Terroristkanin

Mitt lilla monster är verkligen ett monster idag. Började som sagt att väcka mig vid 5. Nu springer han runt här hemma, racar fram och tillbaka i hela lägenheten, hoppar på väskan, bråkar med skor och gardiner, misslyckas med att hoppa upp i soffan, fastnar mellan några tavlor som står i ett hörn och river ner kartonginsamlingen.
Tror att han känner på dig att jag inte är helt positiv till hans beteende idag, trots all överskottsenergi tigger han uppmärksamhet ännu mer än vanligt. Men men, det går ju inte att bli sur på honom så det är väl lika bra att han får busa av sig så att han förhoppningsvis kan ta det lite lugnt senare idag.


Tuffe en betydligt lugnare dag

Godmorgon!

Haha, hör lagom konstiga nyheter på radio:
- FotbollsEM etc. ökar risken för hjärtinfarkter hos män pga. stressen (hos de som kollar, alltså).
- Det ska lanseras en ostburgare på burk.

Har varit vaken sen 5, vaknade och kunde inte somna om. Misstänker att det var Tuffe som väckte mig, det lilla monstret. Jag som senast i helgen sa att han brukade vara tyst...
Jaja, man hinner ju med en hel del i alla fall. Har pluggat, tagit en promenad, diskat och plockat undan kläder m.m. som låg utspritt i hela lägenheten. Väckarklockan skulle ha ringt om en kvart. Effektivitet it is!

Fotade lite igårkväll. Lite kul motiv, spegelbilder ser ganska annorlunda ut ändå. Läskigt? :P

image114
(ja, jag ser jättetrött ut och var ungefär lika trött)

Tomatoman

...det är vad jag är! Kan äta hur mycket tomater som helst, det är ju så gott!

Ska faktiskt sova nu, i min nybäddade säng =) Är för trött för att orka göra något vettigt och när jag väl är trött är det lika bra att passa på, med tanke på hur svårt jag har att sova.

Har ingenting schemalagt förrän kl 15 imorgon och tänkte hinna städa och plugga innan. Kom på nu dock att jag måste hämta upp lite papper och möta en kompis på universitetet vid lunch så det får väl bli en hyfsat tidig morgon och sen plugg där på eftermiddan...

Lite träning

Finns det något skönare än att komma hem från ett bra träningspass, ta en lång varm dusch, smörja in kroppen och hoppa i mysbyxor och linne? Tror nästan inte det...
Om några timmar ska jag lägga mig i min nybäddade säng (ska bara byta lakanen också... Har tyvärr ingen hustomte som gör sånt åt mig) och sova så gott, så gott. Men innan dess ska jag väl komma på nåt litet att äta. Är inte hungrig (åt middag nån timme innan träningen) men det sägs ju att man "måste" äta efter så.
Körde box idag, men det jag tänkte skriva om var yogan som jag var på för första gången i måndags. Direkt efter boxpasset, på gott och ont :p Kan ju säga att övningarna var jobbigare än jag trott, jag glömde bort att andas och totala omdömet blir väl sådär. Helt ok men inte mer än så- kommer troligen inte gå igen, i alla fall inte regelbundet. Men stämningen och avslappningen i slutet var härlig, man kommer bort från allting.

Fånigt vad beroende man är av internet förresten. Startar datorn, varken internetsidor eller msn vill funka. Har dock kommit igång nu, hoppas att det funkar posta inlägg också för blogg.se krånglar fortfarande för mig.


Naglar och lite klagande

Hua, det är riktigt uschligt väder ute, blött, kallt och blåsigt. I don't like it!
Har precis kommit hem och är riktigt frusen. Hoppas att en kopp varmt kaffe och tända värmeljus ska tina upp mig snart. Har haft datorlab som inte gav speciellt mycket. Tvärt om var det bara rörigt och förvirrande. Får hoppas att det ljusnar lite med hjälp av kursboken innan seminariet på fredag. Kladistik är väl bra att ha, men för tillfället inte min favoritdel av evolutionen direkt.
Fick brev från CSN med årsbesked om min studieskuld. Uppmuntrande... Eller inte.

Hur som helst... Jag har alltid haft tåliga, starka (och snabbväxande!) naglar som klarar nästan vad som helst. De växer och är fortfarande ganska starka, men har börjar bli slitna och skivade mitt på helt plötsligt. Alltså inte i topparna, utan på den platta ytan av nageln. Det är för långt in för att klippa bort också- störande. Jaja, filar bort det jag kommer åt, oljar in med nagelolja och får väl ha de målade ett tag framöver. Borde ju skydda lite förhoppningsvis.
Gjorde om franska manikyren idag, blev ungefär som sist...

Projektet

Skriver ju då och då om projektet jag är med och jobbar på...
Fick en länk idag så ni kan se litegrann:
http://www.microsoft.com/unlimitedpotential/informationCenter/Atlantic.mspx
(det finns MYCKET mer information, så fråga om det verkar spännande)

Ta ner julpyntet!

Nu är det slutet av januari, men här och var (alldeles för ofta) ser jag fortfarande adventsstjärnor i fönstrena. Dags att ta ner kanske?
Har ni tagit ner erat julpynt?

Förresten, om ni inte sett filmen Heartbreakers så kan jag tipsa om den om ni vill se en rolig, och stundtals ganska söt, typisk "tjejfilm". Inte så seriös men mycket skratt blev det när jag såg den i måndags.

Tefunderingar

Hur lång tid tar det egentligen för te att kallna?

Jag tycker det brukar gå alldeles för fort, men när jag insåg att det visst gått 25 min förut och det fortfarande bara blivit lite svalare så okej då...

Nu blev det sent i alla fall, men trevlig promenad och liten fika. Börjar inte förrän kl 13 imorrn men har labb, så jag borde gå upp tidigt, läsa och göra lite annan nytta och vara i skolan vid 12-halv 1. Nu ska jag sova så mår jag förhoppningsvis bättre imorgon!

Brist på bloggande

Hade verkligen fullt upp hela dan igår. Föreläsning, möte, tornby (enda jag köpte var batterier och tvättpåse på IKEA, vuxenpoäng till mig :P), träna (box och yoga, totalt 2½ timme så jag var lite trött sen), sen direkt till Frida där vi kollade på film och satt och snackade alldeles för länge så vi sov bort hela förmiddan sen. Länge sen jag sov så länge och hyfsat bra!
Föreläsning idag, sen var jag helt matt och yr när jag cyklade hem... Har inte haft ork till någonting, sovit några timmar och mår fortfarande inte helt bra. Skitskumt!
Nu börjar jag äntligen må lite bättre, så jag och L ska ta en promenad till D och mata mina odjur. Får nog bli en tidig kväll.

Gah

Förbereda sig för lunchmötet man ska hålla i idag hade kanske varit en bra idé? Jag verkar ha kommit ur rutinen med mötet jämt och ständigt lite...
Jaja, litet valberedningsmöte bara så det löser sig. Nu är det dags att sticka iväg på etik-föreläsning!



80-talister

Blev väckt strax innan 8 av en klasskompis som sa att vi började 8 och inte 10. Jag är helt säker, och hade dessutom inte hunnit till kl 8 så det blev en lugn morgon istället, tagit en promenad, diskat och ätit frukost. Fullt upp idag, bloggar mer ikväll.



Jag hittade denna hos
Eye of Stone och tyckte den var så bra så den får ligga här med.
Jag är född sent 80-tal (1987 närmare bestämt), känner igen mycket... Läs igenom, skratta och njut!

För oss som föddes på 80-talet
*Vi som läste OÄ i skolan
*Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
*Vi som samlade på allt - främst kapsyler
*Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
*Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
*Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
*Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande
*Vi som smällde äkta tiger-smällare och thunder kings (inga nya mjukisvarianter) varje nyår
*Vi som kallade 1:orna för ettakladdare och 2:ornna för toalettdykare
*Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
*Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
*Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan
*Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt
*Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
*Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
*Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
*Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
*Vi som hade bänkar med lock på
*Vi som vet hur man gör popcorn på spisen
*Vi som fick lära oss att Pluto var en planet
*Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."
*Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp

Gårdagens shopping

Det här är vad som fick följa med mig hem från stan igår:



Klänning från Indiska, katalog från Phone house, resten från HM: nagellack, skrubbhandskar, strumpbyxor, mascara (maybellines volume express, verkar bra när jag testade idag), bh och trosor.



Blev ingen träning idag, känns lika bra att ta det lugnt en dag till eftersom knät har krånglat lite på sista tiden. Bättre att kunna köra ordentligt på boxen imorgon!

Underbara, älskade promenader och studentområde

Har precis kommit hem från en dryg timmeslång promenad. Underbart härlig dag!
Jag har sagt det förut, men jag älskar verkligen promenader. Det är sol, man får frisk luft och lite motion, men framförallt: Man kan samla tankarna på ett helt annat sätt och sen släppa dem. De stannar kvar där ute i skogen.

Bor i studentområde, och det märks. Gick förbi ett inte alltför ovanligt fenomen: Något kvarter härifrån hängde det, utanför en port, tre cyklar i ett träd.

Tog inte med mig kameran ut, lite synd eftersom jag hade massvis med fina motiv och chans att ta rätt bra bilder. Hoppas att vädret är kvar i morgon. Det var länge sen jag fotade "ordentligt".

Såhär ser det i alla fall ut utanför mitt fönster:


Söndag, sol och telefonsamtal

Vaknade konstigt nog "redan" vid 11 idag, skönt ändå med tanke på att jag inte somnade förrän sent. Jag fortsätter ta det lugnt, kollar på tv, spanar in mobiler...
Fick återigen ett sånt telefonsamtal som jag inte vill ha. Svarar fortfarande inte, men börjar fundera på om jag inte ska ringa upp och säga precis vad jag tycker. Frågan är, kommer jag klara det?
Nu ska jag äta frukost, och så småningom ta en promenad och plugga. Får se om det blir träning och träffa L sen också. Det har snöat en del inatt, men är fint och soligt väder! =)

Dags att sova

Usch, skulle ju sova för länge sen. Men blev inte trött förrän nu... Jag som trodde mitt dygn var tillbakavänt.
Aja, gonatt

Överenergisk och kaffesugen

Dagen avslutades lika bra som resten av dan... Har ätit god mat (ska nog tigga till mig receptet nån dag) och kollat på film. Nu har jag precis kommit hem, var lite trött tidigare men nu har jag hur mycket energi som helst! Känner mig helt uppspelt och skulle kunna hoppa runt hela natten känns det som. Inte vet jag vad det humöret kom ifrån heller.
Är dessutom jättesugen på kaffe. Nej, jag tänker inte dricka kaffe såhär dags, jag har sömnproblem som det är, men ändå. Brukar inte ens bli sugen på det såhär dags.

Naglarna blev väl hyfsade förut i alla fall. Med lite övning kommer det nog bli riktigt snyggt! Men nu får de duga såhär några dagar tills jag orkar göra om det:


Har förresten fotat dagens shopping (och en del annat)- är riktigt nöjd! Lägger in de bilderna imorgon...

image108

Svårt!

Köpte bland annat ett fransk manikyr-set idag, aldrig testat förut... Håller med andra ord på att fixa naglarna nu, men det är svårt med det vita! Jaja, får väl ge det några chanser så får vi se hur det blir.
Ska iväg och bli bjuden på middag om nån timme, inte helt fel =)

En tur i stan, mysigt

Har precis kommit hem från stan. Köpt en hel del, visar lite senare.
Varit på indiska, där jag sällan går in och aldrig hittar något, förutom nu! En klänning, letat efter något liknande länge, och ett par ljuslyktor men de senare köpte jag inte.
Sen HM, lite andra affärer. Tiimari, där jag fick en del inspiration till lägenheten. Tyvärr är ju min lilla lya ganska svårinredd och tråkig, men ändå.
Var på Phone House och kollade telefoner, den jag spanat en del på känns för stor så nu vet jag inte vad jag vill ha för nån. Några förslag?
Tebladet hade hunnit stänga innan jag kom dit, men men, det är väl sånt som händer. Får ta det någon annan gång.
Sprang på en kompis jag inte sett sen i somras och som flyttat hit sen dess. Jättetrevligt!
Gick även förbi en kille som stod med en stor skylt: "Krama mig- få en krona". Jag gick bara förbi, men jaha, varför gör man så? :P

Nu ska jag fortsätta min avslappnade lördag med tända ljus, varm choklad (med chokladbitar, har ingen kakao), lugn musik (made by Alex- I love it!). Det här känns som en bra dag.

Helg

Så skönt när man (för en gångs skull) har tid att ta det lugnt och göra småsaker på helgen.
Har tagit en promenad, skrivit brev och läst tidningar. Tänkte åka in till stan en sväng nu, med 20% rabatt på HM tänkte jag kolla om jag hittar något kul =)

En liten lördagsfråga: Hur miljömedveten är du?

Själv så försöker jag väl tänka på det en del i alla fall. Släcker lampor när jag går hemifrån, har varken dator eller TV i standby, köper ibland ekologiskt, källsorterar sopor (men är väldigt dålig med att bära ut det, så jag har ett skåp fullt med tidningar och en låda full med kartonger. Dessutom glas och metall under diskbänken :P)...
Så svara ni, vad gör ni för miljön? Eller vad gör ni inte?

Fredagskväll

Äntligen är det helg, och fredagskvällen har varit riktigt lugn och trevlig. Inga jobbiga telefonsamtal, och trevligt sällskap.
Började med att svettas in helgen på Afro Power Dance, lika kul även den här veckan. Sen kom D hit på middag- blev paprika- och timjankryddad kyckling med ugnsstekta rotfrukter m.m. (morot, potatis, palsternacka, broccoli och lök) och bearnesås. Och sallad. Gott gott, apelsinsallad med mandlar och mörk choklad till efterätt.
Sen kollade vi på film fram tills nu- "Bakom stängda dörrar". Riktigt bra faktiskt.

Nu ska jag sova, utan någon väckarklocka. Ska bli skönt!

Kravall och förtroenden

Gomorron! Eller kanske god förmiddag?
Sitter och dricker kaffe, läser om sexuell selektion och har precis ätit frukost. Dagens seminarium känns som om det borde bli lite lättare än det förra, det idag handlar om adaptation och sexuell selektion. I alla fall rätt kul att läsa om det senare.

Nog om det! Kravall igår, rätt kul. Humöret skiftade pga några telefonsamtal och så, men när vi drog till kravallen var det helt ok. Jag har i alla fall underbara vänner som alltid ställer upp. Tack!
Några sektioner på FilFak har nolle-p nu, så det var en hel del nollan där med nolleskyltar osv. Pratade med några, kul att kunna göra det (till skillnad från i höstas).



Jag säger bara en sak: Får ni någonting berättat för er i förtroende- bryt inte det förtroendet och för saken vidare. Så gör man bara inte *morr*

Core

Fem timmars pluggande gör att jag känner mig lite duktig även om jag inte är klar än. Får läsa resten imorgon förmiddag, börjar inte förrän kl 13.
Det blev träning trots allt, 30 min core och sen 10 min spring/trampmaskin (vet inte vad den kallas). Kändes ganska lagom iom att det blir nästan samma muskelgrupper imorgon. Core har jag aldrig varit på förut, men det är övningar för mage och rygg ("kärnan" i kroppen). Får väl se hur kroppen mår de närmsta dagarna, men det här är bra för min inte-alltför-friska rygg! Den behöver styrka, och flera av övningarna påminner om de jag fått av sjukgymnasten jag gick hos för några år sedan. Man kan ju anpassa allting efter sin egen förmåga också, nice.

Har precis ätit middag, ska iväg på förfest om en liten stund. Men först måste jag nog hälla i mig lite kaffe så jag hittar tillbaka till energin.
Sen blir det kravall halva natten =)

"Ledig" torsdag

Har ingenting schemalagt idag, men ganska fullt upp i alla fall...
Har seminarium imorgon eftermiddag och därför en del att läsa. Ska åka till skolan om en stund och sätta mig och plugga, måste ändå dit för att hämta lite sektionspapper.
Hade tänkt åka till stan en sväng men det får nog bli i helgen, måste ju bli klar med läsningen idag om jag ska festa ikväll. Kan dock inte bestämma mig om jag ska träna i eftermiddag/kväll eller inte. Core och benstyrka eller vilodag?
Är trött idag, somnade i vettig tid men vaknade och har dessutom drömt jättekonstigt hela natten...
Jaja, ska städa akvariet och fortsätta plugga...

Citat (och lite tankar)

"The snake would die by 9 a.m. and remain dead until at least 6 p.m."
Citat av en forskare vid namn Huey, hittade det i kursboken.

Det är konstigt, hur lite det behövs för att barriären jag trott mig ha byggt upp, den som fått mig att må lite bättre, kan rivas. Hur känslig och sårbar jag egentligen är, mot det här men inget annat.
Pratade med H, hon får en alltid på bättre humör. Men jag vet vad jag måste göra, men tvivlar på att jag klarar av det.

Matinspiration

I mysbyxor och tjocka sockor, med kaffe med lite mjölk och kanel i. Ja, det är nog då man pluggar som bäst.
Och efter det är man motiverad nog att plocka undan kläder och vika tvätt, diska och städa köket. Känner mig ganska positiv och duktig idag.

Sitter och kollar lite på
tasteline.com efter lite inspiration och goda recept.
Jag brukar bjuda D på fika lite då och då, dels för att det är trevligt och dels som tack för att han hjälper till såpass mycket med mina små monster. Igår kom vi på att det var ett tag sen, så på fredag är det dags för fika! Funderar dock på om man skulle ta och bjuda honom på middag också. Är dessutom skyldig honom ett par middagar för gamla vad etc, varav det senaste vann han i maj. Haha, här uppfylls inte sånt alltför snabbt.
Nu ska jag fixa iordning min egen middag- ungsstekt lax med citronpeppar och till det en rejäl sallad med isbergssallad, tomat, paprika och fetaost. Mums!

Visste ni förresten att ju större testiklar en fladdermus har, desto mindre hjärna har den?


Brrr...

Har precis kommit hem, och jag fryser! Det är inte så många minusgrader ute skulle jag tro, men tillräckligt för att man ska bli kall lite överallt av att vara ute drygt en halvtimme.
Jag är i alla fall glad att jag bara har två kaniner ute den här vintern. Det är så mycket jobbigare med djur på vintern, vattnet fryser, man blir kall av att vara ute och städa, osv.
Kyla är inte min grej helt enkelt. Det kan få vara kallt nån månad eller två, bara för att man ska må sådär extra bra när värmen kommer framåt våren. Det kan vara snö vid jul, några dagar i januari så man kan leka i snön med kompisar. Och massvis med snö i fjällen för att åka skidor och snowboard (där kan det gärna få vara snö året om :p). Men kallt och nån cm snö (max) är bara värdelöst...
Så nu blir det till att sätta sig i soffan med värmekudde, filt, en varm kopp kaffe och kursboken. Läsa om försöksmetoder och evolution. Faktiskt mycket intressantare än det (förmodligen) låter.

Fick ett sms om förfest imorgon, då det är kravall. Då är alltså förfesten planerad också, hos P och L, kul!
Årets första kravall och det är slutsålt, så det blir nog en rolig kväll får man hoppas =)

Högertrafik

Linköping är en riktig cykelstad, och trots detta (eller just därför?) så finns det väldigt många som saknar cykelvett helt och hållet. Det jag oftast irriterar mig på är att många inte ens verkar hört talas om vad högertrafik innebär. Skärpning!

Jag trodde att det skulle bli betydligt mindre diskussioner på dagens seminarium (migration, drift och den naturliga teorin) än i fredags, då vi diskuterade religion och kreationism. Visst, det var ju lite mindre diskussion och mer fakta idag, men blev ändå lite diskuterande fram och tillbaka, många pratade förbi varandra och allt var inte solklart.

Hämtade ut några tentor idag, blev godkänd även på botaniken =) Skönt att ha alla tentor klarade från förra terminen.

Ska äta lunch och sen ge mig ut i kylan och ta hand om kaninerna hemma hos D. Får bli mycket kläder på för det har blivit vinter här igen...

Ännu ett "I-landsproblem"

God morgon god morgon =)
Somnade faktiskt riktigt tidigt igårkväll (dvs vid 12), så jag kom upp vid halv 8. Senaste dagarna har jag snoozat alldeles för länge annars. Vaknade visserligen vid 4 med panik-känsla i hela kroppen men man ska väl inte begära för mycket. Hey, det är jag och mina sömnproblem!

Precis ätit frukost (knäckebröd och färskost är ju ungefär hur gott som helst!), ska plugga nån timme innan jag ska iväg på seminarium. Dumt att mitt magont igår hindrade mig från att läsa all litteratur men det går nog bra ändå.

Upptäckte ännu ett klädproblem (kanske bättre ord än I-landsproblem) häromdagen. Med polotröja blir det jobbigt att dessutom ha halsduk. Polokragen är dessutom rätt vid så det räcker inte med bara den.
Jag tycker om min stora halsduk, den behövs i den här blåsiga stan!

image104

Och jodå, det gick med både polokrage, halsduk och jacka efter att ha bökat lite.

Tisdag

Har varit förvirrad över veckodagarna både igår och idag, men det är tisdag.

Har inte gjort så mycket idag, två föreläsningar, pluggat en del, fått hjälp att laga cykeln (jag borde kunna själv, men så mycket lättare när folk erbjuder sig... :p).

Blev plötsligt jättehungrig och fick rejält ont i magen. Så jag åt alldeles för varm gryta, men mätt blev jag i alla fall. Magontet är fortfarande kvar dock =(

Har seminarium imorgon igen, så det är pluggande som gäller resten av kvällen. Ett telefonsamtal förstörde dock en hel del, känns som om jag är tillbaka på ruta ett igen. Trodde att jag började ta mig ur skiten i alla fall lite grann.

Fortsätt gärna svara på frågan i förra inlägget!

Tvättat =)

Sådär! Fyra maskiner senare är allting tvättat. Var ett tag sen- hittade kjolen jag hade på nyår i tvättpåsen =/ Men en del har jag faktiskt tvättat även i år :p Skönt med allt rent nu i alla fall.

Har varit en ganska bra dag idag. Föreläsningar (en intressant, en ganska onödig), tvättat, tränat. Träffat J för första gången på länge. Trevligt, men lite konstigt. Ett kort besök hos D har jag hunnit med nu ikväll också.

Sitter med lite för mycket tankar nu ikväll, i vanlig ordning. Har varit ruskigt trött hela dagen så kanske kan jag sova i alla fall?
...Eller kanske inte...

Jag ser att ni är ett gäng som läser bloggen. Så därför undrar jag- vilka är ni? Läser ni regelbundet eller är det första gången ni tittar in?

Dagens citat

Ännu ett bevis på att biologer blir lite konstiga...

"Den faller sönder i tre delar, precis som en insekt"
/ En av dagens föreläsare


Lite mer positiva tankar

Efter att ha sovit några timmar är jag i alla fall på bättre humör än igår. Obehagskänslan har försvunnit, i alla fall för stunden. Såg till att få en lugn morgon, snoozat i typ en timme och sen pluggat lite och ätit frukost. Sitter och dricker kaffe nu och behöver inte gå förrän om ca 40 min.

Fick förresten ett mail i lördags med provresultatet från zoomorfologi-tentan. Fick VG, högsta betyget och bättre än någonsin. Jag är nöjd! =)
Har två föreläsningar idag som jag tror blir intressanta. Jag tycker om evolution (även om kapitlet jag läst en del av nu på morgonen är ganska tråkigt).

Mindre nöjd med vad jag har att ta itu med i eftermiddag:


Mitt tvättberg bara växer och växer... Slängde ut allt på soffan igår för att sortera, ska försöka hinna innan jag ska dra. Jag är helt enkelt inte hemma tillräckligt långa stunder i sträck för att tycka att jag har tid att tvätta.
Men 1-2 maskiner innan träning och några efter. Får prioritera tvätten ikväll och se till att få det gjort så jag har några kläder att sätta på mig :p

Jag drömmer så sjukt konstiga saker, och det blir ännu värre om jag är på dåligt humör på kvällen. Inatt drömde jag att jag var efterlyst i hela landet för att ha släppt ut en kräfta i en kaninbur på nån praktikplats så kaninen dog. Vad får man allt ifrån?


Söndagskvälls-tankar

Trots gymmande och födelsedagsfika med massa folk vill inte riktigt obehagskänslan försvinna... Nu ikväll är den starkare än någonsin.

Dessutom vägrar fortfarande msn fungera. Det funkar inte att ladda ner en senare version och webbmessenger vägrar också. Jag blir galen!

Cykeln fick punka idag också. Jag nämnde det lite fint för M nu på fikat ikväll. Han frågade direkt om han skulle komma å laga den. Tänk vad bra med någon som förstår mina fina små pikar utan krångel (A). Jag är oteknisk, ja. Och ibland ganska bekväm av mig, varför försöka själv när någon erbjuder sig?

Jag hoppas på att det går någon bra, lagom lättsam film på TV nu, så ska jag lägga mig och invänta en förhoppningsvis bättre dag imorgon...

För ett år sedan fick jag höra från "någon" att söndagskvällar var som gjorda för att halvdeppiga tankar skulle komma. Söndagskvällstankar helt enkelt. Det kanske stämmer?

Var tog dagen vägen?

Oj, snart är klockan tre. Vill ni veta en hemlighet? Jag har precis ätit frukost.
Kom hem vid 5 inatt, sov till 12-13 någonting men har faktiskt pluggat en del också.

Kvällen igår blev kul! Jag var ju så trött, så trött men piggnade på mig. Blev en helnykter kväll för min del men humöret smittade av sig från de andra. Kul kul, känns som om våra fester blir lite skumma ibland numera men det är väl inte enbart någon nackdel?
En hel del flummande, en del seriöst prat och ja, en bra kväll. Däremot visade det sig vara lååång kö på hg så det blev hemmafest hela kvällen och stor del av natten, sen blev jag meddragen på ett besök på statoil (ja, det är väl det alternativet för fyllemat som finns här i närheten) och sen hem. Jättetrött!

Idag är det plugga, tvätta och gymma på schemat. Och födelsedagsfika hos Marie ikväll.
Har varit en ganska bra helg, imorgon är det föreläsningar igen. Hänt lite saker som kan komma att visa sig positiva också...

Dagens fundering

Låg i sängen och segade och funderade i morse. Ute stormade det och lät hur mycket som helst.
Hur mycket tål egentligen ett fönster? Nej, jag är inte orolig för att mina fönster ska gå sönder, men hur mycket blåst tål de egentligen?

Nu verkar det lugnat ner sig lite, men när jag gick hem för två timmar sen blåste det rejält.
Hunnit med att ha M och M (haha) på fika här med kaffe och proteinbars. Tanken var nyttig fika och eftersom ingen av oss testat lite blev det en kul grej. Smakade väl helt ok, jag blev jättemätt. Får se vad det blir för tema på vårt fika nästa gång?
Sen iväg till P på födelsedagsfika med tårta och kaffe. Massa folk och rätt trevligt.

Ikväll blir det förfest och utgång. Jag är trött men har lovat att följa med. Ska bara först...

Storm

Det blåser nåt hysteriskt utanför... Står ju en stor hängbjörk utanför fönstren som svajar rejält. Trist, för det är i övrigt jättefint väder.
Ska iväg och handla mat, har inte ens nån frukost hemma. Blir fika med kompisar i eftermiddag =)

Gårdagens utgång var- sådär. Kul folk, kul förfest. Via telefon fick vi reda på att det var över 100 m kö till stället vi tänkte gå till, så vi hamnade på Platens istället. Dåligt med folk när vi kom dit, vilket dock blev bättre. Men extremt dålig musik och DJs som inte tar åt sig när man pratar med dem. Vi gick vid halv två-två någonting tror jag, dessutom kom mina vantar bort i garderoben. Orkade inte börja tjafsa, då det inte är något jag kommer sakna. Men ändå.
Verkade trist att åka hem så jag drog till några kompisar och försökte vara social när de spelade kort innan jag gick hem och sov. Halvbra kväll på det stora hela.
Jag får alltid för mig när jag är småfull att det är en jättebra idé att skriva massa sms. Tyvärr hänger det ihop med att jag stavar som en kratta, brukar vara ganska roligt att läsa dagen efter.
Har varit vaken ganska länge, men nu börjar det bli dags att piggna till!

Ååh, msn har krånglat hela veckan. Jag blir galen!



Jag får ju inte...

Jag får inte hoppas! Anledning med det här var att slippa alla turer fram och tillbaka, att kunna koncentrera mig på mitt eget liv. Han skulle inte få mig att må dåligt längre.
Jag börjar äntligen må bättre, men så envisas det med att komma små rapporter... Allting låter så bra, det låter ärligt talat bättre än någonsin tidigare. Men jag får inte tillåta mig själv att gå på det igen, inte tillåta mig själv att hoppas.
Problemet är ju det att jag fortfarande bryr mig, och hur mycket jag än kämpar så tänds en svag gnista av hopp. Försöker släcka den, men är tveksam till om jag verkligen lyckats eller om den fortfarande ligger och glöder förrädiskt.

Jag är inte en sådan person som kan stänga av allting och bara sluta bry mig. Det borde väl, normalt sett, vara en bra egenskap men just nu hade jag hellre varit mer känslolös, eller i alla fall kunna stänga av känslorna när jag själv känner för det.

Även om allting verkar så bra, så tror jag inte på någonting förrän allt är löst. Och det lär helt enkelt aldrig hända, lika bra att acceptera det en gång för alla. Han har dessutom fortfarande inte visat på ett enda sätt att han bryr sig om mig. Därför ska jag fortsätta vara likgiltig.

När jag och Frida satt och pratade och analyserade oss själva hela natten förra helgen konstaterade jag att jag inte brukar må dåligt pga kärleksproblem. Om jag helt enkelt inte bryr mig tillräckligt (men det känns ju så?) eller om jag inte tillåter mig själv att må dåligt pga någon annan, vet jag inte.
Men här, en person som funnits hos mig hela livet, som är den som betyder allt för mig och som i fem års tid fått mig att må så dåligt... Varför kan det inte vara lika lätt att gå vidare ifrån? Det är inte kärlek, men det är någon jag älskar och står så mycket närmre än jag någonsin lär göra med en eventuell pojkvän...

Lösningen på "problemet"

Puh, precis kommit hem från träning. Testade ett (för mig) nytt pass idag- Afro Power Dance. Väldigt kul!
Tar en hel del i ryggen (bland annat), jag hoppas hoppas hoppas att min gamla ryggskada klarar det. Den (ryggen) gör ont nu, förhoppningsvis kan jag fungera normalt i alla fall.

Lösningen på mitt inte så seriösa "I-landsproblem" igår (dvs vilken top jag skulle ha på ev. fest) är löst:
Det enklaste måste ju vara att festa två dagar i rad.
Sagt och gjort- forumträff med förfest och utgång (får se om jag orkar följa med ut sen eller inte), och troligen fest imorgon också.

Blev plötsligt sugen på att kunna duscha, byta om och åka iväg på fin tre-rättersmiddag med ett gäng kompisar. Vore inte helt fel. Men men, får istället bli att värma en matlåda, fixa iordning sig och dra iväg på fest.

image102

Ha en bra kväll!

Evolution, religion och kreationism

Ni ser rubriken, det är vad dagens seminarium handlar om.
Intressant, förra hösten kom vi in på det under alla seminarium även om vi skulle diskutera annat. Delvis samma grupp så det här kan bli kul :p
Krävs både engagemang, bra resonemang och kunskap/att vara insatt dock. Jag har en del kvar att läsa och det är vad jag ska ägna mig åt de närmsta två timmarna.
Över 40% av USAs befolkning tror inte på evolutionen. Siffran är betydligt lägre här i Sverige, men ändå:
Tror ni på evolutionen?
=)

Morgonen börjar bra, fick ett sms av en kompis "Puss på dig".
Helt abropå. Betyder ingenting, men gjorde mig ändå glad och det fick mig att tänka på hur lite det egentligen krävs för att visa att man uppskattar någon och för att göra den personen glad.
Morgonens andra fråga:
Är ni bra på att göra småsaker för att visa att ni uppskattar vänner och familj etc?

Grannar

Jag flyttade till min nuvarande lägenhet i augusti, och känner fortfarande inte en enda granne. Visst hälsar jag på vissa ibland, men inte mer än så. Lite trist faktiskt, men hur lär man känna dem?
"Hej, ska vi ta en fika nån gång? Bara för att vi är grannar?"
Känns inte som om det funkar här faktiskt... Lite småavundsjuk på en kompis som har hur bra kontakt som helst med sina.

Ikväll är det dessutom någon i samma korridor som har fest (antar jag). Hög musik och världens dunkande. Det är inte ens kravall eller någon annan student-grej på gång så lite lugna tycker jag de kan vara...
Ska snart iväg till P och L, behöver låna en dator som inte vägrar öppna pdf-filer. Det gör min dator, jobbigt läge när halva kursen ligger på internet i form av... just det- pdf-filer.

Har seminarium imorgon och hur mycket som helst att läsa innan dess, så jag borde dra strax... Sen är det redan helg!

Nyshoppat =)

En sväng nere på stan, blev en del inhandlat =) En trevlig fika på Gyllen också innan vi stack hem.
Ett linne, ett par träningsskor, två örhängen, underkläder...



Sista bilden är på mina gamla träningsskor som jag haft ett antal år. Men de har faktiskt inte gått sönder förrän strax innan jul. Som sagt, jag behövde nya.

Linnet är jättefint på, funkar till fest men även till vardags. Också föremål för dagens stora I-landsproblem:
Ska jag ha detta, eller blåa toppen till svarta jeans på fest i helgen?
Som sagt, lyx"problem"? :p

Sjukt...

Enligt min kursbok så har 25 miljoner dött i AIDS (2005, tror jag det var), och man beräknar att totalt 90 miljoner kommer ha dött år 2020. Helt sjukt...

Fick precis ett mail om att jag har 10% rabatt på HM imorrn, synd att det är idag man ska in till stan. Men men...

Somnade innan kl 23 igår, det är verkligen inte likt mig. Tyvärr behöver jag vanligtvis inte så mycket sömn, så vid kvar i tre vaknade jag och trodde jag försovit mig. Efter det vaknade jag en gång i timmen.
Dessutom drömde jag jätteskumt. Först blev jag utskälld efter noter av en kompis för att jag hade skrivit ett utropstecken efter en mening i ett sms, och det tyckte hon inte om.
I nästa dröm skulle jag vara barnvakt, till någon jag inte kände. Tjejen var typ 10, ringde själv, kunde vara hemma själv men behövde sällskap att gå ner till tunnelbanan. Dessutom hade de bott där hela sitt liv, mamman hittade inte över huvud taget (hon kunde stå 50 m från tunnelbanan utan att se den). Vad jag trodde var hennes äldre bror raggade en massa och visade sig sen ha flickvän, och det var flickvännen som ingick i familjen.
Störda och röriga drömmar...

Det ser ut att vara riktigt härligt väder ute idag! Men först föreläsning...

Överambitiöst?

Efter ett bra boxpass som var lagom jobbigt, fick jag och M ändå något konstigt ryck och hade energi kvar. Övertrötthet i hjärnan kanske? Så vi drog till gymmet en sväng, körde lite ben och mage och snackade lite med en kompis vi träffade där. Blev inte så länge, men ändå.
Precis kommit hem, nu ska jag ta det lugnt, äta lite, läsa lite och njuta av kvällen efter en fullspäckad dag:
3 timmars sömn (för inte somnade jag igår inte...)
kursstart
föreläsning
tentaplugg
tenta
mer plugg
träna

Termin 4

Jahapp, då är man inne på fjärde terminen alltså. Kursstart på evolutionen idag. Halva kurspoängen går på seminarium, resten på tenta med kryssfrågor. Låter rätt simpelt men verkar som om det blir en hel del att läsa i kursen.

Botaniktentan är skriven nu också, vi får se hur det gick. Kan ha gått bra, kan ha gått sämre.
Lite kul är att poängen från i höstas börjar trilla in, har fått 10,5 hp registrerade sen igår. Inte helt fel =)

Skulle lämna studieförsäkran nu och hittade inte min csn- kod, slutade med att jag blev sur på min röra och städade igenom alla bankpapper sen 2005 eller så. Jag vet vart jag har allt, det råkar bara vara lite rörigt. Eller, det var, nu är det lite bättre ordning =)

Ska sätta mig och fortsätta plugga nu. Eftersom min dator har bestämt sig för att inte tycka om pdf-filer och eftersom msn vägrar fungera så får jag väl gissa mig till vad som kan vara lämpligt att läsa...

Förlåt för ett rörigt inlägg, jag är ganska slut i hjärnan efter kursstart, föreläsning, plugg, tenta osv... Men det känns skönt att vara igång igen!

image97
Påväg på middag i söndags

Då blev det kvällen...

Är så ruskigt trött, så nu ska jag fixa iordning mig för natten och gå och lägga mig. Kommer väl läsa botanik tills jag somnar, men fotosyntesen har jag i alla fall koll på nu! Resten är det sådär med, har några timmar imorgon också visserligen.

Kursstart kl 9, evolution. Tror att kursen blir kul och det ska bli skönt med rutiner igen, och träffa de kursare man inte sett efter jul än.
Föreläsning kl 10 (och kl 13, men den kommer jag missa), tenta kl 14. Träning 19.30. Imorgon blir nog en fullspäckad dag.

Gonatt, och sov så gott.

Shopping och DVD-spelare

Skulle installera nya DVD-spelaren inatt, men hittade inte sladden som ska koppla samman den med TVn. R skulle låna den i Stockholm så jag frågade honom:

Jenny säger:

varför är det bara en strömsladd till dvdn?

R säger:
Vill du ha två eller? :p

Han hade inte sett den (eller använt DVDn). Så vad gör jag nu? Måste jag köpa en separat sladd? Suck...

Hittade in på
ellos.se tidigare, de verkar ha mycket kul och till bra priser (rea =)). Kanske blir lite shopping där?


Intressant

Wee, har lyckats peppa mig själv och dessutom börjat tycka att det var riktigt intressant att läsa helt plötsligt. Har lyckats bli lite mer motivierad och prioritera pluggandet bättre i alla fall, även om det fortfarande kan bli bättre.
Är fortfarande inne på fotosyntesen. Som sagt, det är grundläggande för det mesta så det är ju en stor fördel att förstå den ordentligt och ett plus i kanten att det dessutom blev intressant =)

Nåja, dags för lunch, kanske ska unna sig lite plugg-godis sen också?

Hur gick det här till?

Haha, äter frukost, kollar mail och ser att vi fått tentaresultaten från fysiologin, som jag skrev precis innan jul. Fick kursboken en vecka innan tentan och var dessutom rätt omotiverad till att plugga...
Fick en 3a. Det är godkänt. Jag vet inte hur det gick till, men jag är nöjd!  =)

Så har man gjort lite nytta också

Påminn mig om att inte jobba med engelska dokument mitt i natten... Grammatiken flyter ihop efter ett tag. Den här gången har vi folk som hjälper oss att rätta, men man vill ju att det ska vara så bra som möjligt. Tror språket blev hyfsat ok i alla fall, och presentationen är jag ganska nöjd med. Äntligen känns det som att vi återigen börjar komma nånvart med det här projektet!

Nu är det sovdags för mig, jag får mycket gjort på nätterna men det är väl en dag imorgon också...


Lär känna 3 nya personer varje dag

Japp, det ska man tydligen göra, fick jag höra på träningen nu ikväll.
Lärde inte känna några nya människor, men ett väldigt bra och tufft träningspass! Man känner att man verkligen ger allt man har och lite till, kopplar bort allt annat och bara ger gärnet. Råkade få en mits och min arm (och indirekt en spark) i huvudet, inte så skönt... Gick över efter ett tag i alla fall så det lär inte vara någon fara.
Med tanke på vår
gym-diskussion i fredags får jag väl lov att nämna att jag i alla fall hade lite ögongodis på träningen... =)

Varit borta och ätit middag (bjuden igen, vilket flyt man har :p) och kollat på film. Haha, har blivit en del paj-ätande senaste veckan. Jag gjorde broccoli- och baconpaj, sen kycklingpaj (med massa annat i också) igår och idag taco-paj. Men men, det är gott och lite omväxling är det ju i alla fall.

Borde egentligen sova, men är inte trött... Har tänt ljus och dricker te. Apelsinlukten från två doftljus blandas med vaniljdoften från teet, mysigt. Har en presentation att läsa igenom innan jag kan få sova.

Hur kommer de på allt?

Sitter och läser om fotosyntesen (har botanik-tenta på onsdag), och "historien" om forskningen och hur man kommit fram till hur fotosyntesen fungerar.
Jag förstår inte, hur kommer de på allting? Hur kommer de på vad de ska göra för försök, och vilka slutsatser de ska dra? Visst, många upptäcker härstammar i misstag och slumpmässiga iakttagelser, men ändå. Jag är grymt imponerad.
Det är ju dessutom en av de mest grundläggande reaktionerna för att förstå biologin och framförallt ekologin.

En helnatt

Vad jag trodde skulle bli en trevlig middag och en tidig kväll blev precis motsatsen. Eller, middagen var jättegod, efterätten blev lite... hrrm... misslyckad, vi råkade bland annat ha i 3 gånger så mycket kakao som det skulle vara... Kanske är det man ska ha matematiker till, räkna ut krångliga recept? Blev ätbart i alla fall.

Sen kollade vi på en film, Random Hears. Se den inte, den var jättedålig. Skulle väl hem där vid 11-tiden, men blev kvar... Vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord, analyserade oss själva och pratade verkligen om allt möjligt. Blev ost och kex vid 3 och strax innan 6 insåg vi att vi inte orkade vara vakna till soluppgången och att jag inte skulle orka cykla hem. Vaknade vid 11-12 nånting och åt en ordentlig, mysig frukost med mackor och varm choklad. Nu har jag precis kommit hem efter väldigt trevliga timmar.

Förlorad pluggtid får man väl kalla det, så nu är det en kopp kaffe och botanikböcker för hela slanten som gäller! Blir kanske lite träning ikväll...

Bananchoklad?

Nu har jag funderat i några dagar... Finns det choklad med banansmak? Det borde ju vara jättegott!

En annan sak jag funderat på i flera dagar är vad utkanten på en myr heter. Har frågat flera kursare som inte kommer ihåg och inte hittar i sina block när vi pluggar. Nu är första gången jag kommer ihåg det när jag är hemma, så nu ska det kollas upp! Börjar på S vet jag...
En halv minut senare: Lagg heter det! Okej, det började visst inte på S men jag sa häromdan att det liknade sagg.
Inte så intressant kanske, men man blir lite knäpp som biologistudent.

Mitt hoppande och studsande håller i sig och jag har faktiskt hunnit med allt jag skulle göra idag. Nu är lägenheten ganska välstädad!

Nu ska jag försöka hitta till Fridas nya lägenhet och bli bjuden på middag. Hon vägrar säga vad jag ska få, mer än något med choklad till efterätt. Bananchoklad kanske?
Nej, det tror jag inte, men gott ska det bli i alla fall. Ha en bra kväll!

Lycklig!

Jag känner mig lycklig, för första gången på väldigt länge. Inte bara en känsla av att vara glad för stunden och koppla bort alla bekymmer och problem, utan riktigt lycklig. Visst finns problemen kvar, men de känns inte oöverkomliga. Det känns som att jag klarar av allting- kan till och med tänka på all skit och vara på hyfsat humör.
Jag hoppar och studsar runt och har hur mycket energi som helst! Nu ska jag försöka omsätta den i något vettigt som städning.
Jag säger ju att jag är beroende av solen för att må bra. Vad är det för vitaminer man behöver solljus för att bilda? D? Kanske borde börja äta extra sådana på vintern?
Andra människor kan få en att må bra, och de kan få en att må dåligt. Mina vänner är ovärdeliga för mig och utan de hade jag absolut inte varit den jag är idag, men i slutänden är det bara en själv som kan se till att man mår bra och är lycklig. Glöm inte det!

Förresten, någon som har tips på någon rolig inflyttningspresent? Som kan köpas på stil hemköp? Den lilla roliga affären här nere är stängd eftersom det är söndag...

Störande

Radion knäppar sig och har gjort hela morgonen (jodå, gjorde faktiskt att gå upp imorse så radion har varit på). Den spelar två låtar samtidigt och man hör verkligen båda, och någon av de spelas även när de pratar. Skumt! Det är nog inte min radio det krånglar för heller utan själva stationen, för det är bara Rix det är så på. Fick byta station, trist.

Köpte förresten grapfrukt häromdagen, det är så gott! Var länge sen jag åt det.

Min dator och träningsvärk

Nej, datorn har inte träningsvärk, det är det jag som har. Trodde inte jag skulle få någon när jag inte kände någonting igår, men nu gör sig alla möjliga muskler påminda. Känns ju som om jag har träningsvärk i tuttarna ;p

Jag brukar ibland skämta om att jag ska börja dejta en D-are (läser data...nånting) för att få hjälp med min dator som har ont om minne, stänger av sig och lite annat smått och gott. Fick lite hjälp igår i alla fall, raderade några filer och flyttade över några. Inte av en D-are (sånna känner jag knappt några) utan av en kompis. Tyvärr verkar det inte ha hjälpt så mycket... =(

Var på filmkväll igår, har sovit lääänge och ska precis äta frukost nu. Får bli rejäl sådan, för jag är jättehungrig och min mage klagar genom att göra ont... Marängswiss som middag igår kanske inte var någon bra idé, råkade bara bli så. Inte speciellt nyttigt heller, nej.

Nu ska jag på något sätt hinna ta en promenad i det underbart soliga vädret, städa, plugga och fixa lite annat innan jag ska vara hos F vid halv sju-sju. Dit hittar jag inte ens. Blir fullt ös som gäller nu!

Så fånigt...

När jag tänker på min gamla hobby får jag hyfsat ofta ångest. Jag vet inte varför. Kan inte ens bestämma mig för om jag längtar tillbaka eller är glad över att ha slutat.

På pappret är jag fortfarande ganska aktiv, men jag har inte tävlat sen i mars, och inte regelbundet sen jag flyttade från Stockholm. Här är det färre tävlingar och jag känner inte de här lika bra (vilket gör att delen som handlar om att träffa kompisar inte blev samma sak).

Förra veckan kollade jag på gamla bilder och filmer, då inget ångest utan bara en liten längtan. Nu fick jag frågan när de får se mig på hemmaplan igen...
Jag kan ju faktiskt ta mig till en tävling i Stockholm, bara för att? Så får vi se sen...



Oj, det är ju helg

Haha, har precis kommit på att det är lördag! Med nyskriven tenta och ytterligare en tenta om några dagar spelar inte veckodagarna någon roll alls. Känns ganska skumt...

Jag känner mig peppad. Peppad för att fortsätta kämpa, för att plugga och för att få saker gjorda.
Synd bara att man återigen blir påmind om att världen är långt ifrån vad den borde vara... Visst borde man kunna göra något? Förändra världen lite, varför finns vi annars till, egentligen?

Dessutom är jag träningssugen. Tränade ju igår, man ska väl ha någon dag lugn för kroppen också? Hmm... En promenad får det bli om en stund i alla fall, klarar snart inte att sitta inne längre.

Tentakick

Har ni hört talas om det?
Jag får det efter en tenta som gått bra, svävar på små moln, är hur pigg som helst och vill bara hoppa runt! Och det är ungefär just vad jag gör också...

Tentan gick med andra ord bra, det mesta kändes som rinnande vatten. Några få saker missade jag nog på men jag lär ha klarat den i alla fall.

Har fått en del gjort i mitt hoppa-runt:ande, plockat undan lite, dammat, gjort budget, gått igenom HM-katalogen... Kommer nog beställa en del, lite underkläder, nån klänning, kanske nån top... Vi får se!

Jag saknar...

Efter dagens fullspäckade schema känns det som om jag är på rätt spår igen. Jag är en sån som trivs som bäst när jag har mycket att göra. När nu motivationen återvänder, solen skiner halva dagen och jag börjar må lite bättre, så trivs jag, är ganska nöjd över att vara på rätt väg.

Men ändå...

Det finns två människor som jag saknar väldigt mycket, som på olika sätt båda stått/står mig nära. Just för stunden saknar jag dem ännu mer än vanligt.
Det jobbiga är, att jag får inte ens tillåta mig själv att hoppas. Jag får må lite dåligt, men jag får inte hoppas och bör inte gräva ner mig. Om jag ska klara av att försöka må bra får jag inte hoppas, måste inse att allt är över och det är dags att gå vidare. Men hur gör man det?
Efter någon som betytt så mycket för en?

Blomman är förresten dödförklarad nu. Om en minut ligger den i soporna. (se inlägg lite längre ner)

Full rulle hela dagen...

...känns det som. Kanske inte riktigt, men fullt upp har jag haft i alla fall.
7½ timme oavbrutet pluggande, sedan gym, sen bastu. Det senare var jag bara en liten stund för att vara social. Nu är jag hemma, håller på att laga sen middag. Blir lite mer pluggande och sen försöka sova. Somnade inte förrän kl 3 inatt, trots att jag gick och la mig tidigt (för att vara mig).

M konstaterade på gymmet: "Det här måste vara det bästa stället att träffa killar på. Det är här man visar de fulaste miner man har. Om de gillar en efter det, så är det värt att satsa på".

I bastun visade någon upp en metallgrej som hörde till en motor... Han skulle få oss att gissa vad det var. Vi var 3-4 st som inte hade någon aning, resten av folket visste precis :p Till slut fick vi fram att det var nån slags kolv. Vad exakt den var till vet jag inte, får fråga sen.

Håller på att koka spenatsoppa och ägg. Insåg precis, när allt snart är klar, att jag nog hade för lite spenat kvar. Klantigt, klantigt. Aja, får väl hitta på något.



Off we go...

Dags att sticka iväg till skolan för ytterligare en heldags pluggande. Känns som om jag har koll på det mesta i alla fall.
Får bli en paus under dagen för en sväng till gymmet. Känner mig riktigt ambitiös inför pluggandet. Träningen också, men jag har träningsvärk sen i onsdags!

Och vet ni? Det är sol ute! =) Har saknat min lysande vän. Tyvärr blåser det en massa också...

Nyfödd lemur

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1600762.ab

Kul, speciellt eftersom jag är väldigt intresserad av Madagaskar och ju dessutom jobbar med ett projekt där.
Har inte sett eller hört talas om just den här tidigare tror jag. Ser ut som en ovanligt ful lemur :p Undrar hur de ser ut som vuxna?
Störande att det inte står vad det är för art...

Vardagslyx

Te, HM-katalog, nagelolja och mörk mintchoklad. Att unna sig själv små stunder av "lyx" och lugn i vardagen är nog bland det bästa som finns.

Vad brukar ni göra för att varva ner och/eller för att må bra?

Upp och ner, ner och upp...

När jag tror att jag börjar må lite, lite bättre till slut, så tvingas man inse hur skört det är för tillfället... Blev inget besök hos F ikväll, istället har jag legat med ångest och skakande armar i några timmar.
Så fånigt, man får höra en nyhet som egentligen är positiv, men tvingar sig själv på att inte hoppas för mycket, som så många gånger förr. Och sen faller man...

Mår lite bättre nu, ångesten börjar långsamt släppa. Dricker te, lyckats diska och sortera tvätten. Har ju inte blivit något pluggande men tänkte läsa lite innan jag somnar.

Mitt liv och mitt humör är som en berg-och-dal-bana, speciellt humöret. Upp och ner, ner och upp...

Stam, understam, överklass och klass...

Har suttit i skolan och pluggat oavbrutet i drygt sex timmar idag. Känner mig ganska ambitiös och duktig. Hemma nu för att laga mat, tvätta lite och ta hand om djuren, sen ska jag iväg och spana in Fs nya lägenhet. Om vi orkar ska vi plugga lite till under kvällen.
Känns som om jag snart har träningsvärk i både kroppen och hjärnan, men jag SKA klara den här tentan.

Håller på att göra bacon- och broccolipaj. Länge sen jag gjorde, ska bli gott!

Lever den?

En av mina blommor verkar inte må så bra efter min tre veckor långa bortavaro...

Den fick vatten i tisdags, och ser fortfarande ut såhär:

90807-95

Vad tror ni? Lever den?

En trevlig kväll

Boxpasset var härligt! Hyfsat lugnt pass, men avslutade med styrketräning (ben, armar, mage) som hette duga! Jag kommer ha rejäl träningsvärk närmsta dagarna.

Sedan dess har jag och F suttit och snackat om allt mellan himmel och jord (och då menar jag verkligen allt) fram tills nu. Väldigt mysigt och mycket skrattande!
Tycker lite synd om henne som ska cykla hem såhär dags, efter en diskussion om förföljning och våldtäkter. Men det går nog bra, hon hör av sig när hon är hemma.

Själv borde jag sova, men jag känner mig inte trött för fem öre. I vanlig ordning, blir galen!


Onsdag och allt är som vanligt

Tänk vad snabbt man kommer in i rutiner. Plugga i skolan, babbla för mycket och få för lite gjort, hem, laga mat, träna... Känns inte som om det var igår jag kom från Stockholm, men det är skönt att vara tillbaka.

Filmtittande ikväll, satt och snackade ett bra tag, kom väl isäng vid tre tror jag. Skulle upp halv 9 för att vara i skolan klockan 10 och plugga med Frida mfl. Jag vaknade klockan 11 med mobilen (alarm som väckarklocka) i handen, hade väl stängt av det utan att jag ens kommer ihåg det. Segade mig dessutom så var inte i skolan förrän vid 13 men men.

Hemma en sväng nu, ska strax iväg på box. Härligt att komma igång med träningen igen! Även om jag tyvärr inte har någon att köra med idag, men det löser sig väl där.

Ikväll ska jag tvätta (ett måste!) och Frida kommer hit för att ta det lite lugn och snacka om allt som hänt under lovet... Blev ju en del snack i skolan även om vi försökte plugga.

Som en andra julafton

Nu är jag hemma i Linköping =) Riktigt härligt faktiskt.
Känner mig effektiv, mamma och jag packade ur bilen och fixade för djuren, storhandlade och åt lunch innan hon åkte tillbaka för knappt 1½ timme sen. Nu är allt uppackat och fixat.

Det känns ungefär som en andra julafton när man kommer hem och packar upp alla julklappar, fick ju en del saker till lägenheten och så.

Tyckte att jag förtjänade en kort paus nu, sen måste jag möblera iordning (hyresvärden lämnade information i mellandagarna om att de skulle in i lägenheten och fixa elementen förra veckan. Hade inte D varit och kollat till akvariet och lägenheten åt mig hade jag varken vetat om det och möblerna hade inte flyttats från elementen innan. Smart planering, speciellt med tanke på att det är rena studentbostäder, klart att alla är borta under mellandagarna). Ska koppla in DVD-spelaren också, jag som är så teknisk av mig. Haha!

Köpt ny almanacka, äntligen. Enda chansen för mig att hålla koll på allt i mitt liv.

Man ska inte skämta med mig när jag är trött

Jag får ibland höra att mitt morgonhumör är uruselt. Jag vet det själv. Det skumma är att det är bara D, mamma och ev. mina kusiner som märkt av det.
Däremot är jag seg på morgonen, oavsett vem som är i närheten. I fjällen förra veckan var inget undantag:

Gick upp ur sängen, halvdöd efter (som alltid) för lite sömn. Skulle äta frukost och sen åka till backen. Mamma har kokat ägg och dukat fram bröd och pålägg, så det enda jag behövde göra var att koka kaffe.
Jag: Var är kaffepulvret?
Mamma: I skåpet (pekar)
Jag: Okej, finns det kaffefilter någonstans?
Mamma: Nej, det är alldeles för modernt för oss.
Efter den kommentaren tittar jag på kaffebryggaren, på tratten, på mamma och i skåpet. Till slut skrattade mamma så hon höll på att ramla av stolen och fick förklara att hon bara skämtade.
Ja, jag är trög på morgonen. Men jag tänkte att det kanske var en specialbyggd tratt. Vem vet?

Nu ska jag fixa en macka, packa och gå och lägga mig. Jag kommer vara minst lika trögtänkt imorgon bitti.
Gonatt

En liten resumé av (går)dagen

Kom aldrig iväg så jag fick träffa C och bröderna i eftermiddags. Hände en del saker så att det inte funkade. Blir både arg och ledsen över att en människa man inte vill (?) ha i sitt liv kan fortsätta styra så. Det känns så hopplöst, som något jag aldrig kommer komma över. Det är trots allt den människa som betytt mest för mig.

Istället fick jag gjort en del här hemma och mötte sen H för middag i stan. Vi hade en del att diskutera och det var riktigt trevligt. Sen iväg på möte med "huvudstyrelsen" för projektet, diskutera ungdomsgruppen och ett "jobb" vi ska göra. Spännande spännande! Nu verkar saker och ting äntligen börja rulla i projektet och vi har något att engagera oss i.

Modig eller dumdristig?

Har tänkt länge att jag skulle klippa mig så fort jag kom till Stockholm, har väl planerat sen november eller så.
Väl här så började jag tveka på hur jag ville ha håret och ja, har inte klippt mig alls.
Nu sista kvällen i Stockholm tänkte jag att jag i alla fall måste toppa håret så det inte blir för slitet, så jag bad mamma om hjälp. När vi ändå var igång var det väl lika bra att klippa upp en del och fixa lugg på en gång.
Så, resultatet är marginellt kortare, uppklippt och lång snedlugg. Jag och mamma var överrens om att det antingen var modigt eller dumt att låta henne klippa mig (hon  är absolut ingen frisör) men jag är rätt nöjd hittills i alla fall.

Sorteringen av bilderna är äntligen (!!!) klar, när jag ska bränna över det sista informerar min bror mig om att det bara går att skriva över en gång på samma skiva... Suck, jag kan absolut ingenting alls om sånt så nu får bilderna och lite andra dokument snällt ligga och vänta tills en till skiva är fixad. Men färdigsorterade är de i alla fall =)

Linköping imorgon, ska bli härligt att komma tillbaka =)

Måndag

Fick ett mail med ett resedagboks-inlägg. En gammal kompis jag inte har så mycket kontakt med längre ska till sydamerika i tre månader. Det skulle jag också vilja göra! Och kommer förmodligen göra så småningom, men ska nog plugga klart först.
Att komma iväg till Madagaskar med projektet under 2008-2009 hade ju dock inte varit helt fel...

Har sovit bra mycket längre än jag brukar idag. Okej att jag inte somnade förrän vid 4 eller så, men brukar ändå inte behöva väckas strax efter kl 13!
Har i alla fall hunnit springa en sväng, ätit frukost och duschat. Nu ska jag snart iväg och träffa min "elaka styvmor" (som inte är det minsta elak, tvärt om) och två av mina bröder. Mysigt!
Möte ikväll, sen ska jag på något sätt hinna med allt jag har att göra: Packa, städa, bränna bilder, beställa kursbok, plugga, köpa grönsaker till djuren...

Ett bra påhitt, eller två

Skulle ta en kort promenad för en liten pratstund med en kompis. Hon kunde ju lika gärna ta ut hunden samtidigt... Två timmar senare, flera diskussioner och en del skratt senare har vi fått både motion, pratat av oss och jag har blivit på lite bättre humör. Hunden ifråga måste ha sprunit mååånga km (vi gick långt, hunden springer som en galning) men är lika pigg fortfarande.

Jag har inte facebook, men min kompis har och tycker jag ska skaffa. En sak har jag/vi dock kommit fram till: Spionage på gamla "bekanta" på hög nivå, hightec- uppgradering från när man var liten och "spionerade" på killen man var kär i.

"Hemma" från fjällen

Japp, nu är jag tillbaka i Stockholm efter några underbara dagar i Härjedalen. Snöigt och lite blåsigt, men ovanligt varmt (8-9 minusgrader istället för 30, som det brukar vara runt nyår).
Härliga backar, lite folk och när vi åkte drygt 75 cm snö. Har åkt snowboard hela tiden och det har gått bättre än någonsin.
Skulle ju gärna ha lite bilder från backarna men med snöfall och blåst hade det ändå inte blivit bra...

På tisdag åker jag hem till Linköping. Hmm, vad är egentligen hemma, Linköping eller Stockholm? Lutar nog åt Linköping, även om det lär dröja innan jag ser Stockholm som "borta".
Hur som helst, hade inte tänkt åka förrän på torsdag men dels behöver jag fler ordentliga pluggdagar (tenta på lördag), och dels längtar jag faktiskt hem, till att bo själv och till mina vänner.

Ändringarna i tidsplaneringen innebär dock att jag börjar få bråttom. Sortera foton, skriva ut några som ska ramas in, ett möte (hade velat hinna med ett till men det får jag ställa in), träffa C, packa, städa ihop efter kaninerna, försöka träffa nån kompis en sista gång och massa annat man vill hinna med, men som alltid rinner ut i sanden.

Nu är det dags för middag, tonfisksallad, sen ska jag ringa och gratta min kära bror som fyller hela 10 år idag!
Han var 3 år när vi lärde känna varandra (styvbror), hjälp vad tiden går fort.

2008

Nytt år, nya planer. Hoppas det här året blir bättre än 2007, som i och för sig innehöll både bra och dåliga saker.

Nyårsafton blev lite shopping, middag och förfestande med två vänner och sen fest absolut hela natten på andra sidan stan. Idag kom jag hem, bytte om och stack iväg för att vara barnvakt till lillebror. Väldigt mysiga och slappa timmar där nu på kvällen, H kom över ett tag så det var riktigt trevligt.

Festen igår/inatt var skitkul, lite rörig men jag trivdes bra med både gamla vänner och folk jag aldrig träffat förut. Nyår med mina håjtojkar är så det ska vara!

Har fotat en hel del som jag lägger upp senare.

Åker till fjällen imorgon (onsdag) förmiddag, har inget internet där men är tillbaka på söndag =)