Ny design

Lite småändringar kvar att fixa, men vad tycks?

Äntligen!

Äntligen är kaninerna hemma i lägenheten. Det har varit jättetomt utan Tuffe, och nu är även Sassa här. Vi får se hur det går med två kaniner i en etta... (Tanken är ju som sagt att Sassa ska säljas, men vi får se hur det blir med den saken).
Köpte en ny kaninbur idag så att jag kunde ta hem båda två. Det var ett år sedan jag hade alla kaniner hemma och det är så mycket smidigare och skönare.
Burarna står på varandra och matchar bra, så det blev ganska snyggt.

Annars blev det en ganska trevligt och effektiv dag, trots allt.
Fikade kanelkakor och vit chokladkaka hemma hos Frida med Maria, Linus och mamma. Satt där och snackade skit, kollade på tv m.m. några timmar. Trevligt och tack för goda kakor tjejer!
Sen fick vi lite bråttom iväg, för vi kom på att det vore bra att köpa en bur (lite impuls, ja). Sagt och gjort!

David, som jag bodde med fram till för drygt ett år sedan, ska snart flytta och jag har haft lite saker kvar där (förutom kaninerna). Idag har vi flyttat över köksbord+ stolar till mitt förråd, och tagit hem lite småsaker.
Mamma tog hem en del av utemöblerna också (fick inte med sig hela bordet).
Kvar är bordet och kaninburarna. (Intresserad av utebur? Hojta till!)

Blev en "ensam-hemma-kväll" ikväll, mamma har just åkt och jag tackade nej till filmkväll. Ska istället diska, dammsuga och plugga lite. Vem vet, jag kanske äntligen får för mig att flytta datorn till rätt ställe också? Den står fortfarande på golvet...

Jag vill träna!

Nu är nolle-p officiellt över och livet återgår till det normala. Äntligen får jag lite mer tid och kommer ha tid att träna.
Marie (som jag brukar träna med) har avslöjats ur sin roll som fadderist så hon kan också träna utan problem.
Med andra ord lär vi vara rätt taggade inför boxen imorgon, det finns bara ett problem...
Jag är sjuk!
Irriterande småförkyld, tillräckligt för att jag inte borde träna och för att det ska vara lite småjobbigt, men inte mer än så. Jag har sån träningsabstinens, jag vill jag vill jag vill =p

Nåja, vi får se hur jag mår imorgon...

Toastande och nollesits

Åh, vad roligt det var igår!
Toastandet gick bra, och det var väldigt roligt också. Fick massa kommentarer sen om att vi hade varit duktiga så jag hoppas det stämmer =)
Sittningen var kul i övrigt också, precis som eftersläppet. Inte speciellt bra musik på dansgolvet dock, tyvärr.

Det är tradition att spela "stad i ljus" i slutet av varje fest. Från början känns låten seg men man lär sig snart att älska den, hela dansgolvet står ibland i en ring och alla sjunger. Helt underbart.
Igår dansade vi med några killar som inte hade en aning om vad det var för låt, aldrig hade hört den och inte kunde förstå varför alla reagerade som de gjorde på den. Lite kul.

Känner mig lite småseg idag, sitter och kollar på nån film och väntar på att Linus ska vakna.
Om några timmar ska jag till en kompis och fika, och så kommer min mamma också. Trevligt trevligt.

Nervositet?

Håller på att göra mig iordning för att om en liten stund sticka iväg till sittningen.
Börjar faktiskt bli lite smånervös. Har konstigt nog inte varit det tidigare, men det är bara bra.
Det blir ju första gången jag är toastmaster, och det är den första finsittningen för de nya studenter (som blir ettor istället för Nollan ikväll).
Ska i alla fall bli hur kul som helst, önska mig lycka till!

Härifrån till heligheten

Ja, det var namnet på kvällens (årets) spex.
Hur kul som helst, speciellt andra delen. Duktiga skådespelare som fick improvisera massor!

Spex är ju en ganska speciell form av teater/musikal. Publiken är delaktig genom att ropa "omstart", "på tyska", "baklänges" m.m.
Kommer definitivt gå igen när det nya spexet har premiär i februari.

Nu ska vi sätta oss i soffan, äta lite chips och kolla på "Serial mom". Det roligaste som verkar gå på tv, hoppas den är bra.

Helg! =)

Äntligen helg- jag är helt slut. Har visserligen en hel del planerat och måste plugga lite, men ska i alla fall försöka sova lite och bli frisk.

Ska strax börja med god fredagsmiddag här hemma: Kassler under chilitäcke. Hade lite grädde att ta slut på.

Damp ner lite reklam i brevlådan idag- hittade en bra och billig cykel jag ska försöka köpa så snart som möjligt tror jag =)
Visst, promenera funkar ju men det tar sån tid! Föredrar att cykla när jag ska någonstans, promenader tar jag gärna i alla fall i lite roligare miljöer.

Spex ikväll

Ikväll ska jag på spex för första gången!
Det har aldrig blivit av tidigare, men verkar jätteroligt. Jag har dessutom två klasskompisar som är med så jag har fått "bakläxa". Så ikväll blir det nolleföreställning för mig och Linus, ska bli jätteroligt!

Sen ska jag sova... i en evighet eller två. Känner mig varken pigg eller frisk för fem öre.

Vad har ni för planer idag?


Det funkar!

Jag ställde samma fråga som i förra inlägget, även på ett akvarieforum. Fick där svaret att det bör funka med akvarium på byrån. Så det får nog bli en sån så småningom! Glad jag blev =)

Hade föreläsning 8-14 idag (förutom lunch och fikarast). Jätteintressant sådan som band ihop flera olika ämnen, naturvården genom historien osv. Kändes verkligen relevant.
På eftermiddagen klassificerade vi en del växter och fick även kort spontant besök från en fd student som startat eget företag. Och läraren berättade om masterutbildningen också. Känns verkligen som att vi kommit en bra bit på utbildningen (vilket vi ju har också), det blir mer på riktigt och i vår kan jag faktiskt ta kandidatexamen!
Jag ska dock hur som helst fortsätta med master, troligen här i Linköping.

Nu är tvätten klar, allt färdigplanerat för sittningen på lördag, mail skickade, plugg gjort osv. Dags för en kvällspromenad och sen sova =)

Möbel- och akvariefunderingar

Fullt upp idag! Har precis ätit pannkakor till middag, kom hem för en stund sedan efter en sväng i stan och Tornby.
Har köpt nytt till akvariet, 20 neontetror efter lite om och men. De var ju slut i måndags, de fick in nya igår och idag var de slut igen! Blev lite lagom irriterad så jag gick och köpte lite dyrare på en annan djuraffär i närheten. Nu är de i alla fall i akvariet och det kommer nog se jättefint ut!

Var på IKEA också och kollade lite. Jag vill ha en byrå att ha akvariet på istället för bokhyllan det står i nu. Har fastnat för deras Malm, snygg, funktionell, lagom stor och ser tålig ut. Dessutom till ett hyfsat bra pris.
Frågade om de trodde den skulle hålla för akvariet men fick svaret att deras möbler inte är gjorda för det och att det inte var att rekommendera, allt hon kunde säga.
Visst, jag förstår att de inte kan säga nåt om de inte är säkra, men det kändes lite som ett bakslag. Tror dock att den skulle hålla, så nu kan jag inte riktigt bestämma mig för hur jag ska göra.

Någon som haft akvarium på byrån Malm från Ikea? Hur har det gått?

Mitt hår- ett skatbo

Haha, gick och la mig med blött hår igår och när jag vaknade för någon timme sen stod det- bokstavligt talat- åt absolut alla håll och kanter.

Jag skrev för ett tag sedan om att jag var sugen på att prova på balsammetoden på www.lockig.se
Det gjorde jag, och det funkar bra... Håret är mycket friskare och jag insåg idag att det är mycket lättare att reda ut.
Om jag stylar det kan mitt hår dessutom bli hur lockigt som helst.

Fullspäckad dag idag med föreläsning, möte, labb, Tornby och städning.

Ganska duktigt

Nu känner jag mig ganska duktigt...
Städat badrum (inkl. rensat avloppet- blä!), diskat, tvättat två maskiner... Det kanske väger upp att jag inte fick så mycket gjort med insekterna tidigare idag?

Har en fullspäckad dag imorgon också, så nu ska jag hämta sista tvätten, ta en dusch, dricka te framför SATC och sen soooova.

Natti natti

Cykelresa i Italien

Som jag skrev häromdagen (igår?) så planerar jag och mamma att åka till Italien nästa sommar. Där är det en veckas (ungefär) cykelsemester som gäller, och självklart en hel del turistande också.

Nu undrar jag därför, är det någon som varit på cykelsemester i Italien?
Några tips till oss?

Det luktar gott...

...och det smakade lika gott!

Kycklingbitar, bacon och kokt morot i creme fraiche tomat/basilika. Serveras med ris och tomat vid sidan av.

Nu är jag rejält mätt och har dessutom fått ett par matlådor för första gången på länge. Välbehövt!

Men mina matlådor verkar fått fnatt... Går knappt att sätta på locket på dem ordentligt, varför? =(

Minigolf i regn

Kom nyligen hem efter att ha spelat minigolf med GudFadderiet och några från min nollegrupp. Tyvärr regnade det, men det var trevligt i alla fall!

Laga mat, tvätta, städa och planera inför helgen står på schemat nu. Och ringa hemhem.

Långlunch och kriminalvård

Fyra timmars föreläsning som handlade om vikten av att bevara den biologiska mångfalden. Intressant, men inte så mycket nytt utom några exempel. Den avslutades sedan med lite om indikatorarter.

Sen har jag haft en ganska lång och lugn lunch... Ätit, köpt biljetter, pratat med lite kompisar, hjälpt en kompis att kolla upp lite grejer, druckit kaffe, läst tidningen. Nu ska jag alldeles strax sätta mig och nyckla de insekter jag har kvar, så att jag blir klar med insektssamlingen den här veckan hoppas jag.

Jag läste en liten notis i tidningen om en fången/intagen på någon anstalt som beställt CD-skivor från internet. Första gången hade allt gått bra, han hade fått hjälp av personalen att hämta ut och betala etc.
Nästa gång gick det inte lika bra. De blev uthämtade, men sen kom man på att det inte ingick i deras arbetsuppgifter. Så nu får han inte betala sin räkning utan istället ska den gå till inkasso. Kul med en betalningsanmärkning som lätt kunnat undvikas.

Dagens att göra- lista

- Föreläsning 8-12
- Köpa spexbiljetter
- Köpa kurskompendium+ mappar m.m.
- Slutföra det mesta av arbetet på insektssamlingen
- Kolla annonser på kaninbur och cykel
- Aktivitet med min nollegrupp och fadderiet
- Tvätta
- Plugga lite arter

Kanindilemma

Jag saknar att ha kaninen inne riktigt mycket faktiskt. Det är så tomt och lugnt... Han brukar ju annars springa runt och hitta på hyss mest hela tiden.
Nu när jag börjar vara hemma mer igen och vädret verkar ha bestämt sig för att det ska bli höst börjar det bli dags också, att ta in mina små monster.
För jag har ju två, som båda två bor en bit härifrån. Sassa ska säljas är det tänkt, jag har inte plats för båda i min etta och nu kan jag inte ha kvar de där de bott senaste året mycket längre. Men om jag inte hittar ett hem snarast, så får jag lov att köpa en till innebur och flytta hit dem båda två. Så får vi se hur det blir sedan.

Så nu ska jag nog äta frukost och leta lite på blocket under tiden. Har 4-timmarsföreläsning med början kl 8.

Så blev det kvällen

Så trött, så trött...
Ska bara mata kaniner och spåna lite idéer inför lördag så ska jag sova sen.

Mitt humör igår blev förresten betydligt bättre efter en liten stund. En promenad och planerande inför cykelresan i Italien nästa sommar gjorde susen!


Gonatt

Läskigt

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=820630&maNo=-1

Jag tycker det är läskigt med issmältning och växthuseffekten.
Tänk er, vi ser redan nu relativt stora konsekvenser. De förutspådda är många gånger värre, och vi har säkerligen inte kunnat förutspå allt.

Det positiva är ju i alla fall att vi kan göra något för att minska det, även om vi förmodligen inte kan stoppa det.
Stänga av maskiner, släcka lampor i rum man inte använder, återvinna, handla ekologiskt, ta bussen/gå istället för att åka bil etc. Och det är bara några av sakerna man kan göra!

Registrering och en hel del planering

Yay! Äntligen är registreringen för höstterminen fixad. Skönt, då slipper jag oroa mig mer för att något blivit fel.

Insåg just att jag har en hel del att planera... Lite inför styrelsemöte på torsdag. En del inför sittningen på lördag, och lite inför kalasmottagningen nästa vecka.
Och nu börjar det ändå lugna ner sig...

Borde väl börja plugga lite redan nu också, är skönt att hänga med ordentligt från början. Insektssamlingen har jag tänkt göra klart imorgon, hittade exemplar från näst sista djurgruppen idag i alla fall =)

Burr

Har precis kommit hem efter heldags- exkursion. Har varit ute i en (eller rättare sagt två) kohagar, inventerat och gått igenom en hel del arter. Avslutade med att lägga lite rutor och ha tävling om vem som hittade flest arter och flest indikatorarter. Biologinördar javisst =p
Har fått gruppindelningarna nu också. Vi är 4 st i min grupp, ingen av dem är någon jag brukar umgås så mycket med (en känner jag inte ens) men det kan ju också vara positivt. Jobba med nya människor är ju alltid bra och dessutom kanske man lär känna blivande kompisar bättre också.
Sen en snabb sväng in på labb för att sätta det material vi samlat in under dagen i vatten (vi ska sortera det på torsdag).

Nu har jag tagit en varm dusch, sitter i mjukisbyxor och stickad tröja, gjort en kopp te och fixat lite mackor. Har tänkt slappa en stund innan det är dags att göra nytta (borde både laga mat, städa och tvätta. Får väl se hur mycket jag orkar). Känner att jag börjar bli sjuk också.

Min dator har återgått till sin roliga (eller inte!) vana att bara fungera när den själv känner för det. Jag vet att jag träffade några D-are (läser data) på festandet i helgen som lovade att hjälpa mig, vi får väl se :p
Mer senare förresten, om helgen. Den blev ganska lyckad...

Den värsta fienden är ibland en själv

Efter att ha läst ett blogginlägg av en svagt bekant började jag fundera...
Ibland så är man själv sin egen värsta fiende.
Jag har egentligen aldrig haft speciellt bra självförtroende, även om det stadigt blir bättre.
För två år flyttade jag från Stockholm till Linköping, drygt 20 mil, för att börja plugga. Den enda jag kände var dåvarande pojkvännen/sambon som började en annan utbildning. Sedan ett år bor jag själv.
Jag har bevisat mycket för mig själv under dessa två år faktiskt. Jag har fått massa nya vänner jag trivs bra med. Jag klarar av att bo själv med allt vad det innebär och klarar mig väldigt bra. Jag har en underbar pojkvän. Senaste åren, speciellt sedan i höstas, har jag tagit mig igenom svårigheter jag inte trodde jag skulle klara av. Hamnat djupare ner i en svacka än vad jag trodde var möjligt för min del, men har tagit mig upp. Jag lyckas ganska bra med pluggandet, och jag tar mig an projekt som jag klarar av.
Jag litar inte på så många, och det har nog ibland förstört för mig. Litar inte på all vänskap, och i vissa fall låter jag den aldrig gå djupare än så. I andra fall blir den mycket djupare och helt underbar.
Jag måste sluta tro att folk pratar skit bakom ryggen på mig, inte uppskattar mig etc. För de visar faktiskt att de gör det.
Jag vet att jag klarar av saker. Jag ska bara bevisa det både för mig själv och för alla andra.

Nu har jag tänt ljus i lägenheten, fixat en kopp te. Ska ta en bit kladdkaka och kolla på CSI innan det blir dags för en promenad till mina älskade monster kaninerna. Det blir snart dags att ta in dem hem hit till lägenheten, här är alldeles för tomt.
Jag är ensam en längre stund för första gången på många veckor. Det är ganska välbehövligt tror jag, men jag känner ångesten komma krypande lite smått. Inte ångest för att vara ensam, utan den oförklarliga. Ensam har jag inget emot att vara ibland.

Hmm... Blev ett långt, svamligt och ganska utlämnande inlägg. Aja, håll till godo.

Inte som planerat, men bra ändå

Har varit och storhandlat på Ica Maxi med Frida och Jenny. Skulle ju köpa akvariefiskar också men de var slut =(
De får in nya på onsdag, så vi får se om jag hinner dit då.

Sen skulle vi ju på bio på kårrullen, men dit hann vi inte... Så jag och Frida åkte hem hit och fixade crustader, ost och kladdkaka. Tyvärr var hon tvungen att dra så nu blev jag ensam. Får ta med kladdkakan på exkursionen imorgon =)

Vi ska på kryssning i oktober är tanken, och nu har vi äntligen börjat kolla upp lite i alla fall... Var lite osäkra på åldergränsen men den högsta var 21 så då är det ju lugnt.

Kursstart

Hade kursstart och en första föreläsning (om miljökonsekvensbeskrivningar) i kursen praktisk naturvård idag.
Det verkar vara en jätteintressant kurs, och nu börjar det bli mer "på riktigt" och inte längre lika teoretiskt.
I huvudsak går kursen ut på att inventera äng/hagmark samt skog, bedöma naturvärde och skriva miljökonsekvensbeskrivning för hur miljön skulle påverkas av ett vägbygge. Slutarbetet redovisas för länsstyrelsen (dock är det ett påhittat fall).
Till detta kommer en hel del artkunskap, men det är man ju van vid sedan i somras :p

Jag var hemma vid halv 2, efter lunchsamling och ett (misslyckat) försök att få tag på studievägledaren. Min registrering har fortfarande inte ordnat sig, men jag har fått pengar i alla fall. Skönt det!

Har precis städat akvariet och röjt lite i lägenheten, ska dammsuga och laga mat (för första gången på länge) innan jag och några kompisar ska iväg och handla. Ska handla mat och köpa lite ny fisk till akvariet, det ser lite tomt ut nu efter sommaren...

Senare ikväll blir det bio på kårrullen är tanken... Lät mysigt och lagom ansträngande. Det börjar kännas skönt att nolle-p går mot sitt slut, vi var ett gäng som struntade i overallen idag och gick normalt klädda för första gången på två veckor. Tänk vad man uppskattar konstiga saker ibland.

Lite dagens...

Dagens tanke: Tänk, vad allt blir mycket lättare med rätt inställning. Och gärna med ett leende på läpparna.
Man blir själv på bättre humör, folk runtomkring en blir glada, det blir lättare att plugga, att få folk att lyssna på en, att visa nya studenter till rätt sal...

Dagens citat: "Jag får inte in den, det bara sprutar".
Tyckte Frida var jättekul, vi stod och fyllde vattenballonger inne på en toalett.

Dagens bu: Det går fortfarande inte att registrera till terminen.

Dagens bä: Jag har lyckats plugga ganska bra idag, har nog en chans att klara tentan imorgon.

En fyndig rubrik

Jag hörde nyss på radio att bästa sättet att få saker sålda på internet är att skriva så att det är lätt att hitta, och fyndigt.
Radioprataren läste sedan upp en helt underbar annons om en säng, se om ni hittar den på blocket.

Lyckades ganska snabbt hitta förklaringen till mitt humör häromdagen:
- Blodsockerfall
- Har inte tränat på länge
- Trött

Men registreringen verkar ha löst sig och jag är på bra humör igen, även om jag fortfarande är stressad.

Igår hade vi styrets dag, vilket jag tror blev ganska lyckat. Vi fick gjort allt vi ville, åt dessutom god mat, gycklade, lekte och anordnade tipspromenad.
Sen var det häfvträning med våra duktiga Nollan som nästan, nästan slog GF i häfv- duell.

Idag har jag haft möten, konstant... Först med programplaneringsgruppen, sen faddermöte, sen lunchsamling med sektionen, sen planerings- och gyckelmöte.
Kan tyvärr inte säga så mycket om det sistnämnda mer än att det kommer bli väldigt, väldigt roligt.

Jag är less...

Det här var ingen bra dag...
Möten hela förmiddagen, lunchtävling och MatNat-vard. Så långt allt väl.

Sen en tenta jag inte hunnit plugga till. Alls.
Mina vänner övertalade mig att i alla fall skriva den, så det gjorde jag. Jag svarade på det mesta också, men jag tvivlar på att det är rätt. Har ju inte förväntat mig att klara den så jag blir ju inte besviken när jag får tillbaka den underkänd i alla fall.
Man måste faktiskt plugga för att förtjäna sina studieresultat på universitetet (jag som mest glidit genom grundskolan och gymnasiet, när det gäller pluggandet).

Efter det så kunde jag inte registrera mig för den kommande terminen. Misstänker vad det är som strular, vilket gör mig ännu mer irriterad eftersom jag trodde att jag löst det redan i våras.

Skrev ner schemat för nästa kurs. Kommer ha väldigt fullt upp då med.

Jag är less på att inte kunna ta en enda dag ledig. Jag är trött på att känna att folk ignorerar/trycker ner mig. Jag är trött på att inte ha tid att träna.

Nej, idag är ingen bra dag.

Håller mig i alla fall hemma ikväll, röjer upp lite och diskar undan. Tar det lugnt, vilar ut och kanske börjar lite med pluggandet för nästa tenta.

Fullt upp...

Idag är jag utvilad för första gången på länge!
Vi hade hajk fredag till lördag, häfvning, sång, tältande m.m. Jättemysigt och jätteroligt!
Det blev dock inte så mycket sömn, så jag sov bort halva lördagen innan det var dags för sittning...

Idag har jag tagit lite "ledigt" nu på förmiddagen för att tentaplugga, men har möte och häfvning om några timmar. Frida är på väg hit, vi ska plugga och baka tillsammans hade vi tänkt.

Jag har fullt upp, men har jättekul och det tror jag att Nollan också har.

Nolle-p! =)

Nu är det verkligen igång... Nollegruppsmiddagar, förfest och disco nu ikväll. Har haft jättekul och det tror jag de nya studenterna haft också. Vi drog igång en "nollan mot faddrar"- karaoke. Vem som vann vet jag inte, men vi hade väldigt roligt!
Kom hem för någon timme sen, har hunnit vika tvätt, diska, packa/packa upp och sortera lite backar. Ska alldeles strax sova.

Imorgon blir det en liknande dag, men full av nya upplevelser: Exkursion på förmiddan, sen MatNat- vard, sen handla mat, plugga, stadsvandring och kvällsaktivitet.

Fullt upp, men jag tycker om det! Efter ikväll känner jag mig inte heller stressad längre, utan det känns bara bra.

Vad har hänt med min arm?

Sen igår morse har min arm varit helt knäpp... Den gör ont, hänger sig och jag kan varken lyfta på den eller göra alltför snabba rörelser. Väldigt irriterande, jag blir så handikappad... Har det inte gått över imorrn eller så, så får jag väl kolla upp det. Den är nästan värre idag än igår.

När jag åkte från Stockholm för några veckor sen så glömde jag lite saker, framförallt två viktiga. Den ena var min insektssamling, som en kompis som tur var kunde ta ner några dagar senare. Den andra var min termos, vilket jag upptäckte senare.
Att inte ha nån termos innebär att jag inte kan ta med kaffe på exkursionerna. Jag är trött och blir segare utan kaffe...
Som min lärare sa igår (till en kursare): "Men hallå, utan koffein i blodet är det klart att man inte kan lära sig något!"

Andra dagen på nolle-p idag. Igår var jag bara med på kvällen, vi grillade vid märkesbacken. Tyvärr kom regnet så vi var hemma tidigt. (Skönt på sätt och vis, jag hann både få hjälp att laga min cykel och så hann jag tvätta). Gudfadderiet hann i alla fall gyckla och avslöja två fusknollan, och lite hann man prata med folk.
Idag ska jag också bara vara med på kvällen, men en längre sådan!

Lite citat från helgen

Jag var väldigt trött när vi kom hem i lördags, så jag gick och la mig medan Linus kollade klart på en film. Jag bor ju i en etta så jag ser TVn från sängen (om jag inte hade sovit, såklart). När filmen är slut stänger han av TVn och går och lägger sig, då vaknar jag till (tror jag). Jag i fet text:
Är filmen redan slut?
Ja
Är du verkligen säker?
Eh... Ja, jag är säker. När eftertexten rullar så brukar filmen vara slut.
Jaaaahaaaa! Ja, men då förstår jag.

Jag har inget minne av det...

Sen i söndags när vi festade... Pratar med någar kompisar när den ena kläcker ur sig:
Jag är ganska menlös. Ungefär som potatismos!

vet inte riktigt vad det kom ifrån, men tyckte det var ganska roligt.

Snart blir jag hämtad till en heldagsexkursion, och sen blir det grillkväll ikväll. Nolle-p har börjat =) (ja, det är roligt :P)

Måndag

Puh! Det blir verkligen inte mycket tid till bloggande nu innan, och sedan under, nolle-p. Ska dock försöka uppdatera så ofta jag kan.

Igår var jag borta hela dagen, planering, fadderutbildning, träna, sen fest. Känner mig seg idag, men har i alla fall haft floristik hela dagen (8-17). Bra undervisning är det i alla fall, och jag kommer ihåg så gott som allt sen i början av sommaren.

Hämtade ut provet jag skrev i fredags- blev godkänd =) Kände ju att det gick bra, men skönt i alla fall.

Nu är jag bara hemma och äter lite snabbt och fixa en matlåda, sen ska jag iväg på långt styrelsemöte. Har bestämt mig hur jag ska göra imorgon: Går på floristik-exkursionen idag och är med på grillkvällen på eftermiddagen. Även om det hade varit kul att vara med första dagen på nolle-p så får skolan lov att gå före.

Dansa i en lyktstolpe?

Jag fick ett sms av min mamma sent fredag kväll, hon var inne i stan på 08-dagen och skrev att folk dansade i lyktstolpar och att polisen stod på svampen.
Hur dansar man egentligen I en lyktstolpe?


Märkesmålning

Idag har märkesbacken vid universitetet varit fullproppad. Alla har målat märken, kul och vi hade uppehåll (och sol) hela tiden, otroligt nog. Att det sen ösregnade när vi väl var hemma är en annan sak.
Jag och Frida drog hem hit sen och somnade framför TVn båda två. Liiiite trötta bara.
Igår blev det middag, inte så kladdig kladdkaka och film hemma hos henne.

Håller på att laga en snabb middag och ska sen iväg igen, på möte och häfv. Självklart öser det ner igen...
Med andra ord- overall på hela dagen! Bara att vänja sig =)

Har hämtat hem två av tre nya tröjor idag, från styret och som häfvcoach. Jättefina! =)              

Håll tummarna för mig nu!

Morr... Hade tänkt sticka och gymma i eftermiddag men insåg nu att gymmet stängde kl 12... Jag tycker inte om deras sommaröppettider!
Terminstart, nu tack?

Nu ska jag bara dricka upp mitt kaffe och sen cykla iväg och skriva tenta/dugga/prov, vad det nu kallas för. Jag tror det går bra, men håll tummarna för mig!

Blivande toastmaster

Fick ett mail om att jag ska toasta nollesittningen om ett par veckor. Kul!
Så nu ska vi sätta oss och spåna massvis med roliga idéer någon kväll!

Pojkvännen kom förresten med en nätverkskabel igår, 5 meter lång. Den räcker till skrivbordet, men tyvärr inte att dra runt hela lägenheten (vill inte ha sladdar tvärs över). Jättesnällt hur som helst och jag ska flytta tillbaka datorn så fort jag kan, ska bli skönt att slippa ha den på golvet. Det leder nämligen till att jag oftast sitter på golvet när jag skriver, och det blir inte vidare bra arbetsställning...

080808

Godmorgon!
Idag är det 08-dagen i Stockholm, och OS-invigning.
Ska ni dit? Ska ni följa OS?
Eller kanske nåt helt annat, vad ska ni göra idag?
Jag är inte i Stockholm så 08-dagen blir det inte, annars hade det nog kunnat vara kul. OS blir väl att kika på någon gång ibland eller så, när jag har tid.

Idag ska jag skriva provet på insekter och ryggradsdjur, sen träna och sen träffa Frida och Marie. Myskväll!
Sitter och repeterar det sista inför provet nu.
Jag skulle lämna in insektssamlingen också men den är inte klar, var ok sa han att lämna in den senare så...

Dödförklarad




Har haft min köttätande blomma sen i höstas eller så, men den klarade tyvärr inte sommaren speciellt bra...
Nu är den dödförklarad och ska åka i soporna. =(
Får köpa en ny någon gång, tycker om dem nämligen.

Min nya drog

Tomatklyftor med lite salt på- hur gott som helst! Jag älskar tomater.

Har tagit en lång promenad, städat hos monstrena (dvs kaninerna), friska kaniner är hur underbara som helst!
Nu sitter jag och kollar på "supersize vs superskinny", intressant program, samtidigt som jag planerar fredagkvällen tillsammans med Frida.

Fullt ös- medvetslös?

På tre timmar har jag hunnit med att plugga in 20 fiskarter, 15 fågelläten och repetera alla fåglar (vilket är en 60-70 st).
Fixat ett slända till insektssamlingen, handlat mat, bokat bastu och hämtat ut paketet. Pratat i telefon om styrelsepresentationerna till Twinclub som jag ska ha in idag också.

Paketet var, precis som jag trodde, från Adlibris. Kursboken till nästa kurs; "Signalarter- indikatorer på skyddsvärd skog".
Kursen verkar jätteintressant och boken helt okej, det lilla jag hunnit kolla i den.

Det är ju bra att man trivs med att ha mycket att göra i alla fall...

Jag har rejäl träningsvärk i ben och rygg från igår. Det var väl väntat, men jobbigt! Men men, det är ju bra att man märker att träningen tar i alla fall =)

Madagaskar 2010?

Fick ett mail om att det planeras studieresa till Madagaskar våren 2010. Det är ju nästan i samma veva som jag ska påbörja mitt exjobb...

Åh, jag vill jag vill jag vill!!!

Hittade en bra artikel om vårt projekt för ett par veckor sen, ni hittar den här:
http://www.informator.se/twinschool_biodiversity.aspx

Undrar ni något mer är det bara att fråga, eller googla på "Twinschool"

Med solen i ryggen, och vinden i mitt hår...

...så dansar jag afro vid G-huslandet. Första gången jag gjorde det utomhus, hur härligt som helst!
Träffade en klasskompis där också, trevligt.

Nolle-p kommer till campus, och därmed fadderierna. De flesta gick förbi medan vi tränade, så vi blev påhejade :p
Så kul att se alla fadderier på dagarna runt universitetet, nu är det bara 6 dgar kvar innan nolle-p börjar.
Jag ser verkligen fram emot det, älskar de veckorna! Det blir mitt tredje nolle-p, i år som fadder med ansvar för en hel del...

Sol!

Nu är det soligt ute! =D En del moln visserligen, men ändå. Det var några dagar sen solen tittade fram, och jag blir genast piggare nu.

Ska iväg på Afron, som är utomhus om det är fint väder nu under sommaren. Undrar om det är tillräckligt fint? Vore lite kul att köra utomhus.

Träningsvärk, afro och akvarium

Usch, försov mig imorse. Inte så lyckat, men våra föreläsningar är som sagt ganska sega den här veckan... Hade bara missat två salamanderarter så det gick fort att ta igen.
Det var några idioter som skrek rakt utanför fönstret när vi skulle sova inatt, så det tog ett tag att somna trots att jag var jättetrött (för en gångs skull...)
Igårkväll roade vi oss med att sätta ihop en tipspromenad, och sen stack vi iväg på häfvträning.

IDag har jag träningsvärk, både i biceps och i magmusklerna. Har ju inte tränat sen i måndags, men jag får alltid som mest träningsvärk dag två. Lite dumt, eftersom musklerna fortfarande är trötta även om jag vilar två dygn, och då vill jag ju träna igen!
Det är Afro Power Dance på campushallen i eftermiddag, tänkte ta mig dit. Det var minst sagt länge sen!
Nu under sommaren är de passen gratis, och då går de inte att boka via hemsidan heller. Undrar hur det går till då?
Men men, det löser sig. De passen är tydligen utomhus vid fint väder, skulle ju vara jättekul men här regnar det idag igen, exkursionen blev inställd idag igen.

Har en hel del att göra i eftermiddag, både plugg, sektionsarbete, städning och djuren... Hann inte med akvariet igår och dessutom slutade akvariepumpen fungera inatt. Den krånglar ibland, så nu måste jag få igång den också.
Först är det dags för lunch- jag är jättehungrig!     

Simultanförmåga är ju det bästa som finns!

Nyckla skalbaggar, steka pannkakor, prata i telefon och prata med mamma på msn- allt samtidigt.

Är det något jag är bra på så är det nog just att göra många saker samtidigt men ändå effektivt. Och tur är väl det, med tanke på att jag väldigt ofta vill göra med än tiden egentligen räcker till för.

En hel eftermiddag med plugg, och nu...

Har fått ganska mycket gjort under eftermiddagen, skönt!

Börjar bli dags för en tidig middag, tänkte steka pannkakor, det är gott! Borde försöka hinna städa akvarium och kaninburar också.
Sen ska jag iväg och hämta upp lite backar och en kompis, så blir det fika hemma hos mig. Sen får vi väl se vad som händer.

Humöret i botten...

Kom hem för en liten stund sen, haft föreläsning om småkryp hela förmiddagen. Meningen var väl att vi skulle gå igenom ryggradsdjuren också men det hanns inte med *suck*. Är mer än lite lagom less på de föreläsningarna nu, så sega och det mesta är redan sånt man vet, alternativt inte behöver kunna.
Ja, kunskap kan vara bra och roligt även om man inte behöver kunna den just för provens/betygens skull, men nu är det så mycket den här veckan, på fredag har vi prov och samma dag ska insektssamlingen in, så det gäller att prioritera.

Det blir helt enkelt pluggande hela eftermiddan, men ikväll ska jag vara lite social är det tänkt...
Fåglarna kan jag i alla fall, kanske ska börja nyckla och nåla insekter då?

Studentlivet är speciellt

Det känns som riktigt höstväder idag, blött och ruskigt. Att man vaknar helt frusen spär ju bara på den känslan.
Och exkursionen igår vars plats blev flyttad för att dit vi skulle igår egentligen (och alltså ska idag) var bättre i sol... Jaja.

Idag eller imorgon kommer Frida hem. En av bästa kompisarna, som jag inte sett sedan midsommar...
Studentlivet är speciellt på så sätt. Man träffar varandra så gott som dagligen i skolan, därtill en hel del utanför också. Sen åker alla hem över sommaren, för att inte ses på två månader i de flesta fall.
Sen kommer alla tillbaka, det blir nolle-p och man umgås nära på dygnet runt (okej, inte riktigt. Men ibland känns det inte så långt ifrån).
Sedan börjar kurserna och allt återgår till det normala.

...Fast de flesta har faktiskt kommit tillbaka redan.           

När det inte riktigt går som man vill...

Hade lite bilder att ladda över till datorn från kameran, men de verkar ha försvunnit halvvägs... Skumt!
Får göra ett nytt försök med mobilen imorgon då. Lite tråkigt att fota när man inte kan föra över bilderna sen- fotandet som jag älskar.

Hittade en äldre bild som jag tyckte var lite tuff, men bloggen vill inte samarbeta med att lägga upp den heller...

Själv ska jag sova, har faktiskt pluggat en stor del av kvällen idag.

Tillägg: Envishet lönar sig! Här är den äldre bilden i alla fall. Jag har fotat från min mormors balkong i Oslo, julen 2006:


En väldig massa fåglar...

Plugg plugg plugg... Är uttråkad, väntar på att få ett telefonsamtal/sms så jag kan hämta min insektssamling.
Under tiden sitter jag och pluggar fågelarter på en powerpointpresentation. Tror det är 60 arter någonting vi ska kunna. Har dugga (prov) på fredag på insekter, andra småkryp, däggdjur, fåglar, fiskar, reptiler och amfibier. Det blir en del!

Precis vad jag behövde!

Har precis kommit hem från campushallen efter ett gympass. Precis vad jag behövde!
Skönt att träna igen efter lite uppehåll över sommaren, dessutom får jag ont i ryggen om jag inte tränar pga en gammal ryggskada.
Förhoppningsvis är kroppen lite lagom trött nu, så att jag slipper ligga och skruva på mig hela natten och vakna lite då och då. "Leka tornado i sömnen", som pojkvännen sa igår morse.

Jag skrev ju förut att jag går 8-17 två veckor framöver, men exkursionen nu i eftermiddag blev lite avkortad... Det regnar rejält mycket och var dessutom lätt att hitta insekter och andra småkryp i vattnet, så vi åkte tillbaka till labben efter knappt en timme.
Exkursionen var också precis vad jag behövde, med tanke på insektssamlingen. Nu är det bara en vattenmollusk och en strit jag saknar, tror jag.

Hade fått en avi från posten idag också. Misstänker att det är kurslitteraturen till nästa kurs, men vi får se. Tänker inte röra mig ut i det här vädret frivilligt en gång till idag...

Det fungerar! =)

Nu är min egen dator inkopplad igen och det funkar kanon! Visserligen blir arbetsställningen lite konstig eftersom datorn står på fel ställe, men ändå...

Sommarkursare som man är, så går jag i skolan 8-17 (ca) dagligen.
Haft föreläsning (ganska seg sådan...) hela förmiddagen, nu är jag bara hemma för en snabb lunch och för att hämta upp regn- och träningskläder. Sen ska vi iväg på exkursion.

Det var häfvträning i lördags, vi stod under tak så det funkade att häfva utomhus trots regnet. Hade jättekul och häfvningen gick till största delen jättebra. Lite extra repetition innan nolle-ps coatchande sådär.

Lördag förmiddag och möte

Det är inte roligt att vakna gråtandes pga sina drömmar... Men det tar sig, jag har faktiskt insett att jag klarar mig utan den skiten. Jag behöver inte det, och är det allt han kan ge mig så finns det inget att göra. Tyvärr.

Hur som helst, tvungen att gå upp var jag i alla fall, för vi skulle ha möte hos mig kl 10. Har planerat lite djävulskap, det kommer bli hur kul som helst! Mer kan jag tyvärr inte säga just nu men det kommer.

Häfvning ikväll och i övrigt så... tja... Jag har några timmar att slå ihjäl.

Det är tomt...

Det blev inget flytthjälpande för min del nu ikväll. Min hjälp behövdes inte och med mig själv på ett ställe, cykeln på ett annat och cyktelnyckeln på ett tredje och närmre 40 min gångväg med kassa busskommunikationer så orkade jag helt enkelt inte.

Istället kollar jag på lite tv, surfar runt lite planlöst och bara tar det lugnt.

Varje gång jag råkar slänga ett öga på kaninburen så hugger det till lite. Den är tom, urstädat och allt som ligger däri är en spade och en tom vattenskål. Trots att hon verkade vara på bättringsvägen så klarade sig inte Pova. I måndags, när jag var bortrest, somnade hon in...
Min äldsta kanin, den första jag födde upp själv och en ganska speciell dam, är borta. Det är jättetråkigt förstås, men jag var ganska beredd på det och på ett sätt är det skönt att hon i alla fall får slippa må dåligt nu.

Imorgon ska jag skura ur buren och bära ut den till förrådet- Tuffe och Sassa får bo kvar i Ds trädgård någon månad eller två till. Min lägenhet blir så extremt varm och jag kommer ändå ha fullt upp och inte vara hemma så mycket närmsta tiden- det är ju nolle-p snart!     

Hemma igen!

Nu har jag precis kommit hem efter en helt underbar vecka på västkusten!
Har en hel del citat och annat smått och gott som jag får återkomma med när jag har lite mer tid.
Det har hänt en del på hemmaplan också tyvärr...

Den goda nyheten dock är att jag sitter, vid internet, i min egen lägenhet. Det är första gången på 4 månader! )(
Visserligen inte vid min egen dator, men det funkar nog det med. Ska bara koppla in den också...

åkte bil med några kursare och ja, jag tycker om bilar som inte drar så mycket bensin. 160 kr för Linköping/ Fiskebäckskil tur och retur är inte illa!

Nu ska jag ta och försöka få tag på pojkvännen. Han flyttar idag så jag misstänker att han kan vilja ha lite hjälp...