon inte riktigt ser ut som bambi på hal is längre. Igårkväll kom hon på att man kan hoppa mellan mattorna istället för att gå på golvet.
Synd för henne bara att jag inte har jättemycket eller stora mattor.
Hennes små "promenader" slutar alltid snart framför Tuffes bur där hon står och flirtar. Måste komma på ett sätt att täcka för lite så de inte behöver bli så fixerade vid varandra så fort hon är ute. När hon är i buren ser de inte varandra och då går allt bra.
Sassa skulle ju säljas, men allt går så bra nu så vi får se hur det blir med den saken...


Tuffe

Artikeltips på dn.se

Fick ett intressant artikeltips på dn.se av min mamma.
Jag tänker ibland att jag ska äta mindre kött, men det blir ganska sällan av. Men en gång i veckan känns väl inte så farligt? Det ska jag satsa på!

Att producera kött kräver mycket mer energi än att producera motsvarande mängd säd eller annan vegetabilisk föda. Därför är det ett bra miljöval att äta mer vegetariskt. Det är dessutom ofta lättare att få tag på sådant ekologiskt!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=825201&maNo=-1

Lite smått och gott

Har inte blivit något bloggande idag, tråkigt men jag har varit ganska slö och inte hemma heller för den delen. Sovit länge och bara slappat och kollat på film.

Loggade precis in på msn, så har någon addat mig. La till personen som direkt börjar prata om att åh, han är så kåt osv...
Var får sånna människor ens adress ifrån egentligen?
Nåja, blockerade och tog bort direkt förstås.

Hade jättekul igår i alla fall! Förfest/födelsedagsfest/inflyttningsfest, inte så mycket människor (det fanns alldeles för många förfester igår...) men trevligt med de som var där. Lite twister, mycket prat och en del "jag har aldrig..." Som för övrigt är dumt att göra med ex och pojkvän närvarande, har jag lärt mig. De gaddar lätt ihop sig mot en :p
Strax innan 12 gav vi oss iväg till nästa förfest. Hade ett samtal med en vän på väg dit som gjorde att humöret (och självkänslan...) skönk en del. Ser väl lite klarare på det idag, det är ingen fara men vissa saker är inte alltid roliga att höra...
Hur som helst, en sväng till inflyttningsfest nr 2. Det var trevligt men eftersom klockan tickade gav vi oss ganska snart iväg till kravallen. Kul folk, bättre musik än förra veckan osv men humöret var som sagt inte på topp. Hade dock trevligt i alla fall.

Imorgon blir det äntligen box! Ska bli skönt att träna igen, känner på humöret att det behövs också.
Blir en dag i skolan imorgon (enda den här veckan, sen är det bara fältarbete). Skönt att variera.


Tårtan som vi gjorde igår. Det blev en barn-tårta :p Passande till 21-årsdag?


Nya tvålfatet, köpt igår på Store. Passar mitt röda tema som är på G i badrummet!

Nu är ett steg taget när det gäller mina funderingar... Vi får se hur det slutar men det känns som ett ganska bra beslut.


Party party!

Nu är det dags att packa väskan och röra sig mot Frida.

Vi ska baka tårta, fixa iordning oss, äta middag och förfesta lite. Sen är det förfest/inflyttningsfest/födelsedagsfest och sen kravall.

Ska bli skitkul, jag är riktigt peppad idag faktiskt.

Ha en bra kväll! (för det tänker jag ha)

Dejtingprogram

Sitter och kollar på "Girl meets cowboy" med väldigt blandade känslor.

Första tanken som dyker upp är: Hur kommer det sig att alla (eller nästan alla) faktiskt blir kära i killen? De kommer till ett program, aldrig träffat honom och faller direkt? Samma sak om det är killar såklart. Eller är det bara tävlingen, och resten är spel?

Här är det dessutom två bästa vänner (tre från början) kvar och tävlar. En kille skulle aldrig få komma emellan mig och mina vänner, men om jag skulle våga åka iväg på en sån tävling med mina bästa vänner är jag tveksam till.
Varför riskera vänskapen?

Mina närmsta vänner och jag har oftast ganska olika smak. När det gäller många saker, bland annat killar. Oftast. Men problemet har uppstått, men det har ordnat sig. Varför söka upp de problemen?

Ah, jag vet inte... Nu blev det mest svammel och funderingar av det här inlägget...

Shopping och utbildning

Blev en snabb sväng på stan i förmiddags, men fick med mig en del hem som jag är nöjd med!
En tvålkopp, presentpapper och ett te som luktar jättegott till mig. Teet ska jag provsmaka alldeles strax.
Och så födelsedagspresenter till Linus, men det kan jag inte avslöja nu :p

Sen blev det raka vägen till universitetet för en kort utbildning i LiUs organisation. Bra att ha med sig, men jag vet inte hur mycket det egentligen gav. Vi blev bjudna på smörgåstårta också =)


Lördagmorgon

Hmm... att vakna halv nio en lördagmorgon är inte helt likt mig. Det borde ju betyda att jag äntligen är utvilad, eller hur? Hoppas det!

Hade tänkt ta en morgonpromenad innan jag börjar städa, men det regnar massa ute så den får nog vänta... Blir stan om ett par timmar och tänkte få lite gjort innan dess.

Har legat och kollar på saltkråkan sen jag vaknade- nostalgi! Älskar den fortfarande.

Vad har ni för planer idag?

Det går för fort...

Haha, det går verkligen alldeles för fort att vänja sig vid att inte vara ensam... Jag blir ju så lätt uttråkad.

Men jag orkade inte gå iväg ikväll. Så det blev en ensam eftermiddag och kväll hemma. Skönt det också, men sällskap är mysigt.

Såhär blev det!

Har ju glömt bort att visa hur det blev med kaninburarna på plats...
Såhär ser det ut! Helt ok tycker jag, eller vad säger ni?Hittade en underbar logik nyss:
"Vad gör man när man kommer hem tidigare än väntat och hittar flickvännen naken i sängen med ett gäng fullständiga främlingar? Självklart går man tillbaka till plugget och startar en studentförening med allt annat än studier i fokus."

Text om filmen Old school som går på kanal 5 just nu. Texten är från
tv.nu

Ett udda telefonsamtal?

När telefonen ringde för en liten stund sedan för att få in mig till stan sa jag som sagt nej. Jag ska vara hemma och göra ingenting hela kvällen. Fredagskväll, javisst, men jag behöver ta det lugnt efter de senaste veckorna.

Nej, jag stannar hemma.
Neej, varför då?
Jag orkar inte, jag tänker sitta och sura istället.
Varför är du sur och grinig?
Jag vet inte. Jag bara är det. Är väl trött.
Säkert att det inte är nåt?
Ja, jag bara känner för att sura.

Jag har oftast fullt upp och är för det mesta glad och social. Kanske är det just därför som jag ibland bara känner för att vara ensam och sura lite? Jag vet inte, men ibland kan sånt vara rätt skönt... Sålänge det inte går ut över andra så.  

Det öser ner...

Plötsligt ösregnar det, omväxlat med strålande sol. Snacka om att vi haft tur med vädret när vi varit ute senaste dagarna!

En sak är i alla fall säker; jag stannar hemma idag, med djuren, en kopp te och lite choklad. Linus får klara sig utan mig i stan :p  
Jag är inte jättefrestad att gå ut i det här vädret. Tar stan imorgon istället.

Födelsedagspresenter...

Äntligen helg! Grupparbetet är färdigt, de senaste dagarna har vi inventerat 7 områden. Det har varit rätt härligt att vara ute hela dagarna, även om man blir trött av det.

Har verkligen inte haft tid att blogga senaste dagarna, igår var jag ute hela dagen, sen hade jag lite att fixa i skolan och sen häfvträning. Imorse försov jag mig, eller ja. Jag vaknade i tid för att möta gruppen när jag skulle, men det blev lite stressigt på morgonen.

Ska in till stan idag eller imorgon, lite beroende på när jag känner för det. En sväng till systemet för festen imorgon, och så fyller L år på söndag så jag ska köpa present till honom. Har en del idéer men varför ska det alltid vara så bra att komma på de där klockrena presenterna man gärna vill ge? Speciellt till pojkvän tycker jag...

Kaninerna börjar vänja sig vid att vara inne, härjar runt och tigger uppmärksamhet. Själv ska jag ta det lite lugnt, mysa med mina små monster framför tv:n.

De senaste dagarna i bilder

Några bilder från tisdag och onsdag. Håll till godo!


En av många maffiga ekar i närheten av Bjärka Säby


Skalbaggslarv


Vikväggen bakom vårt bord på kalasmottagningen (här står den lutad dock).


Lihkören på scen. Visst är de fina? (I Kårallen, inte på Kalas)


Någon lav (som vi inte artbestämde) med röda apotecier?Men vad är det här?

Jag hade ju precis blivit frisk... Nu känner jag mig inte alls bra, rejält förkyld, känner mig febrig och illamående.
Ska bädda rent i sängen och gå och sova... Måste upp och ut imorgon även om jag nog skulle må bäst av att vara hemma och se till att bli frisk.

Jag läste en artikel i tidningen Extra Östergötland idag om att det har byggts lägenheter i Nationernas hus mitt inne i stan. Nybyggda och på bilder och beskrivning lät det jättebra. Nackdelen är väl att det låter en del, precis vid stora "festgatan".
Hyran var inte mycket högre än där jag bor nu, men det kan hända att det är 12-månadershyra i och för sig (jag betalar bara hyra 10 månader om året).
Inte för att jag tänker flytta nu, men lite kul tyckte jag det var. Lät absolut inte helt fel.

"Men då måste ju vi fått MVG!"

Haha, Johanna är så klockren ibland. Sitter och pratar på msn. Jag har sovit en stund nu på kvällen, mår som sagt inte jättebra...

Jenny säger: jag drömde just om dig. Och att du hade en pyttliten chihuaua som såg ut som en skalbagge
Jenny säger: och att vår kurs gick ut på att dansa, hoppa med kaniner och gå ut med hundar
Jenny säger: men jag drömde iaf inte om lavar eller kor
Johanna säger: hahahaha vi måste ha fått MVG

Tja, vi har hållt på en hel del med kaninhoppning tidigare (har dock slutat nu sen några år tillbaka) och hundpromenaderna blir lätt ganska långa (några timmar sådär).
Men Johanna har inte en liten chihuaua som ser ut som en skalbagge, hon har en jättefin bordercollie vid namn Mira.Och det är inte vad min kurs handlar om heller. Under sådana här intensiva kurser drömmer man annars lätt om vad det är man ska lära sig (typ, lavar...)

Beslutsångest

Tid, engagemang, avstånd och irritation gör att jag, trots ett stort intresse, tvekar.

Vet inte hur jag ska göra, börjar dessutom känna mig småyr och illamående så nu ska jag försöka få i mig nåt att äta och sen vila ett tag. Fundera och skicka de sista mailen kan jag göra senare.

Onsdag

Idag har vi påbörjat kursens första grupparbete. Med hjälp av flygbilder och kartor valde vi ut 7 områden att inventera. Två st har vi klarat av idag, vi har ytterligare två dagar att göra resten.
Det här är något jag absolut kan tänka mig att jobba med i framtiden, och dessutom är det kul att känna att man kan en hel del och vet vad man håller på med, även om det är en del kvar att lära sig. Har fått reda på att kursen jag läser nu dessutom har väldigt bra rykte hos vissa arbetsgivare.

Skulle ju till kalasmottagningen idag men efter att ha fått reda på att jag inte behövdes för att hjälpa till med styrets bord så orkade jag inte ta mig dit bara för skojs skull... Jag är helt slut och behöver lite tid för att ta hand om djuren, pyssla hemma, ordna matlådor, fixa en del sektionsarbete och vila upp mig.

Kom just hem och precis när jag kommit innanför dörren kom jag på att jag borde handlat lite till frukost imorgon. Då var det skönt att upptäcka att det redan var handlat och klart =) Så nu är jag väldigt tacksam flickvän som ska försöka få tillbaka lite energi...

En resumé av gårdagen

Jag hade fullt upp hela dan igår och när jag kom hem ville inte bloggen fungera. Men här kommer en reumé av gårdagen:

Hade exkursion hela dan, på förmiddagen i ett jättefint område i närheten av Bjärka Säby. Med gamla ekar, lador och dovhjortshägn.
Strax efter jag kom tillbaka till skolan åkte jag till Cloetta center för att ställa iordning sektionsstyrelsens bord på Kalasmässan som är idag. Det blev jättefint! (vi har 15-års kalas på kalas).
Tillbaka till skolan för att lämna bilen, och dit kom vi precis när Lihkören (en av universitetets manskörer) skulle börja sin konsert. Så vi stannade kvar en timma till, de är så duktiga! Vissa låtar ryser man nästan när de sjunger... Idag åker de till Kroatien, så lycka till!

Bilder kommer, men just nu har jag lite bråttom.

Det galnaste du gjort?

Har precis sett på Outsiders om personer som slår rekord i de konstigaste saker; lyfta kändisar, lyftas 60 m upp i luften med krokar i huden, akrobatik på en bil som kör på två hjul...
Helt sjukt, nu en kvällsfråga inspirerad av detta och ett program jag såg på MTV tidigare...

Vad är det galnaste du någonsin gjort?

Bilder


Här kommer lite bilder från idag. Tyvärr blev bilderna när vi slog med lie inte vidare bra.


Eftersom vi håller på med ängs- och hagmarker är vi mycket i kohagar


En tuff oxtungesvamp, med jätteläskig konsistens.


En rolig fjärilslarv

Jag är en skogsmulle!

Nu är jag äntligen hemma efter en härlig (men jobbig) dag!

Fint väder, att ligga och vila i solen vid lunch var ju absolut inte fel...

I förmiddags inventerade vi två hagar gruppvis på egen hand, det gick rätt bra faktiskt. På eftermiddagen slåttrade vi, dvs slog en äng med lie. Krattade och flyttade bort allt slaget också. Jobbigt och jag kommer ha en grym träningsvärk i ryggen imorgon, men det var rätt kul.
Nu är jag helt slut, pga det och ryggen som gör ont (av samma anledning) ställde jag in boxen idag. Jag känner mig frisk iaf, men eftersom jag inte hunnit träna på senaste tiden är det lika bra att ta det liiite lugnt i alla fall.

På eftermiddagen kom även personen från länsstyrelsen som ska bedöma våra grupparbetet i slutet av kursen.
Han berättade om sitt jobb och hjälpte till att slå. Han sa också att vi var både snabba och bra på att slå, och det av någon anledning brukar höra ihop med ifall grupparbetena blir bra eller inte, så vi får väl se =p
"Visa upp sig lite för ev. blivande arbetsgivare", som vår lärare sa. Inte mig emot, han verkade ha riktigt roligt jobb.

Det är mycket fältjobb den här kursen, och jag trivs jättebra med det! Jag är nog en riktig liten skogsmulle...

Om datorn känner för att samarbeta med mig idag också så hoppas jag på att kunna lägga in lite bilder från dagen senare.

När jag nu loggade in såg jag att blogg.se fått helt nytt utseende, snyggt! Verkar som ett kul upplägg också, som jag ska sätta mig in i lite senare.

Första september

Första dagen i den första höstmånaden. Det börjar kännas att sommaren är över och det börjar bli höst.
Och hösten... visst kan den vara mysigt, träden ändrar färg, man kan sitta inne och mysa med ljus. Sålänge det inte blir regnigt och jättemörkt är jag ganska nöjd. Jag behöver verkligen solljus för att må bra.

Jag har fältarbete hela veckan nu, så mycket sittande inomhus på föreläsningar eller labb blir det verkligen inte.

Dagens fundering

Haha, en liten fundering såhär på kvällen...

Hur ser man om en mögelost är möglig?

Alltså... förutom det möglet som ska vara där.
Någon som vet?

Sovdags för mig nu. Natti natti